ΕΣΣΗΜ

Αθήνα @ Beton 7

ΕΣΣΗΜ Αθήνα @ Beton 7
Συγκροτήματα ΕΣΣΗΜ
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Beton 7
Διεύθυνση Πύδνας 7, Βοτανικός
Τηλέφωνο 210-7512625
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 19:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Παρουσίαση του CD "ΕΣΣΗΜ - 54 Ηλεκτροακουστικές Μινιατούρες" στο Beton7

INFO
Ημερομηνία: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια: 3 ώρες
Ελεύθερη είσοδος
ΒΕΤΟΝ7 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Πύδνας 7 Βοτανικός (Στάση “Κεραμεικός”)
Τηλ. Κρατήσεων: 210-7512625

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) παρουσιάζει την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 19.00 στο Beton7, τη νέα έκδοση CD με τίτλο “54 Ηλεκτροακουστικές Μινιατούρες».

"Έχει δικό της ‘ήχο’ η ελληνική ηλεκτροακουστική μουσική; ∆εν θα το έλεγα – το μεγάλο εύρος των ήχων σ’ αυτό το CD είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Ίσως όμως να υπάρχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στον ήχο, μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Φαίνεται να υπάρχει κάτι στον ‘αέρα’ – ίσως ο ήχος να έχει την δική του ιδιαίτερη ‘ανάσα’ και οι συνθέτες μιλούν τη γλώσσα του και έχουν αποκτήσει μια ευαισθησία στη βαθύτερη φύση του… Tους βλέπω και τους νιώθω μαζί με τον άνεμο ή τη θάλασσα, με τη δική τους συγκεκριμένη αύρα. Όλα τα έργα σε αυτή τη συλλογή μιλούν για τα πάθη, τις συγκρούσεις, τα αρχέτυπα και τις ιστορίες που αποτελούν μέρος του καμβά του ελληνικού πολιτισμού εδώ και τόσο καιρό. Η φόρμα της μινιατούρας μας προσφέρει μια απλόχερη ματιά σε μια ενδεχομένως μεγαλύτερη εικόνα – αλλά με περιεκτικό και λιτό τρόπο."

Τα παραπάνω αναφέρει στον πρόλογο της έκδοσης ο συνθέτης Simon Emmerson, καθηγητής Μουσικής, Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο πανεπιστήμιο De Montfort της Αγγλίας που θα παρουσιάσει την έκδοση. Εκ μέρους του ΕΣΣΗΜ θα μιλήσει η συνθέτρια Κατερίνα Τζεδάκι.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 54 έργα, από 54 συνθέτες τριών γενεών ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Ελλάδα. Στα έργα οι συνθέτες/τριες πραγματεύτηκαν την ιδέα της συμπιεσμένης μουσικής φόρμας, τη μινιατούρα, όπου στο ελάχιστο χρονικό διάστημα μια μουσική ιδέα γεννιέται και εξελίσσεται. Το CD θα είναι διαθέσιμo προς πώληση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής δημιουργήθηκε το 2002 στην Κέρκυρα. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη και προώθηση των μορφών της τέχνης του ήχου με χρήση ηλεκτρονικής τεχνολογίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Ο ΕΣΣΗΜ έχει διοργανώσει δεκάδες συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής, ομιλίες, εργαστήρια και σεμινάρια που αφορούν στη δημιουργική χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη μουσική δημιουργία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΣΣΗΜ και τις δραστηριότητές του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου: www.essim.gr.
  • SHARE
  • TWEET