Million Hollers, The Mongrelettes

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Million Hollers, The Mongrelettes Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Million Hollers, The Mongrelettes
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Million Hollers + The Mongrelettes Live
Κυριακή 24 Μαϊου στις 21:30
Είσοδος: 5 ευρώ

Οι Million Hollers ειναι ενα post-blues trio (Lab Reany: vox-guitars, Nick Negue: drums, Johnny: guitars) που σχηματιστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη. Κοινός τόπος των τριών μελών η μαύρη μουσική και η βινταζολαγνεία.

Hollers ονομάζονταν οι σκοποί που τραγουδούσαν οι σκλάβοι Αφροαμερικανοί στις βαμβακοφυτείες και στους αγρούς της Νότιας Αμερικής. Η σημερινή έννοια της λέξης «holler» είναι η "κραυγη''. Τα τραγούδια των Million Hollers είναι και αυτά σαν κραυγές. Ωδή στο ανεκπλήρωτο, θυμωμένες πεντατονικές και slide κιθάρες που κλαίνε οι σταθερές στην μουσική τους.

Μέχρι στιγμής μετρούν δύο κυκλοφορίες υπό τη σκέπη της κοπερατίβας «Hands In Sand» (This Is Nowhere, De Sades, Alien Mustangs): το ομώνυμο 7ιντσο (2013) και το πρόσφατο 10ιντσο «Once Upon A Whiskey».

Έχουν μοιραστεί την σκηνή με μπάντες όπως οι Dead Meadow, οι Radio Moscow, οι Blues Pills κ.α.

https://www.facebook.com/millionhollers?fref=ts
https://millionhollers.bandcamp.com/
https://handsinsand.wordpress.com/

Οι The Mongrelettes - μια σχεδόν θηλυκή μπάντα - δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από 4 κορίτσια και 1 αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική pop, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του ‘60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική pop σκηνή της ίδιας δεκαετίας, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου ως σήμερα.

Οι Mongrelettes έχουν κάνει ως τώρα αρκετές εμφανίσεις παρέα με ονόματα όπως οι garage/psych μέντορες The Magnificent Brotherhood από το Βερολίνο, οι Αυστραλοί power-poppers The Stems, οι εκρηκτικοί Ιταλοί Movie Star Junkies, μερικές από τις καλύτερες νορβηγικές μπάντες του είδους όπως οι The Launderettes, Death By Unga Bunga, The Mobsmen, Burt Rocket Surf και Torqueflite (Garage & Surf Weekender), οι ψυχεδελικοί πειραματιστές Ashtray Navigations και Earzumba και πρόσφατα οι Ιταλοί Jumpin’ Quails. Επίσης, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους βετεράνους Έλληνες Frantic V, The Snails και The Dive, αλλά και με νέες μπάντες που δημιουργήθηκαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο όπως οι The Social End Products, The Dark Rags και This is Nowhere.

Οι The Mongrelettes συμμετέχουν στο αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής εταιρείας «Pepper», για τα 20 χρόνια της ελληνικής garage σκηνής.

Το φθινόπωρο του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7” βινύλιο, από την Fuzz Overdose records, την ελληνική εταιρεία που ασχολείται κατεξοχήν με το garage είδος.

Marika Yé Yé (Μαρίκα Γιαννιού) * Lead Vocals, percussion, theremin, harmonica, acoustic guitar
Mariloo (Μαριλένα Γεωργιάδου) * Fuzz Guitar, b.vocals
Calamity (Πέννυ Λιβανού) * Bass
Titto Mongrel (Χρήστος Τριάντης) * Farfisa Organ
Silver Bruise (Μαριλένα Πετρίδου) * Drums, percussion, b.vocals

http://www.myspace.com/themongrelettes
http://www.facebook.com/THE.MONGRELETTES
http://garagepunk.ning.com/profile/TheMongrelettes
http://www.youtube.com/watch?v=SFpXlSnt_Z0&feature=related
  • SHARE
  • TWEET