Dimlight

Αθήνα @ Bat City

Dimlight Αθήνα @ Bat City
Συγκροτήματα Dimlight
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Bat City
Διεύθυνση Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11
Τηλέφωνο 210 6401666
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

DIMLIGHT – "THE LOST CHAPTERS" - official release party @ Bat City - Παρασκευή 22 Μαΐου

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, την επίσημη ημερομηνία διάθεσης του νέου μας δίσκου "The Lost Chapters" θα διοργανώσουμε ενα μεγάλο πάρτι στο Bat City (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11) και θα θέλαμε να το γιορτάσουμε με την συμμετοχή όλων εσάς που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζατε. Θα είναι τιμή μας να σας έχουμε στο πλάι μας σε μια τόσο ξεχωριστή ημέρα για εμάς.

Και μην ξεχνάτε.. στο μαγαζί θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη ακρόαση του νέου δίσκου αλλά και διάφορα extras που έχουμε ετοιμάσει μόνο για εσάς.

Ώρα έναρξης   22:00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθεί το επίσημο βιογραφικό της μπάντας.

Η μουσική των Dimlight μπορεί να χαρακτηριστεί ως Symphonic Death Metal. Το συγκρότημα παράγει ένα μουσικό μείγμα orchestral dark metal που αναμιγνύεται με διάφορα μουσικά στοιχεία.

Αν και το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2006 πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους που ονομάζεται "Obtenebration", μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Emotion Art Ltd. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιο Baseline, η μίξη έγινε από τον Σπύρο Ασπιώτη και το mastering στο Tailor Maid Studio απο τον Peter In de Betou.

Γύρω στα μέσα του 2010, οι Dimlight άρχισαν να εργάζονται για νέο υλικό και το 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους που ονομάζεται "Psychosynthesis". Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο προσωπικό στούντιο των Dimlight, η μίξη έγινε απο τον Φώτη Benardo (SepticFlesh) και το mastering στο Tailor Maid Studio απο τον Peter In de Betou. Μεταξύ των guest του άλμπουμ ήταν οι Seth Siro Anton (SepticFlesh), Ηλιάννα Τσακιράκη (Enemy of Reallity, ex-Meden Agan) και Στέλιος Μαυρομήτης (ex-Astrate, ex-SepticFlesh). Η επιτυχία της μπάντας την έφερε στην σκηνή ενός απο τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη, το Metal Female Voices Festival  (MFVF) όταν και γιόρταζε την δέκατη επέτειο του το 2012. Η επιθυμία της μπάντας για νέα μουσική δεν τους επίτρεψε να παραμένουν στάσιμοι και την ίδια χρονιά άρχισαν να εργάζονται για το τρίτο άλμπουμ τους. Τον Αύγουστο του 2014, η τραγουδίστρια Sanna Salou αποχώρησε απο το συγκρότημα και η Εύα την αντικατέστησε..

Τον Απρίλιο του 2015 το συγκρότημα υπέγραψε συνεργασία με την Five Starr Records και κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ τους που ονομάζεται "The Lost Chapters".

Οι Dimlight έχουν περιοδεύσει εκτεταμένα στην Ευρώπη και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες οπως: : Arch Enemy, Lacuna Coil, Epica, Septic Flesh, Rotting Christ, Firewind, The Haunted, Delain, Xandria, Vision of Atlantis, Leaves Eyes και πολλά ακόμα.

Οι Dimlight επίσημα υποστηρίζονται απο τις εταιρίες : Schechter Guitar Research, Mapex Drums, 39 Custom Guitars, Rotosound Strings and Visual Sound Pedals.
  • SHARE
  • TWEET