Sigmatropic, Birthmark

Αθήνα @ Ρομάντσο

Sigmatropic, Birthmark Αθήνα @ Ρομάντσο
Συγκροτήματα Sigmatropic, Birthmark
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ρομάντσο
Διεύθυνση Αναξαγόρα 3-5
Τηλέφωνο 216-7003325
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:45
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής Alive Art Perfomances

Sigmatropic
Every Soul is a Boat EP live
support act: Birthmark

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Είσοδος: 5 ευρώ

Την Παρασκευή 22 Μαΐου οι Sigmatropic σε μία από τις σπάνιες λάιβ εμφανίσεις τους στο Ρομάντσο.Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Birthmark.

Oι Sigmatropic επιστρέφουν για να παρουσιάσουν ζωντανά τις δύο τελευταίες τους κυκλοφορίες: το άλμπουμ Dead Computer Blues και το 12ιντσο E.P. (σε περιορισμένη ειδική κυκλοφορία) Every Soul Is A Boat.

Το εντυπωσιακό Dead Computer Blues που ήδη κυκλοφορεί από το Νοέμβριο του 2014 (Inner Ear Records), απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον εγχώριο τύπο όπου κατατάχθηκε στις καλύτερες κυκλοφορίες ολόκληρης της προηγούμενης χρονιάς. Το Every Soul Is A Boat κυκλοφόρησε σε παγκόσμια διανομή αποκλειστικά στις 18 Απριλίου 2015 (Tonguemaster Records) την Διεθνή Ημέρα Δισκοπωλείων σε 1.000 αριθμημένα αντίτυπα. Αποτελεί μια εμβληματική δουλειά με τον πολυσχιδή John Parish στην μίξη (κιθαρίστα και παραγωγό της P.J. Harvey)!  Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε αυτήν την δουλειά συμμετέχουν, ο Αυστραλός θρύλος και πρώην Bad Seed, Mick Harvey, καθώς και ο ιδιαίτερος Αμερικανός singer-songwriter Jim White.

Οι Sigmatropic δημιουργήθηκαν το 1997 στην Αθήνα από τον Άκη Μπογιατζή, ιδρυτικό μέλος θρυλικών συνόλων της δεκαετίας του ’80: Κάπτεν Νέφος και Libido Blume. Στη δεκαεπτάχρονη πορεία τους κυκλοφόρησαν μια σειρά από άλμπουμ (Random Walk, Δεκαέξι Χαϊκού και Άλλες Ιστορίες / Sixteen Haiku and Other Stories, Dark Outside) που τους έκαναν ιδιαίτερα γνωστούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και στα οποία συνεργάστηκαν με μουσικές προσωπικότητες όπως ο Robert Wyatt, η Cat Power, η Carla Torgerson (The Walkabouts), ο Howe Gelb, ο Lee Ranaldo (Sonic Youth), ο Jim Sclavunos (The Bad Seeds), ο John Grant, και άλλοι.

To Dead Computer Blues ήρθε σαν φυσική συνέχεια και εξέλιξη της πορείας του συγκροτήματος. Είναι κατασκευασμένο από τα υλικά της ακμής και παρακμής του πολιτισμού μας, λοξοκοιτώντας σε ένα βαθμό, προς τις άμεσες ροκ και μπλουζ φόρμες. Εδώ υπάρχει η συνεργασία όλων των μελών στο απποτέλεσμα του τελικού ήχου και των ενορχηστρώσεων. Το Every Soul Is A Boat είναι ακόμη ένα διαμάντι διεθνών προδιαγραφών στη δισκογραφία του γκρουπ.

Εκτός από τα καινούρια τραγούδια τους, πολλά από τα οποία θα ακουστούν για πρώτη φορά, οι Sigmatropic θα θυμίσουν και μερικά από τα κομμάτια των προηγούμενων άλμπουμ τους και θα διασκευάσουν τραγούδια και μουσικές που τους σημάδεψαν ως μουσικούς και ως μουσικόφιλους.

Οι Sigmatropic είναι:
Άκης Μπογιατζής, φωνή, μπάσο, ψηφιακά δείγματα, προγραμματισμός
Φοίβος Ζήτης, ηλεκτρική κιθάρα
Θοδωρής Πιστιόλας, πιάνο, συνθεσάιζερ, theremin
Γιάννης Τρυφερούλης, τύμπανα

Birthmark
Οι Birthmark δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2001. Μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με το oνομα Subtract. Σε μια προσπάθεια να ενώσουν φαινομενικά διαφορετικά μουσικά είδη, χρησιμοποίησαν ρετρό ήχους, κιθάρες shoegaze, dub μπασογραμμές και hip hop ηλεκτρονικούς ρυθμούς σ'ένα άλμπουμ που σηματοδοτεί μια αλλαγή πορείας από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους. (Product of Black Days, 2007, Boogeyman,2012).
  • SHARE
  • TWEET