Spectres, Victory Collapse

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Spectres, Victory Collapse Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Spectres, Victory Collapse
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 11 / 14 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης Bar Ρινόκερως, Sound Effect Records, The Lab Records, Rhythm Records, Vinyl Microstore
Διοργανωτής Primitive Music

Spectres (UK) w/ Victory Collapse (GR) Saturday 4/4/2015 live @ 6 D.o.g.s

Οι Spectres, οι θορυβώδεις psych-rockers από το Bristol, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα χαοτικό live το Σάββατο 4 Απριλίου στο Six Dogs. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Victory Collapse, μία από τις καλύτερες μπάντες της εγχώριας σκηνής, λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου  album της μέχρι τώρα πορείας τους.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 11 ευρώ, στα εξής σημεία διάθεσης:
Bar Ρινόκερως, Ασκληπιού 22, Εξάρχεια
Sound Effect Records, Σπύρου Τρικούπη 50 και Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
The Lab Records, Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια
Rhythm Records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
Vinyl Microstore, Διδότου 34, Εξάρχεια

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 14 ευρώ.

Six d.o.g.s / Αβραμιώτου 6-8, στο κέντρο της Αθήνας, 100 μέτρα από τον Σταθμό Μετρό “Μοναστηράκι”.

The band. Joe, Darren, Adrian και Andy τα μέλη των Spectres, σχηματίστηκαν περίπου 4 χρόνια πριν στο North Devon και οι ίδιοι περιγράφοντας τον ήχο τους παραδέχονται απλά “We are loud”. Παθιάζονται με τις ιστορίες φαντασμάτων, τους αρέσει να παίζουν σκοτεινή μουσική και έτσι προκύπτει και το όνομά τους – ως μικρός φόρος τιμής και στον Phil Spector.
Bristol. Οι πρώτοι μήνες ζωής του συγκροτήματος δεν ήταν εύκολοι. Ο κόσμος στο North Devon αγαπούσε την white reggae αντί του white noise. Αυτό τους πείσμωσε και παίζανε όλο και πιο δυνατά, με σκοπό να τους κάνουν να αντιδράσουν, να ξεφύγουν από τα ακούσματα που τους σερβίρουν οι PR εταιρίες. Λίγους μήνες μετά μετακομίζουν στο Bristol.

Howling Owl Records. Η στάση τους δεν είναι μηδενιστική, αντιθέτως όλο αυτό τους οδήγησε σε μία “πολύπλευρη” DIY ηθική. Εκτός από το group, δημιουργούν το δικό τους label. Μέσω της Howling Owl διοργανώνουν συναυλίες και club nights, εκδίδουν zines και κυκλοφορούν (προφανώς) δίσκους, όπως των The Naturals, Towns, Oliver Wilde για να ονομάσουμε μερικούς, καθώς και τα πρώτα EP τους (Family, Hunger).

Tumultuous Noise.  Η σύνθεση του ήχου τους από συνήθη υλικά : fuzzed up reverb, feedback, δύστροπο distortion, steadfast rhythms και κάτω από όλη αυτή την ναρκισσιστική οργή μελωδικές αχτίδες που θυμίζουν τους Mary Chain στο απόγειό τους. Εξάλλου, επιρροές είχαν από τους καλύτερους: τον πρώτο δίσκο των My Bloody Valentine, Sonic Youth την περίοδο του “Sister”, Swervedriver, A Place to Bury Strangers, Royal Trux. Και το εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που είναι εμφανείς οι επιρροές αυτές, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική ταυτότητα.

Dying. Έτσι προκαλούν το ενδιαφέρον της μουσικής κοινότητας και των label, η Too Pure αναλαμβάνει την κυκλοφορία του ‘The Sky Of All Places” 7ιντσου, ακολουθούν συναυλίες στο Λονδίνο με τους White Manna, συμμετέχουν στο Liverpool International Festival of Psychedelia, περιοδεύουν με τους Lorelle Meets The Obsolete και τελικά υπογράφουν με ένα από τα πλέον αξιόπιστα για το γούστο τους label την Sonic Cathedral. Στις 23 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Dying”, από την Sonic Cathedral, υπεύθυνος για το mastering ο Sonic Boom.

The Press. “Dying” is a black challenge to anyone who thinks noise and distortion can’t be nuanced. – Bristol Live Magazine

If guitars are supposed to be dead it's probably because Spectres have killed them. - Drowned in Sound

Like Sonic Youth from the bowels of a haunted well. – Stool Pigeon

Certainly the loudest, the rawest and the most abrasive. – Sonic Cathedral

Nominated for Best New Band in the annual Artrocker Magazine awards
‘Radar Band Of The Week’ NME

Links : http://www.soniccathedral.co.uk/introducing-spectres/
http://drownedinsound.com/releases/17520/reviews/4146139
https://www.facebook.com/wearespectres
http://www.wearespectres.com/

Victory Collapse :
Οι Victory Collapse είναι μια αθηναϊκή μπάντα με αστικό ήχο που χαρακτηρίζεται ως ένα κολάζ επαναλαμβανόμενων στριφνών ρυθμών και ήχων με νεοκυματικές και ψυχεδελικές καταβολές. Με σαφείς επιρροές από ονόματα όπως οι Pere Ubu, Cpt Beefheart, Pop Group, 13th Floor Elevators, A Certain Ratio, είχαν την τύχη να εμφανιστούν ζωντανά μαζί με αρκετά συγκροτήματα που επίσης επέδρασαν στον νευρώδη και ανήσυχο ήχο τους, όπως οι Fall, Savage Republic, Liars, Wire, Momus, Crystal Stilts καθώς και σε αρκετές εκθέσεις και συναυλίες για ειδικούς σκοπούς. Το Δεκέμβρη του 2008, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους E.P. με τον τίτλο Rumors. Παράλληλα, γυρίστηκε το βίντεο του τραγουδιού Brother, ενώ το Μάρτη του 2009 επιλέχθηκαν από το αγγλικό περιοδικό Artrocker για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας στο Λονδίνο. Το Μάιο του 2012, κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, Convenience Has Poisoned Our Souls, σε 300 αντίτυπα βινυλίου, καθώς και τα βίντεο κλιπ για τα τραγούδια τους Venus και The Need Of Expression. Αυτό τον καιρό τελειώνουν τις μίξεις του νέου τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Το πρώτο κομμάτι ήδη κυκλοφόρησε διαδικτυακά και ονομάζεται The Lightning. Όλες οι κυκλοφορίες των Victory Collapse είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και ανεξάρτητες.

www.victorycollapse.bandcamp.com/album/convenience-has-poisoned-our-souls
www.facebook.com/pages/Victory-Collapse/259611074059988
https://www.youtube.com/watch?v=Ui4Vzs1jG1s
  • SHARE
  • TWEET