Ειρήνη Σκυλακάκη

Αθήνα @ Fuzz Club

Ειρήνη Σκυλακάκη Αθήνα @ Fuzz Club
Συγκροτήματα Ειρήνη Σκυλακάκη
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Fuzz Club
Διεύθυνση Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πειραιώς και Χαμοστέρνας
Τηλέφωνο 210-3450817
Τιμή εισιτηρίου 10 / 13 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Ticket House, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt, 11876, Viva.gr
Διοργανωτής Doledrums

Ειρήνη Σκυλακάκη
Σάββατο 21 Μαρτίου
Fuzz Club

Neo-folk ιστορίες από την χαρισματική τραγουδοποιό σε μια μεγάλη συναυλία στο Fuzz club!

Μετά την εμφάνισή της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, η Ειρηνη Σκυλακάκη επιστρέφει με μία ακόμα μεγάλη συναυλία, το Σάβατο 21 Μαρτίου, στο Fuzz club, όπου μαζί με την πολυμελή μπάντα της θα παρουσιάσει το νέο της δίσκο, Before Dawn, γνωστές επιτυχίες από το ντεμπούτο της άλμπουμ και αγαπημένες  διασκευές από Bob Dylan και Joan Baez, μέχρι Lumineers και Alt-J.

Την γνωρίσαμε το 2012 όταν το “In The Light” από το ντεμπούτο της, Wrong Direction, διείσδυσε στις ραδιοφωνικές playlist και αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, το πιο νοσταλγικό soundtrack της χρονιάς. Έκτοτε,  η Ειρήνη, τελείωσε το μεταπτυχιακό της στα Νομικά και επέστρεψε για να ετοιμάσει το λεγόμενο δύσκολο δεύτερο άλμπουμ.

Το πρώτο της single “In The Light”, που αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό, ήτανε μόνο η αρχή μίας σημαντικής, όπως φαίνεται, πορείας, καθώς ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος Before Dawn, που μόλις κυκλοφόρησε από την Cobalt Music, λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο Τύπο, γεγονός που επιβεβαιώνει, αν δεν ξεπερνάει, τη φήμη μιας πολλά υποσχόμενης τραγουδοποιού που δείχνει ότι θα αφήσει το δικό της στίγμα στο μουσικό στερέωμα.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 αγγλόφωνα τραγούδια ακουστικής pop-folk που υπογράφει η ίδια η Ειρήνη, ενώ την ενορχήστρωση και την παραγωγή του δίσκου, υπογράφει ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ο οποίος είναι στο πλευρό της ως ενορχηστρωτής και μουσικός και στις live εμφανίσεις της. Στο δίσκο, συμμετέχουν εξαιρετικοί έλληνες μουσικοί, όπως οι Μιχάλης Καλκάνης, Θάνος Μιχαηλίδης, Χρήστος Πετεβής, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Αντώνης Σουσάμογλου και Αντώνης Ανδρέου. To άλμπουμ επελέγη από την Athens Voice ως δίσκος της χρονιάς, ενώ το ελληνικό κοινό έχει ήδη ξεχωρίσει τα δύο πρώτα singles του δίσκου, 'Clock' και 'Tonight'.

Η Ειρήνη Σκυλακάκη θεωρείται, δικαίως, ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της γενιάς της, ένα κορίτσι με ιδιαίτερο χάρισμα στη φωνή, στον στίχο, στη σύνθεση και την ερμηνεία, από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν συναντάμε συχνά στο μουσικό στερέωμα. Στις βασικές επιρροές της συγκαταλέγονται η Laura Marling, η Regina Spektor, οι Mumford and Sons και ο Johnny Flynn.

Με μία τρυφερή ερμηνεία που ρίχνει φως στις σκιές και συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από αμεσότητα και έντονο συναίσθημα, η 24χρονη Ειρήνη Σκυλακάκη πιστοποιεί την ύπαρξη της ελληνικής γυναικείας neo-folk σκηνής, ενισχύοντάς την με μία μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Fuzz club.

Την Ειρήνη Σκυλακάκη πλαισιώνουν μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής σκηνής:
Ευριπίδης Ζεμενίδης: ενορχήστρωση, κιθάρες, έγχορδα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Μιχάλης Καλκάνης: μπάσο, κοντραμπάσο
Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα
Χρήστος Πετεβής: βιολί
Γιώργος Μυλωνάς: έγχορδα-φωνητικά

Τεχνικοί:
Γιώργος Τέλλος: σχεδιασμός φωτισμών
Παναγιώτης Τσεβρένης: χειρισμός, προγραμματισμός
Γιάννης Λαμπρόπουλος & Αργύρης Λιανός: ήχος

Περισσότερες πληροφορίες:
Official site: www.ireneskylakaki.com
Facebook: www.facebook.com/IreneSkylakaki
Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLVSO1tpFIo7zzSKyQL8tyqhhlL2c0rqpz

Info:
Ειρήνη Σκυλακάκη | Σάββατο 21 Μαρτίου
Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, τηλ. 2103450817)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 13 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House | Viva.gr | 11876 | Public | Παπασωτηρίου | Seven Spots | Ianos | Reload | Media Markt

Οργάνωση-Παραγωγή: Doledrums
  • SHARE
  • TWEET