Mind Departure, The Sieves

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Mind Departure, The Sieves Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Mind Departure, The Sieves
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -


Mind Departure + The Sieves Live at six d.o.g.s
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου από την Phonographic Society Records, οι Mind Departure ανεβαίνουν στην σκηνή του six d.o.g.s παρέα με τους The Sieves!

Οι Mind Departure είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα. Η αρχική ιδέα ήταν του Χρήστου (κιθάρα) και του Κριστιάν (μπάσο) και προέκυψε το 2009. Το 2011 συνάντησαν τον Δημήτρη (φωνητικά) και τον Νίκο (drums) κι έτσι δημιουργήθηκαν οι Mind Departure.

Από τότε έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ όπως: Αρχιτεκτονική, Kookoo, K44, Ρομάντσο, Death Disco, Floral, Θέατρο Χυτήριο, Beer Festival, Hard Rock Cafe, ΤΙΚΙ κ.α..

Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το EP “Mind Departure”. Ο Νίκος αποχωρεί από το συγκρότημα το 2015 και την θέση του στα ντραμς παίρνει ο Βαγγέλης.

Το πρώτο τους album “Roots”, το οποίο ηχογραφήθηκε στα Porcupine HQ Studios και στα Jethro studios, κυκλοφόρησε από την Phonographic Society πριν από λίγες ημέρες.

Η μουσική τους έχει έντονα στοιχειά από ρυθμικά και ατμοσφαιρικά delay, γεμάτο ενέργεια rhythm & bass section και φωνητικά με ιδιαίτερες δυναμικές και λυρισμό. Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από προσωπικά βιώματα αλλά και κοινωνικές ανησυχίες.

https://www.facebook.com/minddeparture
http://www.minddeparture.com/
https://phonographicsociety.bandcamp.com/album/roots
http://www.cdbaby.com/cd/minddeparture1
https://www.youtube.com/minddeparture

Η μουσική αφετηρία για τους The Sieves ορίζεται στις αρχές του 2014. Γυρνώντας από το Λονδίνο και γράφοντας νεο υλικό, o Γιώργος Πιαδίτης πλαισιώνει το καινούργιο του σχήμα με indie, rock, alternative ηχοχρώματα και διάθεση.

Ο Κωστής Παπαγιαννόπουλος στο μπάσο, ο Λάζαρος Καγκελίδης στην κιθάρα, ο Νίκος Μανάτος στα τύμπανα και ο Κωνσταντίνος Τζιαβός στην φωνή συνυπογράφουν και αυτοί το νεο μουσικό τους ξεκίνημα.Μετά τα live στις σκηνές του Ρομάντσο, Kookoo, Death Disco και six d.o.g.s για το release και promo του πρώτου τους EP, βρέθηκαν ξανά στο στούντιο όπου ηχογράφησαν το νέο τους single ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν και το νέο τους video clip. Εμπνέονται από την βρετανική μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’90 αλλά και από τα indie σχήματα της σύγχρονης αμερικανικής.

Στον ήχο τους δεν λείπουν οι πειραματισμοί και τα samples από synths ή άλλων ειδών όργανα. Εύηχες μελωδίες στα φωνητικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία, άλλοτε minimal και άλλοτε πιο δυναμικά, είναι συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από τα setlist τους.

https://www.facebook.com/thesieves
https://soundcloud.com/the-sieves
http://thesieves.bandcamp.com/

  • SHARE
  • TWEET