Άρης Μπινιάρης

Αθήνα @ Gazarte

Άρης Μπινιάρης Αθήνα @ Gazarte
Συγκροτήματα Άρης Μπινιάρης
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gazarte
Διεύθυνση Βουταδων 32, Γκάζι
Τηλέφωνο 210 3460347
Τιμή εισιτηρίου 12,15 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Gazarte, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, 11876, Viva.gr
Διοργανωτής -

"ΤΟ '21" του ΑΡΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ στο gazARTE

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των πρώτων παραστάσεων από το κοινό και τους κριτικούς, "ΤΟ '21" του Άρη Μπινιάρη παρατείνεται μέχρι τέλος Νοεμβρίου!

Επόμενες παραστάσεις κάθε Σάββατο & Κυριακή: 7 & 8, 14 & 15, 21 & 22, 28 & 29 Νοεμβρίου.

Ο ανακαινισμένος πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού gazARTE εγκαινίασε τη θεατρική του δραστηριότητα με την πιο πολυσυζητημένη παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών: «To '21» του Άρη Μπινιάρη. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί».

Ο Άρης Μπινιάρης, με αφετηρία κείμενα από πηγές της επαναστατικής περιόδου (αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων και από απομνημονεύματα αγωνιστών, άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου «Ελληνικά Χρονικά», αλλά κι από την επιστολογραφία της εποχής), χρησιμοποιεί ως όχημα το κλασικό ροκ τρίο – ο ίδιος στην κιθάρα, ο Τάκης Βαρελλάς στο μπάσο και ο Βασίλης Γιασλακιώτης στα ντραμς -  και την ηλεκτρική ένταση του garage ήχου του, για να δημιουργήσει μια σκηνική εμπειρία μοναδική, με ενεργειακό πεδίο τόσο ισχυρό που ο κάθε θεατής νιώθει να φτάνει σ’ αυτόν η πύρα από ένα ανοιχτό καμίνι. Μνήμες που ο κάθε Έλληνας φέρει στα κύτταρά του ξυπνάνε φρέσκες και σημερινές από έναν καλλιτέχνη που ανήκει αληθινά στον 21ο αιώνα, χωρίς να ξεχνά την πανάρχαια, ομηρική τέχνη της αφήγησης.

Σκηνοθεσία, ερμηνεία & σύνθεση κειμένων: Άρης Μπινιάρης
Σύνθεση & ερμηνεία μουσικής: Τάκης Βαρελλάς (μπάσο), Βασίλης Γιασλακιώτης (τύμπανα, κρητική λύρα)
 
"Το ’21. Ένα αδρό και ηλεκτρισμένο ορατόριο για την ελευθερία. Ένα αδρό και ηλεκτρισμένο ορατόριο για την ανατροπή των καθιερωμένων. Ένα αδρό και ηλεκτρισμένο ορατόριο για την δυναμική μετατόπιση του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, από τη θέση και τη διάθεση του υπόδουλου, στη θέση και τη διάθεση του εξεγερμένου.

Οι πράξεις, οι δράσεις και οι λέξεις ενός πολέμου που υπερβαίνουν τον χρόνο και τον τόπο, κινούνται πάνω από την ύλη, κινούνται πέρα από τα δόγματα και ωθούν τον άνθρωπο σε μια αντίληψη ελευθερωμένη.

Οι πράξεις, οι δράσεις και οι λέξεις ανδρών και γυναικών των χρόνων του ’21, που δεν μιλούσαν όλοι ελληνικά, δεν ήταν όλοι της ίδιας ράτσας, δεν είχαν όλοι τα ίδια έθιμα και που, ακόμα και χωρίς τροφή, αφορισμένοι και αποκομμένοι της «υγειένουσας και καθαράς ολομελείας», πολέμησαν για να μετακινηθούν από την τυραννική συμβατικότητα σ’ έναν ορίζοντα αφύπνισης.
Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό, μουσικό και οπτικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Έγγραφα εθνοσυνελεύσεων, άρθρα από εφημερίδες και επίσημες μαρτυρίες της εποχής του ’21 πλαισιώνονται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική πλατφόρμα αφήγησης.

Μία παράσταση που μας μιλάει μέσα σε άλλα για την δυναμική προοπτική μιας μετατόπισης".
 
Άρης Μπινιάρης

"Μπάσο και ντραμς, σε μια μίνιμαλ σκηνική  συνθήκη ροκ ορατορίου, με τη μουσική να αναβαπτίζει το νόημα, και αυτά τα υπέροχα αδόμενα, σπαρακτικά ερμηνευμένα «όχι» του Άρη Μπινιάρη, να δονούν τις αισθήσεις, να κατασπαράζουν τις αντιστάσεις του θεατή, να τον οδηγούν σε μια πρωτοφανή μέθεξη. Αυτός είναι ο ρομαντισμός. Σε κάνει να κλαις"

Τζωρτζίνα Κακουδάκη - popaganda.gr
 
Πληροφορίες
Άρης Μπινιάρης
Το '21
17, 18, 25, 26, 31 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: 21:00
gazARTE Theater Stage
 
Τιμές εισιτηρίων:
Kανονικό:15€
Μειωμένο:12€
*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

Προπώληση
Gazarte, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, 11876, Viva.gr

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
210 3460347

More info: http://gazarte.gr/
Follow us:
https://www.facebook.com/Gazarte?fref=ts
https://twitter.com/gazarte
  • SHARE
  • TWEET