Sleepin Pillow

Θεσσαλονίκη @ Eightball

Sleepin Pillow Θεσσαλονίκη @ Eightball
Συγκροτήματα Sleepin Pillow
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Eightball
Διεύθυνση Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 6939196490
Τιμή εισιτηρίου 7 / 10 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης Musicland, Nephilim, Eightball
Διοργανωτής Art On The Road Productions


Sleepin Pillow

Πότε; Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
Που; Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Ώρα έναρξης: 20.30
Προπώληση: 7 ευρώ
Είσοδος: 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
Musicland, Nephilim, Eightball

Οι Sleepin Pillow είναι ένα εξαμελές μουσικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τους: Nomik (φωνητικά), Rispa (κιθάρα), Aisha Sama (μπάσο), Nick Zakqueline (κρουστά), Antoine (πλήκτρα) & Skinman (ντραμς). Η μουσική των Sleepin Pillow αποπνέει μια ατμοσφαιρική διάθεση. Οι επιρροές τους, ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας και φτάνοντας ως τις μακρινές Ινδίες, έχουν διαμορφώσει το ιδιαίτερο στυλ τους, που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό διαφορετικών ήχων. Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, συνδέοντας την πολιτισμική κληρονομιά της Ανατολής με αυτήν της Δύσης και πατώντας σε ακούσματα του αγγλοαμερικανικού ονείρου (psychedelic 70's και indie 90's), χωρίς να ξεχνούν τις ελληνικές μουσικές ρίζες τους.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο “Apples On An Orange Tree” τον Ιούνιο του 2008 (Shift Records/Αrchangel Music). Για την ολοκλήρωση του άλμπουμ, το συγκρότημα συνεργάστηκε και με τον Άγγλο παραγωγό John Antony (Queen, Ace, Genesis). Το άλμπουμ αμέσως κέρδισε μία θέση ανάμεσα στα πέντε καλύτερα που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα. Πολλοί ραδιοφωνικοί και διαδικτυακοί σταθμοί παγκόσμιας εμβέλειας έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους κομμάτια του “Apples On An Orange Tree”.

Την επόμενη χρονιά, οι Sleepin Pillow ξεκίνησαν την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο “Superman’s Blues”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 (Shift records/Αrchangel Music). Στο “Superman’s Blues” οι Sleepin Pillow επεκτείνουν με θεαματικό τρόπο όχι μόνο τους δικούς τους ορίζοντες, αλλά και του ακροατή, που ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με έναν πλούτο καλλιτεχνικής έμπνευσης και πειραματισμών. Πιστοί στις επιρροές τους και με μια μοντέρνα post-rock αισθητική, οι Sleepin Pillow ξεπερνούν κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο, που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία.

Τον Ιούνιο του 2014, οι Sleepin Pillow επέστρεψαν δισκογραφικά με ένα νέο mini album LP, με τίτλο “This World Is Over, It’s Time For a New One” (Smash Records) και προσκάλεσαν το κοινό να γνωρίσει το τρίτο τους album, τον καινούριο τους κόσμο. Έναν κόσμο με νέο ήχο, πιο προοδευτικό και ηλεκτρονικό. Το LP περιέχει 4 νέα κομμάτια και κυκλοφόρησε σε βινύλιο, CD και κασέτα.

Στο πλαίσιο της προώθησης των δίσκων τους, οι Sleepin Pillow έχουν πραγματοποιήσει πλήθος live εμφανίσεων από το 2006 μέχρι και σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Ξάνθη κ.α., με μεγάλη επιτυχία και την ένθερμη υποστήριξη του κοινού τους.

Οι Sleeping Pillow ζωντανά:
https://www.youtube.com/watch?v=hhBCOu04fQk

  • SHARE
  • TWEET