Cyanna Mercury

Πάτρα @ Λιθογραφείον

Cyanna Mercury Πάτρα @ Λιθογραφείον
Συγκροτήματα Cyanna Mercury
Ημερομηνία
Πόλη Πάτρα
Χώρος Λιθογραφείον
Διεύθυνση Μαιζώνος 172Β
Τηλέφωνο 2610-328394
Τιμή εισιτηρίου 8 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Ταμείο Θεάτρου Λιθαγραφείον, Discover, Γωνιά Του Βιβλίου
Διοργανωτής -

Οι Cyanna Mercury live στο Θέατρο Λιθογραφείον

Ο UP FM, ο σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών και το θέατρο Λιθογραφείον, οργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για το καλωσόρισμα των φοιτητών στη Πάτρα!

Τετάρτη 7 Οκτώβρη
6μμ This is Patras!
Video, έκθεση φωτογραφίας
8μμ Digilove
Παρουσίαση του διαδραστικού μυθιστορήματος του Γιώργου Περισανίδη.
10μμ WELCOME PARTY
με dj set από τους παραγωγούς του UP FM
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πέμπτη 8 Οκτώβρη
9μμ Warm up dj set
από τον Γιώργο Νικολόπουλο
10μμ Cyanna Mercury Live!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8μμ
Γενική είσοδος 8€
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων), στο discover και στη Γωνιά του Βιβλίου.

Στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του πρώτου τους album “Archetypes” και έχοντας δώσει εντυπωσιακά πρώτα δείγματα ζωντανών εμφανίσεων με τους The Raveonettes και τους Sonic Jesus σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι overall psychedelic rockers, Cyanna Mercury πραγματοποιoύν στις 8 Οκτωβρίου την πρώτη τους εμφάνισή στην Πάτρα, στη σκηνή του Λιθογραφείου.

Με πληθώρα επιρροών από το δυτικό psych και τις blues ρίζες, μέχρι την ελληνική παράδοση και τις ανατολίτικες αναφορές, ο όρος “ψυχεδελικό rock” είναι η βάση, αλλά δεν ορίζει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του ήχου των Cyanna Mercury. Χαρακτηριστικό δείγμα των ηχογραφήσεων της νεοσύστατης μπάντας δόθηκε το καλοκαίρι του 2014, με την κυκλοφορία του 2-track single “Ode To The Absent Father" που περιείχε και το "Dirty Things". Από τότε μερικές ζωντανές ηχογραφήσεις, ένα live video με τίτλο “Nothing We Can Do”, από την ζωντανή εμφάνιση τους στη μουσική εκπομπή Mezzo Voce TV της Γαλλικής τηλεόρασης, καθώς και το "The Four Horsemen" των Aphrodite's Child, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο "Dirty Things EP" του 2015, έχουν συμπληρώσει την εικόνα. Πρόσφατα η μπάντα δημοσίευσε μια ακόμα ζωντανή ηχογράφηση, το ψυχεδελικό "Blues For Zilla", που προέκυψε στο στούντιο που προβάρουν και δε θα περιλαμβάνεται στο "Archetypes".

Στο Λιθογραφείο οι Cyanna Mercury θα παρουσιάσουν σχεδόν ολόκληρο το "Archetypes", επιλεγμένες διασκευές, καθώς και κάποια τραγούδια από τη δισκογραφία των Cyanna, της προηγούμενης μπάντας των αδελφών Σιδ, όπως το "I Am Cannibal".

Οι Cyanna Mercury είναι:
Σπυρέας Σιδ: φωνή, κρουστά
Νίκος Σιδ: πλήκτρα
Διαμαντής Πρ: κιθάρα
Ντένις Παναγιωτίδης: Τύμπανα
Δημήτρης Γεωργόπουλος: Μπάσο

Η καρδιά του πανεπιστημίου της Πάτρας, χτυπάει δυνατά στο Θέατρο Λιθογραφείον, Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Οκτώβρη.

https://www.youtube.com/watch?v=mZZAQqgITDE
  • SHARE
  • TWEET