Γκρόβερ

Θεσσαλονίκη @ Silver Dollar

Γκρόβερ Θεσσαλονίκη @ Silver Dollar
Συγκροτήματα Γκρόβερ
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Silver Dollar
Διεύθυνση Εθνικής Αμύνης 19
Τηλέφωνο 2310-283613
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:45
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

ΓΚΡΟΒΕΡ live στο Silver Dollar

Οι ΓΚΡΟΒΕΡ επιστρέφουν στο Silver Dollar την Παρασκευή 30/1/2015 στις 21:45. Οι πόρτες ανοίγουν για το κοινό στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετά το δυναμικό της come back η ιστορική μπάντα της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει στο stage του Silver Dollar κι εμείς ανυπομονούμε να ζήσουμε για ακόμη μία φορά τη σαρωτική greek rock live εμπειρία των ΓΚΡΟΒΕΡ.

ΓΚΡΟΒΕΡ
Οι ΓΚΡΟΒΕΡ δημιουργήθηκαν το 1981 στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή σαν τετραμελής μπάντα με τους Παναγιώτη 'Πέρτσινο' φωνή, Μιχάλη Πεζιρκιανίδη κιθάρα, Αποστόλη Πιστάλκα μπάσο και Βασίλη Ραγτζή τύμπανα. Το Νοέμβριο του '82 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo, με κιθαρίστα το Μίμη Μπουρμά (ex "Μωβ"), έναν από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ελληνικής rock σκηνής ο οποίος "έφυγε" το 1985 σε ηλικία εικοσιτεσσάρων χρονών από τροχαίο. Το '84 συμμετέχουν στη συλλογή "Διατάραξη Κοινής Ησυχίας" με δύο κομμάτια, έχοντας στην κιθάρα το Θανάση Νικολαίδη ("Yoghurt","Lipstick Traces"). Το '85 το μπάσο και τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Αποστόλης Δαδάτσης ("Εκτός Ελέγχου", "Γκέτο") και '87 έρχεται ο κιθαρίστας Στέλιος Τσέλιος. Ακολουθεί μια μεγάλη περίοδος με πολλές ανακατατάξεις μελών και από τη μπάντα περνούν οι Χρήστος 'Σομετης' Χαρουτουγιάν (ex "Μπερκεμπέ") πλήκτρα, Κώστας Καραγιάννης σαξόφωνο, Τάκης Πόζογλου (ex "Μπερκεμπέ") κιθάρα και Δημήτρης Στυλιανίδης μπάσο. Στο τέλος του '93 η μπάντα σταθεροποιεί τη σύνθεσή της, με τους Περτσινό φωνή, Τάκη Πόζογλου κιθάρα, Στέλιο Τσέλιο κιθάρα, Δημήτρη Στυλιανίδη μπάσο, Λάζαρο Πλιάμπα (ex "Flood Proxies") τύμπανα και αποδυκνείεται η μακροβιότερη στην ιστορία του γκρουπ, περνώντας σε μια άλλη εποχή μουσικά και δημιουργικά. Το '94 κυκλοφορούν ένα ομώνυμο lp από τη "Lazy Dοg Records" με έντεκα κομμάτια. Την άνοιξη του '98 το γκρουπ διαλύθηκε.

Το Μάρτιο του '05 μετά από μια πρόσκληση για να παίξουν στη Θεσσαλονίκη στο "Βιολογικό" μαζί με τους "Εκτός Ελέγχου", τα γκρουπ ενώνονται και παίζουν τραγούδια και των δύο. Συνέχισαν να δίνουν συναυλίες μαζί σε διάφορες πόλεις της Eλλάδας, με τη σύνθεσή τους να είναι Περτσινός φωνή, Αποστόλης Δαδάτσης (ex "Εκτός Ελέγχου") φωνή και κιθάρα, Γιάννης Κακογεωργίου (ex "Εκτός Ελέγχου") τύμπανα, Στέλιος Τσέλιος κιθάρα, Τάκης Πόζογλου κιθάρα, Ξενοφών Γρέδης κιθάρα, μπάσο και φωνή, Λάζαρος Πλιάμπας τύμπανα, Θωμάς Πέτρου πλήκτρα, Νίκος Ευθυμιάδης μπάσο και Ηλίας Παπαδόπουλος μπάσο. Τον Απρίλιο του '10 κυκλοφορούν μόνοι τους το cd "Σκληρές Λέξεις" με δεκαεννιά ακυκλοφόρητα κομμάτια της περιόδου '81 ως '91 από συναυλίες, πρόβες και κασέτες. Την επόμενη χρονιά το cd επανακυκλοφόρησε σε lp που συνοδευόταν με ένα εφτάιντσο, από την "B-Otherside" και την "Labyrinth Of Thoughts" σε τριακόσια τέσσερα αντίτυπα. Το Μάρτιο του '13 κυκλοφορούν ένα ακόμα lp, το "Γέννημα Θρέμμα" με έντεκα κομμάτια, από τα label-distro "Labyrinth Of Thoughts", "Wipe Out" και "B-Otherside". Ο δίσκος βγήκε και σε cd, το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν με το δίσκο. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν ο Νίκος Ευθυμιάδης στο μπάσο, ο Ηλίας Παπαδόπουλος στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Αποστόλης Δαδάτσης. Στη σύνθεσή τους προστέθηκε ο Κώστας Χαντάβας (ex "Αpositive") στην κιθάρα και ο Χρήστος Παππάς ("Πλήρη Ντάξει") στο μπάσο. Στις 27 Οκτωβρίου του '13 έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Ραγτζής, ο οποίος έπαιζε τύμπανα στην πρώτη τους σύνθεση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 'ΠΕΡΤΣΙΝΟΣ' ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ [ΦΩΝΗ]
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ [ΚΙΘΑΡΑ/ΦΩΝΗ]
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΝΤΑΒΑΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ [ΜΠΑΣΟ]
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΛΙΑΜΠΑΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]
  • SHARE
  • TWEET