Jane Doe, Chickn

Θεσσαλονίκη @ Eightball

Jane Doe, Chickn Θεσσαλονίκη @ Eightball
Συγκροτήματα Jane Doe, Chickn
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Eightball
Διεύθυνση Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 6939196490
Τιμή εισιτηρίου 4 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -

Οι Jane Doe γιορτάζουν τη κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους στην πρώτη τους μεγάλη φθινοπωρινή συναυλία. Μαζί τους οι Αθηναίοι Chickn, ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του Eightball στη Θεσσαλονίκη, θα ανέβουν δύο από τα πιο δυναμικά live σχήματα της indie/alternative/όπως-αλλιώς-θέλετε-πείτε-τη σκηνής.

Οι Jane Doe θα παρουσιάσουν τραγούδια από όλους τους δίσκους τους, συμπεριλαμβανομένου και του τέταρτου (Recipes for Refugees/Puzzlemusik) που κυκλοφορεί τέλη Σεπτέμβρη.

Μαζί τους οι ορμώμενοι από Αθήνα Chickn. Ένα εντυπωσιακό γκρουπ που όταν ανέβει στη σκηνή δεν ξέρεις πώς θα τελειώσει η συναυλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ: https://www.facebook.com/events/726543447401180/?ref=22

----------------------------

Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκροτήματα:

Jane Doe

Οι Jane Doe δημιουργήθηκαν το 2007 σε ένα από εκείνα τα υπό κατάρρευση κτίρια της Θεσσαλονίκης που αμέτρητα γκρουπ τα ονομάζουν στούντιο… μάλλον επειδή έχουν χιούμορ.

Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 2008, “Heaven for Dogs”, στην ανεξάρτητη Run Devil Run και έκαναν ένα σχετικό σούσουρο ειδικά στον μικρόκοσμο που απλώνεται από το MySpace μέχρι την πόρτα του An Club.

Για αρκετά χρόνια οι περισσότεροι τους είχαν για πεθαμένους, όμως, σαν σε ταινία του Ταραντίνο, επέστρεψαν το 2013 με έναν δίσκο που ήταν προτιμότερο να τον ακούς από το να λες το όνομα του, “The Enormous Head of King Splendid”. Αυτή τη φορά υπό τη σκέπη της Puzzlemusik.

Λίγοι περισσότεροι άνθρωποι ασχολήθηκαν με την αφεντιά τους κι ίσως το έκαναν για να μάθουν ποιοι ήταν αυτοί που άνοιξαν τη συναυλία των Αμερικανών A Place to Bury Strangers και των Βρετανών O.Children μέσα σε 3 μήνες. Κάποιοι τους βρήκαν ενδιαφέροντες.

Έκαναν αρκετά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και Λάρισα και Σέρρες και Νάουσα και Κατερίνη κουλουπού κουλουπού) και ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του δίσκου τους είπαν να μην περιμένουν άλλα 5 χρόνια για καινούργια τραγούδια και αποφάσισαν να φτιάξουν δύο δίσκους (τι πιο λογικό!).

Έτσι, τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το “Revolution Diaries” και πάλι από τη Puzzlemusik, που πολλοί το συμπάθησαν και είπαν πως μάλλον είναι η καλύτερη τους δουλειά.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 θα κυκλοφορήσουν το “Recipes for Refugees” αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή και μάλιστα θα το δίνουν δώρο σε όποιον αγόρασε το “Revolution Diaries” (επιχειρηματικό δαιμόνιο… όχι αστεία).

Πιο κάτω θα βρείτε υλικό από videos, links και άλλα διάφορα που μπορεί να είναι σημαντικά και μπορεί όχι.

www.facebook.com/TheJaneDoeBand
www.youtube.com/channel/UCef-eSTx_i0bux_4wn00zEA

Chickn

Οι Chickn είναι ένα συγκρότημα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2012 από τους Shelly (φωνητικά), Nico (τύμπανα) και Kay (κιθάρες) για ένα συγκεκριμένο λόγο που κανείς δεν θυμάται πια.

Αφού έκαναν τις πρώτες τους πρόβες και ηχογραφήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να περιγραφούν σαν minimal/kraut/imporv, o Shelly άφησε το συγκρότημα και οι Chickn έγιναν ντουέτο. Στα μέσα του 2013 ήρθε στο συγκρότημα ο Jones (Μπάσο) και με τον Kay στα φωνητικά, το συγκρότημα μπήκε σε πιο ροκ κατευθύνσεις.

Οι Chickn έχουν ηχογραφήσει 3 singles μέχρι στιγμής και θα έχουν έτοιμο τον πρώτο τους δίσκο στις αρχές του 2015. Τους αρέσουν τα live όπως αρέσουν σε ένα μικρό παιδί οι σοκολάτες. Όταν οι Chickn είναι στη σκηνή ετοιμαστείτε να δείτε από 3 έως 9 ανθρώπους.

https://www.facebook.com/chickenkraut
https://soundcloud.com/chickn-gr

  • SHARE
  • TWEET