Comeback Kid, Above Us The Waves

Αθήνα @ AN Club

Comeback Kid, Above Us The Waves Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα Comeback Kid, Above Us The Waves
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 18/20 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Rhythm Records
Διοργανωτής HardTimes

Oι Καναδοι Comeback Kid επιστρεφουν στις 11 Ιουλίου στην Αθηνα, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας για την προώθηση του πέμπτου τους full-length δίσκου με τίτλο “Die Knowing” που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου μέσω της Victory Records.


Bio:


Οι Comeback Kid σχηματίστηκαν το 2000 στο Winnipeg της Manitoba από τους Andrew Neufel και Jeremy Hiebert και πήραν το όνομα τους από τον τίτλο ενός πρωτοσέλιδου αθλητικής εφημερίδας για την επιστροφή στην ενεργό δράση ενός παίκτη του hockey.
 Το 2002 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Comeback Kid”, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε ο πρώτος τους full-length δίσκος με τίτλο “Turn It Around” και παράλληλα άρχισαν τις μεγάλες περιοδείες και τις εμφανίσεις σε μεγάλα festivals. Χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο αμέσως μετά τις περιοδείες μπήκαν στο studio για να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις του δεύτερου δίσκου τους – πρώτο στη Victory Records – με τίτλο “Wake The Dead”, που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2005. Μετά την περιοδεία για την προώθηση του δίσκου, ο τραγουδιστής Scott Wade αποχωρεί από την μπάντα και την θέση του παίρνει o Neufel, ο οποίος πλέον είχε διπλό ρόλο, αυτόν του κιθαρίστα και του τραγουδιστή.


Το 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος “Broadcasting…” και το συγκρότημα αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη μέσα στις τάξεις της hardcore σκηνής. Μετά το τέλος της προώθησης του, το συγκρότημα ανακοινώνει ότι θα κάνει ένα διάλειμμα – κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε – και ο μπασίστας της μπάντας Kevin Call, αποχωρεί έχοντας όμως άριστες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη. Την θέση του παίρνει ο Mett Keill. Το συγκρότημα συνεχίζει με ακόμα δύο χρόνια περιοδειών ενώ επισκέπτεται για πρώτη φορά την νοτιοανατολική Ασία και την λατινική Αμερική.


Ένα μεγάλο μέρος του 2010, το συγκρότημα το περνάει ηχογραφώντας τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο “Symptoms + Cures”, ο οποίος τελικά κυκλοφόρησε στο τέλος Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.


Δύο χρόνια αργότερα, ο κιθαρίστας Casey Hjelmberg ανακοινώνει την αποχώρηση του, ενώ τη θέση του παίρνει ο Stu Ross των Misery Signals και Living With Lions.
 Το συγκρότημα άργησε πάρα πολύ το νέο του δίσκο λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος του στις περιοδείες σύμφωνα με δηλώσεις των μελών του αλλά τελικά, μετά από τέσσερα χρόνια, στις 4 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε ο τελευταίους τους δίσκος “Die Knowing”.



Δισκογραφία
:
Comeback Kid (EP) – 2002

Turn It Around – 2003

Wake The Dead – 2005

Broadcasting… – 2007 

Symptoms + Cures – 2010

Die Knowing – 2014



Μέλη:

Andrew Neufeld – φωνητικά/κιθάρα

Jeremy Hiebert – κιθάρα

Kyle Profeta – drums

Matt Keil – μπάσο

Stu Ross – κιθάρα



  • SHARE
  • TWEET