Christian Death

Αθήνα @ DeathDisco

Christian Death Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Christian Death
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 12,15 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Death Disco
Διοργανωτής -

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΪΟΥ
CHRISTIAN DEATH (US)
catastrophe ballet anniversary tour 2014

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

“One of the top ten Goth bands of all time” ~ Rolling Stone

Οι Christian Death, το ένα από τα 10 καλύτερα gothic groups όλως των εποχών όπως τους έχει χαρακτηρίσει το Rolling Stone, έχουν μια ιστορία που ανέκαθεν έδινε τροφή για συζητήσεις, σχόλια και αντιπαραθέσεις και που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα άλμπουμς της σκοτεινής μουσικής, shock horror αισθητική που κάνει τον Marilyn Manson να μοιάζει με παιδί του κατηχητικού, σύγκρουση με την οργανωμένη θρησκεία και τα ψευδοηθικά της διλήμματα, αμείλικτες κόντρες εντός της μπάντας, χρήση σκληρών ναρκωτικών και μια τραγική αυτοκτονία.

Όλα ξεκίνησαν από το Los Angeles το 1982 όταν κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό πρώτο άλμπουμ τους Οnly Τheatre Οf Pain στο οποίο δέσποζε η ηγετική φυσιογνωμία του δεκαεξάχρονου τότε Rozz Williams. Δύο χρόνια μετά μπήκε ο Valor Kand στο σχήμα και ακολούθησε η κυκλοφορία του Catastrophe Ballet, ένα άλμπουμ κομψοτέχνημα dark wave αισθητικής. Η συνύπαρξη Valor και Rozz έπαψε να υφίσταται με τη κυκλοφορία του επίσης εξαιρετικού Ashes του 1985. Τότε ήταν που αποχώρησε ο Rozz από το group με αποτέλεσμα να αναλάβει ο Valor τα ηνία της μπάντας και να ξεκινήσει λίγο καιρό μετά μια διαμάχη ανάμεσά τους για το ποιος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Christian Death. Μια διαμάχη που ποτέ δεν έβγαλε νικητή μια που και οι δύο συνέχισαν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όνομα και που ουσιαστικά έπαψε να υφίσταται με την αυτοκτονία του Rozz Williams το 1998.

Οι Christian Death του Valor κυκλοφόρησαν μερικά σπουδαία άλμπουμς όπως το Atrocities, το The Scriptures και το Sex, Drugs and Jesus Christ και με τη πάροδο των χρόνων υιοθετούσαν ένα πιο σκληρό μεταλλικό ήχο και μια όλο και πιο προκλητική αισθητική που πολλές φορές τους δημιουργούσε προβλήματα με χριστιανικές εξτρεμιστικές ομάδες και συντηρητικούς κύκλους.

Φέτος, ολοκληρώνονται 30 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το άλμπουμ Catastrophe Ballet, το άλμπουμ που αποτελεί ίσως το highlight της τόσο μεγάλης και περιπετειώδης ιστορίας των Christian Death. Με αφορμή αυτή την επέτειο οι Christian Death περιοδεύουν και παίζουν ολόκληρο το άλμπουμ και μαζί μερικά από τα καλύτερά τους τραγούδια από το παρελθόν καθώς και υλικό που θα περιλαμβάνει το επερχόμενο άλμπουμ τους The Root Of All Evilution. Επίσης, θα προβληθεί και το preview του What God Looks Like, του ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει ο Darryl Hell για τους Christian Death.

Το Σάββατο 31 Μαΐου οι Christian Death θα ανέβουν στη σκηνή του Death Disco για μια ανεπανάληπτη σκοτεινή γιορτή όπως μόνο αυτοί ξέρουν να διοργανώνουν!

**for Sin and Sacrifice must we die a Christian Death**

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα προπωλείται προς 12€ από το Death Disco.
Τα υπόλοιπα εισιτήρια της προπώλησης και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα πωλούνται προς 15€.

'In honour of the 30th Anniversary of Catastrophe Ballet, CHRISTIAN DEATH will be performing Catastrophe Ballet in it's entirety, followed by performances from the soon to be released "new" album "The Root Of All Evilution" and the Athens Preview of "What God Looks Like" a documentary by Darryl Hell..and the new video "You Can't Give It Back". As well as your favorite songs!!!" - Valor Kand

  • SHARE
  • TWEET