FP Moderate, Shotgunz, Influenza, Deep In The Top, The U.N. Band

Θεσσαλονίκη @ Fix

FP Moderate, Shotgunz, Influenza, Deep In The Top, The U.N. Band Θεσσαλονίκη @ Fix
Συγκροτήματα FP Moderate, Shotgunz, Influenza, Deep In The Top, The U.N. Band
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Fix
Διεύθυνση 26ης Οκτωβρίου 15
Τηλέφωνο 2310-266648
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής Πολιτιστικός Οργανισμός Επί Σκοπόν

“Your Ticket, Please. Festival³ 2014”. Ένα φεστιβάλ καλλιτεχνική κολλεκτίβα, το οποίο επιστρέφει μετά από ένα χρόνο, όπου 5 μουσικά σχήματα της Β.Ελλάδας θα συνδυαστούν δημιουργώντας ένα ζωντανό, πολύωρο, δυναμικό και πλούσιο σε ήχους και ρυθμούς Live Show!

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη μουσικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνικών ρευμάτων της πόλης. Στόχος είναι η συνεχής συνδιαλλαγή με τα καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης, η τακτική παρουσίαση τους και η παρακολούθηση της εξέλιξης τους με ορίζοντα την δυνατότητα εμφάνισης τους σε άλλες πόλεις -γιατί όχι και σε άλλες χώρες;- μεγάλα φεστιβάλ και στο πλάι ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Είσοδος Ελεύθερη.

Το line up του “Your Ticket, Please. Festival³” είναι:

Fp moderate
Shotgunz
Influenza
Deep In The Top
The U.N. Band

Το σχήμα Fp moderate δημιουργήθηκε το 2010 στην Έδεσσα και μουσικά απλώνεται στον χώρο της εναλλακτικής ροκ μουσικής σκηνής (indie rock). Μέλη είναι οι: Τρύφωνας Γέσιος-Κρανιώτης (κιθάρα/φωνή), Ορέστης Παπαϊωάννου (μπάσο/φωνή), Κώστας Δασκάλου (ντραμς).

Οι Shotgunz είναι ένα rock σχήμα της Θεσσαλονίκης. Έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες σκηνές της πόλης καθώς και στην Αθήνα όπως επίσης στο πλάι σημαντικών καλλιτεχνών όπως: Γ. Γάκης & The Troublemakers, Λάκης Παππαδόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Κώστας Μυλώσης - Δυτικές Συνοικίες, Tsopana Rave, Blues Wire, Grim Reaper (UK), Black Rain (ITA). Αυτή την περίοδο γράφουν κομμάτια προετοιμάζοντας τον πρώτο τους δίσκο.

Αποτελούνται από τους:

Γιάννης Μπάκας (vocals)
Γιώργος Δασκαλόπουλος (guitar)
Γιάννης Μουρτεζάς (guitar)
Άγγελος Μαυρόπουλος (drums)
Αστέριος Τόλης (bass)

Οι Influenza δημιουργήθηκαν το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Η μουσική της μπάντας κινείται στο χώρο του rock 'n' roll και του rockabilly με επιρροές από την blues και την swing. Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός πόλης. Συμμετείχαν στο φεστιβάλ "Αναιρέσεις" και στο "Φεστιβαλ Αυτοδιαχείρησης". Το Μάρτιο του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους ντέμο με τίτλο "Influenzial" το οποίο περιλαμβάνει 6 δικές τους συνθέσεις.

Οι Influenza είναι οι:

Apostolos 'Troiker' Trikkaliotis - Guitar, Harmonica, Vocals
Alexandros 'Alex' Sxoinas - Drums, Vocals
Apostolos Mitakidis - Lead Vocals
Vaggelis 'Skoup' Skoupras - Bass
George 'fak' Fakalis - Tenor Saxophone

Οι Deep in the Top blues band δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε μερικές απ’ τις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της πόλης όπως και σε φεστιβάλ.

Οι επιρροές των Deep in the Top ξεκινούν από τον ευρύ χώρο της Blues, αλλά επεκτείνονται και στη jazz, τη funk και, λιγότερο, στη rock.

Τον Φεβρουάριο του 2012 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με τη σημαντικότερη ίσως ελληνική blues μπάντα: τους Blues Wire, και εν τέλει ηχογράφησαν το καλοκαίρι του ’12 δύο τραγούδια μαζί με τον Ηλία Ζάικο.

Το 2013 απέσπασαν το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό μουσικών συγκροτημάτων που διοργάνωσε το ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να ηχογραφήσουν στα studio της SAE (Sound and Audio Engineering).

Αυτό τον καιρό, οι Deep in the Top συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω σε δικές τους ιδέες και βρίσκονται σε περιοδεία στη Β.Ελλάδα.

Οι Deep In The Top είναι οι:

Νίκος Τσόπογλου: κιθάρα, φωνή, φυσαρμόνικα
Μιχάλης Τραχαλιός: πλήκτρα, φωνητικά, φλάουτο
Μηνάς Βακαλούδης: μπάσο
Φίλιππος Σαμλίδης: τύμπανα

Οι U.N. είναι μια rock μπάντα με αγγλικό στίχο που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2009. Το όνομα της μπάντας αποτελείται από δύο μόνο αρχικά. Το «U» και το «Ν» ορίζουν κάθε τίτλο των δίσκων της μπάντας, οι οποίοι με τη σειρά τους ορίζουν κάθε διαφορετική, χωροχρονικά, εποχή που η μπάντα διανύει. Έτσι το γκρουπ πάντοτε θα ταυτίζετε με τους τίτλους των δίσκων της και όχι το αντίστροφο.

Μέλη είναι οι: Imad Hassan (φωνή), Denis Φραγκόπουλος (κιθάρα/φωνητικά), Mateusz Starnawski (μπάσο/φωνητικά), Δημήτρης Ράπτης (τύμπανα).

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με το όνομα Ulnar Nerve ο οποίος συγκέντρωσε πολλά βλέμματα και πάρα πολλές θετικές κριτικές.

Οι U.N. έχουν εμφανιστεί ανά την Ελλάδα και έχουν ήδη γίνει γνωστοί για τις δυναμικές τους ζωντανές εμφανίσεις. Επίσης, πολλές φορές έχουν μοιραστεί τη σκηνή μαζί με άλλους ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τους: Gerry McAvoy's Band Of Friends (of Rory Gallagher), Nu Sensae, Nightstalker, Beggars Blues Diary, Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Μωρά Στη Φωτιά, Crazed, Sigmatropic, Bokomolech κ.α.

Αυτήν την περίοδο, οι U.N. δουλεύουν πάνω στον δεύτερο δίσκο τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΦΙΞ in art (26ης Οκτωβρίου 15)
Τηλ. Επικοινωνίας/Κρατήσεων: 2310.500.034 και 6987.11.6919

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Είσοδος Ελεύθερη

Προσέλευση: 20:30

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός "Επί Σκοπόν"

FB Page: Επισκοπόν
E-mail: info@episkopon.gr
Διεύθυνση: Πλατεία Ιπποδρομίου 24
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310.254.184 και 6973.65.8182

  • SHARE
  • TWEET