Mayfair, Black Juju

Λάρισα @ Stage Club

Mayfair, Black Juju Λάρισα @ Stage Club
Συγκροτήματα Mayfair, Black Juju
Ημερομηνία
Πόλη Λάρισα
Χώρος Stage Club
Διεύθυνση Ήρας και Φιλίππου 8
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 12/15 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Snuff Tobacco Store, Rock Music Store
Διοργανωτής Alive Art Performances

MAYFAIR
BLACK JUJU
Παρασκευη 11 Απριλίου 2014
Stage Club, Λάρισα

Επιστροφή στα ‘πάτρια’!

Όλα άρχισαν το 2012 από κάποιους ορκισμένους οπαδούς στη Λάρισα οι οποίοι ονειρευόντουσαν για πολλά χρόνια ένα live των Mayfair στην Ελλάδα. Τα πράγματα προχώρησαν και από απλές σκέψεις έγιναν πραγματικότητα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου του 2012. Πολλοί ήταν αυτοί που στο άκουσμα της είδησης ειρωνεύτηκαν και αδιαφόρησαν ώσπου ήρθε η ώρα και η μπάντα βρέθηκε στη Λάρισα στην σκηνή του Stage Club για ένα θρυλικό όσο και σπάνιο σε αξία σόου για να ζήσουν μαζί μας όσοι πίστεψαν το όνειρο πολλών ετών ώστε η μπάντα να βρεθεί κοντά στο αγαπημένο της Ελληνικό κοινό που τόσο πολύ τους έχει αγκαλιάσει από την αρχή του συγκροτήματος. Την επόμενη μέρα στην Αθήνα οι λίγοι που τίμησαν την συναυλία έμειναν και αυτοί άφωνοι από την σπάνια ποιότητα των αναγεννημένων Mayfair οι οποίοι με αυτές τις συναυλίες δήλωναν πως όχι απλά επέστρεψαν αλλά θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό ακόμη. Την Παρασκευή 11 Απριλίου επιστρέφουν πανευτυχείς στην αγαπημένη τους πόλη για να μας πάρουν από το χέρι ακόμη μια φορά και να μας ξεναγήσουν αυτοί πρώτοι στον μυστικό και μυστηριώδη underground κόσμο τους με το ατμοσφαιρικό τους χαρακτηριστικό παίξιμο.

Οι Mayfair είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του σκοτεινού Progressive Metal. Ιδρύθηκαν στα τέλη των ηρωικών 80’s στην Αυστρία και για περισσότερα από δέκα χρόνια έγραψαν λαμπρές σελίδες ιστορίας, μπολιάζοντας το είδος με μια πεντάμορφη κι εξαιρετικά εύθραυστη μελαγχολία που σου έκλεβε για πάντα την καρδιά. Τα τρία άλμπουμ τους Behind (1993), Die Flucht (aka Escape – 1995), Faster Trip To Cyber Town (1998) θεωρούνται μυθικά εδώ και χρόνια αριστουργήματα.
Μετά από μια μακρά περίοδο απόλυτης σιωπής οι θρυλικοί Mayfair ενεργοποιήθηκαν εκ νέου, με φοβερές κριτικές που αναφέρονται στο εξαιρετικό νέο τους άλμπουμ που ήρθε μετά από 15 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2013 για να σταθεί ως ισότιμο δίπλα στα 3 προηγούμενα διαμάντια τους! Το άλμπουμ έδειξε ότι δεν είναι απλά ένας ακόμα γυρισμός στα παλιά λημέρια, αλλά μια μεγάλη κι άκρως σπουδαία επιστροφή, μπροστάρης της οποίας είναι και πάλι ο Mario Prünster, ο άνθρωπος που κατά γενική ομολογία διέθετε κι εξακολουθεί να διαθέτει μια από τις καλύτερες φωνές στην ευρύτερη Μεταλλική Ανθολογία, παρέα με τον θρυλικό Rene στις κιθάρες οι οποίοι πλαισιώνονται από τους εξαιρετικούς Johannes στο μπάσο και τον εκρηκτικό Roland στα τύμπανα.

Την Παρασκευή 11 Απριλίου, το σπουδαίο συγκρότημα θα πραγματοποιήσει μια ακόμη ζωντανή εμφάνιση στο Stage Club της Λάρισας, στο πλαίσιο μιας ελληνικής περιοδείας που η μπάντα περίμενε εδώ και πολλά χρόνια. Ελάτε λοιπόν να ζήσουμε το όνειρο με τους Dark – Prog metal θρύλους!!!

BLACK JUJU

Μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάντες της Λάρισας κυρίως για τον γεμάτο κα βαρύ ήχο τους, επιλέχθηκε για να ανοίξει την συναυλία των Mayfair στη Λάρισα. Ανανεωμένοι πρόσφατα, και με σούπερ διάθεση αφού τους συνδέουν πλέον και φιλικές σχέσεις με τους Αυστριακούς από την πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα το 2012, θα τους απολαύσουμε για πρώτη φορά με τον νέο τους ντράμμερ ζωντανά στο Stage Club.

Οι Black Juju είναι ένα heavy – doom - rock συγκρότημα και σχηματίστηκε στις αρχές του 2011. Τα μέλη τους όμως γνωρίζονται μεταξύ τους πολλά χρόνια αφού όλοι συμμετείχαν σε πολύ σημαντικά rock και metal συγκροτήματα τις τελευταίες 2 ή και 3 δεκαετίες. Ο Πάνος Δημητρίου, ενεργό μέλος της Ελληνικής σκηνής εδώ και 25 χρόνια, ένας χαρισματικός πραγματικά τραγουδιστής, φυσικός ηγέτης των ξακουστών και θρυλικών Denial Price, ίσως μία από τις σημαντικότερες μεταλ μπάντες στη Ελλάδα. Ο Δημητρίου με σημαντικότατη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει τα φωνητικά, τους στίχους αλλά και τη μουσική μαζί με τον Τσιμπώνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κιθάρες των Black Juju. Ο Δημήτρης Τσιμπώνης είναι από τους κιθαρίστες που ξεχωρίζει με πολλά χρόνια σπουδών στην κλασσική κιθάρα στις πλάτες του. Παλιός γνώριμος του Τσιμπώνη, αφού έχουν συνεργαστεί για μεγάλο διάστημα στους ιστορικούς για την Λάρισα και όχι μόνο Dorian Grey, ο Φώντας Στραγγαλινός που έχει αναλάβει το μπάσο. Βετεράνος της σκηνής της Λάρισας και αυτός χωρίς καμία διάθεση να παραιτηθεί. Αντιθέτως αποτελέι ένα από τα πιο ορμητικά και δυναμικά μπάσα που είναι διαθέσιμα. Ο Βαλάντης Παπαϊωάννου κάθεται πλέον στον θρόνο των Juju πίσω από τα τύμπανα, με συμμέτοχη σε πολλά μουσικά σχήματα της Αθήνας.

Οι Black Juju μοιράστηκαν τη σκηνή με μπάντες όπως οι Cathedral, Orange Goblin, Riot, Reverend Bizarre και απέσπασαν ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό. Στις 21/12/2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, «Letters From my Brother Cain» το οποίο έιναι τεράστις αξίας για την εγχώρια σκηνή παρουσιάζοντας την εξαιρετική τους δουλειά σε όλα τα επίπεδα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Πρόσφατα υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Roar of Angels Records και βρίσκονται στη διαδικασία εγγραφής του νέου τους άλμπουμ.

Είσοδος κοινού: 21:15
Ώρα Έναρξης: 22:00
Τιμή Εισιτηρίου: Προπώληση 12€, Ταμείο 15€

Προπώληση Εισιτηρίων:
• Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410 531 750
• Rock Music Store, Κοραή 34, 2410283919

Πληροφορίες: 6970 936 422
Διοργάνωση : Alive Art Performances

  • SHARE
  • TWEET