Dark Days Festival: Slow Motion, Virgin Web, Past Perfect, Celuta Red

Αθήνα @ Second Skin

Dark Days Festival: Slow Motion, Virgin Web, Past Perfect, Celuta Red Αθήνα @ Second Skin
Συγκροτήματα Dark Days Festival: Slow Motion, Virgin Web, Past Perfect, Celuta Red
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Second Skin
Διεύθυνση Δαμοκλέους 8, Γκάζι
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής Goth.gr, Darknet Promotion Agency

Goth.gr and Darknet Promotion Agency Presents

DARK DAYS FESTIVAL 2014

Like the good old (dark) days...!

Το Goth.gr σε συνεργασία με την Dark-Net Promotion παρουσιαζουν για 7η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό ετήσιο festival στην Ελλάδα για την dark, gothic και alternative σκηνή. Tο DARK DAYS Festival στης 28 Δεκεμβρίου 2014 στην σκηνή του Second Skin Club.

SLOW MOTION // VIRGIN WEB // PAST PERFECT // CELUTA RED

+ DJ sets by
Antonis S. (Darknet, Goth.gr)
Arucard Von Devlin (Hellsing Inc.)

Doors open : 20:00 | Entry : 5 euro

Second Skin Club
Damokleous 8, Gkazi
http://www.secondskinclub.gr/

// Links :

Event page : https://www.facebook.com/events/1546438345570248/
Goth.gr Facebook Group : https://www.facebook.com/groups/18138743559/
Darknet Promotion Agency : https://www.facebook.com/darknetpromotion

// Info :

:: SLOW MOTION ::

Οι Slow Motion υπάρχουν απο το 1986. Χαρακτηριζονται απο ενα πολυ προσωπικο εκφραστικο υφος που τους αποστασιοποιει ηχητικα απο ολα τα γνωστα μουσικα ρευματα σε εναν χωρο καθαρα δικο τους.

Τα τραγουδια τους περιεχουν θεατρικα και κινηματογραφικα στοιχεια που εκφραζουν τις βαθιες εσωτερικες μας μαχες, δικες, αγωνιες, ελπιδες, ικεσιες, αυτοκαταστροφες και οι στιχοι μενουν παντα στο επιπεδο μιας βαθιας εσωτερικης υπαρξιακης αναζητησης και διαπραγματευσης χωρις ποτε να μιλουν για εξωτερικες καταστασεις της καθημερινοτητας.

Οι εμφανισεις τους παντα σε ενα βαθυ επιπεδο εντασης, επικλησης, αγωνιας που πολλες φορες δινονται με μια χαρακτηριστικα 'ωμη', δυναμικη και αλλοτε τελετουργικη και μεταφυσικη χρεια, που χτιζει πολυπλοκες βαρυσημαντες αλλα και ηθελημενα ευθραυστες ηχητικες δομες, οι οποίες αρκετες φορες συνειδητα κατακρημνιζονται.

Links :
https://www.facebook.com/pages/Slow-Motion/74721859736

:: VIRGIN WEB ::

Ξεκινήσαν το 1985 με το όνομα "The Braindead",παίζοντας post punk-dark wave σε όλα σχεδόν τα live clubs της Αθήνας και σε διάφορους άλλους χώρους. Το 1991 συμμετείχαν στην συλλογή "Resurrection-A New Beginning" της αγγλικής εταιρίας Tower Records με έδρα το Nottingham όπου και έπαίξαν ζωντανά το καλοκαίρι του 91' με τα άλλα group της συλλογής. (http://www.discogs.com/Various-Resurrection-A-New-Beginning-/release/1712076).

Το 1993 μετά την διάλυση του group,δημιουργούνται οι "The Cabin Fever", κινούμενοι στα ίδια μουσικά πλαίσια.

Με αυτό το σχήμα κυκλοφόρησαν το demo "Never End".

Στις αρχές του 2003 έγινε μια σύντομη επανασύνδεση των Braindead και εμφανίστηκαν σε δυο live, στο Rodeo και στο 8 Δυτικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 δημιουργούνται οι "The Virgin Web" από παλιά μέλη των Braindead και τον Φραγκίσκο Κόμη στην κιθάρα.

Το 2009 συμμετείχαν στην διαδικτυακή συλλογή "Adrian Borland - The World Remembers" με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Adrian... (http://www.klykken.no/trond/borland/)

Τον Μάιο του 2010 με νεο κιθαρίστα τον Βαγγέλη Μίτση, κάνουν ένα live-tribute στους Joy Division στο Rodeo.
(http://www.facebook.com/event.php?eid=121184884562062&ref=ts)

Στις 12/03/2011 ανοίγουν την συναυλία των Αstronauts στο Rodeo.Τον Δεκέμβριο του 12΄εμφανίζονται στο Dark Days Festival στο 7sins.

Τον Σεπτεμβριο του 2012 αποχωρεί ο drummer,and then there were two...

Στις 18/05/13 εμφανίζονται στο live tribute στους Joy Division μαζί με τους Dead Buildings,Delightful και Skinner Box στο Death Disco.

Τον Δεκέμβριο του 2014 θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους ep.

Links : https://www.facebook.com/pages/The-Virgin-Web/149689148395838

:: PAST PERFECT ::

Οι μυστηριώδης Past Perfect δημιουργήθηκαν στην Αθήνα κατά τον μήνα του 2000. Ξεκίνησαν παίζοντας διασκευές από μπάντες όπως οι Joy Division, Dead Can Dance, The Sisters Of Mercy και Nick Cave. Πολύ σύντομα έγινε φανερό ότι έπρεπε να παίξουν το δικό τους πρωτότυπο υλικό του. Ο ήχος τους αναπτύχθηκε σε μία μοναδικά σκοτεινή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας loops και ηχητικά εφέ και με τη χρήση προβολέων στη σκηνή. Τον Απρίλιο του 2002, PAST PERFECT μεταφέρουν όλα τα συναισθήματα από τις ζωντανές εμφανίσεις τους στο στούντιο για ναδώσουν ένα νέο dark wave ήχο. Η θεατρική τους εικόνα δίνει μια νέα πνοή σε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως Gothic Rock.

Links : https://www.facebook.com/pages/Past-Perfect-darkexperimentalgothic/150807981638313

:: CELUTA RED ::

“We play music because we can’t do otherwise”

Οι Celuta Red δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2007 και η μουσική τους κινείται στο ευρύτερο φάσμα της rock. Πριν από 8 μήνες κυκλοφόρησαν αυτόνομα τον πρώτο ομώνυμό τους δίσκο στο Fab Liquid studio με παραγωγό τον Ottomo. Από το ξεκίνημα έως τώρα έχουν κάνει διάφορες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ παίζοντας κομμάτια από τον δίσκο και παράλληλα γράφουν καινούριο υλικό το οποίο παρουσιάζουν στα live.

Links : https://www.facebook.com/pages/Celuta-Red/132406673485276
  • SHARE
  • TWEET