Verbal Delirium

Αθήνα @ Ρυθμός Stage

Verbal Delirium Αθήνα @ Ρυθμός Stage
Συγκροτήματα Verbal Delirium
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ρυθμός Stage
Διεύθυνση Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο 210-9750060
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Στις 21 Δεκέμβρη 2014 οι Verbal Delirium θα εμφανιστούν στο ΡΥΘΜΟΣ Stage (Μαρίνου Αντύπα 38 – Ηλιούπολη).

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την προηγούμενή τους εμφάνιση και έχοντας διανύσει μια  έντονα δημιουργική περίοδο - αφού σύντομα ολοκληρώνεται το τρίτο κατά σειρά album τους, ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία στο Summer’s End Festival στα τέλη του Σεπτέμβρη και ως guest στη συναυλία των God is an Astronaut στην Αθήνα στο Gagarin -  οι Verbal Delirium πιο δεμένοι και αισιόδοξοι από ποτέ υπόσχονται ένα δυνατό live με πολλές εκπλήξεις.

Η Live media.gr θα καλύψει την συναυλία με video και live streaming.

Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00μμ
Είσοδος: 10€ (μπύρα ή κρασί)

Line up
Jargon (φωνή, πλήκτρα, στίχοι, σύνθεση)       
Kυριακίδης Γ. (κιθάρα)
Νικολόπουλος Ν. (σαξόφωνο , φλάουτο, μέλοτρον)
Παγίδας Γ. (μπάσο)
Παύλου Σ. (τύμπανα)
Τερζής Ν. (πιάνο)

Guest musician: Κίσσονας Νικήτας (κιθάρες)

VERBAL DELIRIUM
Η ιστορία των Verbal Delirium ξεκινά το καλοκαίρι του 1999 , όταν ο Jargon (φωνή , πλήκτρα , σύνθεση) αποφασίζει να δημιουργήσει το προσωπικό του μουσικό project .Τα πρώτα χρόνια κύλησαν με την μπάντα να πειραματίζεται στο studio ψάχνοντας την μουσική της ταυτότητα με μια εμφανή κλήση αρχικά στον ήχο του progressive και psychedelic rock των 70's. Περνώντας μέσα απο διαρκείς εναλλαγές μελών

Δέκα χρόνια μετά για πρώτη φορά η μπάντα παίρνει σταθερή μορφή και ηχογραφείται το πρώτο επίσημο άλμπουμ με τίτλο “So close and yet so far away”. Η ηχογράφηση διαρκεί μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2009 και μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων το album κυκλοφορεί από τη Γαλλική Musea records http://www.musearecords.com/ext_re_new_releaseselect.php?np=37160, εταιρία από την οποία και διανέμεται από το Νοέμβριο του 2010 αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές από εγχώριο και διεθνές μουσικό τύπο , sites και blogs.  Το εν λόγω άλμπουμ έδειξε , εκτός των άλλων , και την πρόθεση της μπάντας να εντρυφήσει σε στοιχεία κλασσικών ορχηστρικών ακουσμάτων , χρησιμοποιώντας όργανα όπως το τσέλο και την προσπάθεια της να ξεφύγει πλέον από συγκεκριμένες μουσικές ταμπέλες.

Στις αρχές του 2012 το line up αλλάζει εντελώς. Σταδιακά αντικαταστάθηκαν όλοι οι μουσικοί που συμμετείχαν στον πρώτο δίσκο εκτός του Jargon φυσικά.

To Noέμβρη του 2012 οι Verbal Delirium εμφανίστηκαν με επιτυχία στο Βερολίνο στο διαγωνισμό του EurockMarathon όπου πήραν την 4η θέση και πολλά θετικά σχόλια.

17 Φεβρουαρίου του 2013 κυκλοφορεί ηλεκτρονικά το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “From the small hours of weakness”  και λίγο αργότερα γίνεται μια περιορισμένη κοπή cd/self release.

Ακολούθησαν περιορισμένες όμως ιδιαιτέρως επιτυχημένες live εμφανίσεις της μπάντας καθώς και η επίσημη παρουσίαση του δίσκου στο κατάμεστο Stage 25, παράλληλα με μια σειρά από πολύ καλές κριτικές για το νέο δίσκο.

Στις 5 Οκτώβρη του 2013 οι Verbal Delirium επιλέγονται να εμφανισθούν στο PROG POWER EUROPE που έγινε στην Ολλανδία. Η υποδοχή του κοινού ήταν ενθουσιώδης και κάτι περισσότερο από θερμή. Τα σχόλια εξαιρετικά καθώς και οι κριτικές Στην ίδια σκηνή εμφανίστηκαν οι Shadow Gallery, οι Fates Warning , οι Ocean, Haken και πολλά άλλα συγκροτήματα.

Το 2014 βρίσκει τους Verbal Delirium στο studio να ξεκινούν την προετοιμασία του τρίτου δίσκου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι Verbal Delirium εμφανίζονται στο Summer’s End Festival στην Αγγλία.

Η θερμή υποδοχή του Βρετανικού κοινού σε ένα τόσο εξειδικευμένο (prog) festival καθώς και τα σχόλια που την ακολούθησαν δίνουν πλέον πολλές ελπίδες στη μπάντα για μια ευρύτερη αναγνώριση.

Στις 8 Νοέμβρη 2014  εμφανίστηκαν  στο Gagarin ως support στη συναυλία των God Is An Astronaut όπου έλαβαν ενθουσιώδης κριτικές από τον τύπο.       
Αυτό τον καιρό ολοκληρώνεται η ηχογράφηση του τρίτου album ενώ τα σχέδια για live εμφανίσεις πληθαίνουν.  

LINKS
Bandcamp https://verbaldelirium.bandcamp.com/
Facebook http://www.facebook.com/pages/Verbal-Delirium/125708860796091
Reverb Nation http://www.reverbnation.com/verbaldelirium
YouTube    http://www.youtube.com/user/VerbalDelirium
  • SHARE
  • TWEET