New Zero God

Αθήνα @ DeathDisco

New Zero God Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα New Zero God
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου οι New Zero God θα αποχαιρετίσουν το 2014 με μια ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή του Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή).

Το συγκρότημα θα παίξει τραγούδια από ολες τις κυκλοφορίες του καθώς και κάποια των Flowers of Romance, μέλη των οποίων ήταν οι τρείς από τους τέσσερεις μουσικούς του γκρουπ στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.  Ετσι, για πρώτη φορά από την χρονιά κυκλοφορίας του άλμπουμ “Pleasure & the Pain” θα βρεθουν ξανά επι σκηνής τα πρώην μέλη των Flowers of Romance, Μιχάλης Πούγουνας (φωνητικά) και Χάρης Στάυρακας (μπάσσο)  με τον Μιχάλη “Jabbar” Τζαβάρα (ντραμς).

Αυτη την φορά βέβαια, το συγκρότημα ονομάζεται New Zero God.

Τις κιθάρες των New Zero God έχει αναλάβει  ήδη από το καλοκαίρι ενας ακόμα πολύ έμπειρος μουσικός, γνωστός κι αυτός στους φίλους της Gothic Rock σκηνής από την συμμετοχή του για χρόνια στους The Illusion Fades, ο Ακης Νικολαϊδης.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 10:00 και η τιμή της εισόδου θα είναι 5 euro.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Οι New Zero God σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006 από μέλη των Flowers of Romance, και των Nexus.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρία albums και έχουν ανοίξει στο club Underworld για το Αμερικάνικο συγκρότημα Christian Death και τους Αγγλους Legendary Pink Dots στο club Gagarin, ενώ συχνά-πυκνά ασχολείται μαζί τους ο διεθνής μουσικός τύπος.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Fun Is A Four Letter Word” κυκλοφόρησε το 2010 από την Ελληνική εταιρία Puzzlemusik Records.

Ακολούθησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Muen από το Los Angeles, και μια ακόμα στο Βρετανικό Dominion, για να ακολουθήσει μια παρουσίαση από το διεθνές μουσικό περιοδικό Terrorizer.

Τον Μάιο του 2011, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μιχάλης Πούγουνας, δέχτηκε πρόσκληση να πάρει μέρος με μουσικούς από την Αγγλία, την Αμερική και την Νότια Αφρική στη διασκευή του τραγουδιού του David Bowie, “Everyone Says Hi” για την ενίσχυση του Sophie Lancaster Foundation (S.O.P.H.I.E.).

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς οι New Zero God βρέθηκαν στα ραδιοφωνικά charts της Αγγλίας με το τραγούδι “Kiss The Witch”.

Σε συνεργασία με μουσικούς από διάφορες χώρες, κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2011 το τραγουδι “Second Chance” ως New Zero God & Friends με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν στο Αμερικάνικο ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, HAWC.

To τραγούδι έμεινε ολο τον Γενάρη αλλα και τον μισό Φλεβάρη του 2012 στο νούμερο 1 του Αμερικάνικου CD Baby. 
Τραγούδια του συγκροτήματος έχουν συμπεριληφθεί στην συλλογή του Βρετανικού περιοδικού Devolution, στην επίσης Βρετανική συλλογή “The Blackout Crypthology”, στην Γερμανική συλλογή “Gothic Vision III”, με το Αμερικάνικο Lollipop Magazine αλλά και σε πολλές άλλες συλλογές από διάφορες χώρες.

Στις 4 Ιουλίου του 2012 ήρθε η σειρά τού μίνι άλμπουμ των New Zero God με τίτλο “Club Bizarre” να κυκλοφορήσει από την Βρετανική εταιρία Secret Sin Records, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς το συγκρότημα πήρε μέρος στην ταινία “Athens Drift” του Βρετανού σκηνοθέτη Paul Druce, με τον Μιχάλη Πούγουνα να κρατάει έναν μικρό ρόλο.

Στις 13 Ιανουαρίου του 2013 η Secret Sin Records έβγαλε στην αγορά το άλμπουμ “MMXIII” ενώ στις 25 Μαρτίου κυκλοφόρησε διαδικτυακά το τραγούδι “The Night Calls Your Name” του οποίου τα έσοδα είναι για την ενίσχυση του Sophie Lancaster Foundation (S.O.P.H.I.E.).

Τον Αυγουστο του 2013 ο Μιχάλης Πούγουνας δημιούργησε το The Greek Underground Scene με σκοπό να προβάλονται τα συγκροτήματα της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής αλλά και να γίνονται φεστιβάλ αλληλεγγύης για Ελληνικούς οργανισμούς και ιδρύματα που το έχουν ανάγκη.

Ηδη εχουν διατεθεί δωρεάν δύο διαδικτυακές συλλογές Ελληνικών συγκροτημάτων και με πρωτοβουλία του The Greek Underground Scene έχει γίνει μια συναυλία από 5 Ελληνικά συγκροτήματα, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για ν αγοραστούν φάρμακα για το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η Surgut Resort Records έβγαλε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το 7” single “Destination Unknown / Forever Today”.

Στις 4 Φεβρουαρίου το “ΜΜΧΙΙΙ” επιλέγεται από τους αναγνώστες του Ευρωπαϊκού περιοδικού Terra Relicta ως ένα από τα 22 καλύτερα αλμπουμ για το 2013 ανάμεσα σε άλμπουμ των Black Sabbath, Nick Cave, Mission, New Model Army και άλλων, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 η Ελληνική ανεξάρτητη εταιρία B-otherside Records κυκλοφόρησε την Ελληνική έκδοση αυτού του άλμπουμ.

NEW ZERO GOD LINE-UP  & DISCOGRAPHY
•    Mike Pougounas - Vocals
•    Michael “Jabbar” Tzavaras - Drums
•    Harris Stavrakas – Bass
•    Akis Nikolaides - Guitars

• Studio albums:
Fun is a Four Letter Word (Greece 2010)
Club Bizarre (UK 2012)
MMXIII (UK 2013)
MMXIII (Greece 2014)

• Singles:
Second Chance (2011)
The Night Calls Your Name (2013)
Destination Unknown (Digital 2013)
Destination Unknown (Limited Collector’s Vinyl Edition 2013)

• Compilations:
In Your Dreams Again (Cover, Nexus) - Because God Told Me To Do It - Weapons of Magick - Thee Brad Miller Series (USA 2009)
Fun Is A Four Letter Word - Lollipop Magazine (USA 2009)
Dead Inside - Muz1ne #Δ Γκραντ Φινάλ (GR 2010)
Kiss The Witch - Devolution Magazine - Issue #30 (UK 2011)
Lap Of The Universe - Gothic Visions III (GER 2011)
Dead Inside - The Blackout Crypthology (UK 2012)
Lap Of The Universe - Sombrati Records - An Earth In Darkness (BRAZIL 2012)
In Dreams We Trust (Rat Mix) - A Deadfall Compilation, Volume 1 - Darkness Descends (UK 2013)
Intoxication - The Greek Underground Scene - 2013 Compilation (GR 2013)
Damaged - Xperiment XIII - Wicked Trax (AUS 2013)
Freakshow - A Deadfall Compilation, Volume 2 - Shadows Rise (UK 2013)
Until The End Of The Line - Intravenous Magazine's Blood Pack, Vol. 1 (UK 2014)

OFFICIAL WEB SITE: http://newzerogod.com/
  • SHARE
  • TWEET