Raphael Gualazzi

Αθήνα @ Gazarte

Raphael Gualazzi Αθήνα @ Gazarte
Συγκροτήματα Raphael Gualazzi
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gazarte
Διεύθυνση Βουταδων 32, Γκάζι
Τηλέφωνο 210 3460347
Τιμή εισιτηρίου 12-36 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores, 11876, public.gr, viva.gr
Διοργανωτής Gazarte

Get Up, Stand Up Fridays
powered by Pepper 96.6
presents

RAPHAEL GUALAZZI
Σάββατο 29 Νοεμβρίου

::-:: After show party με τους παραγωγούς του Pepper 96.6 ::-::

Κλασικές τζαζ μελωδίες με pop διάθεση και άφθονο groove!

Μετά την εξωτική La Yegros από την Αργεντινή, ο δημοφιλής πιανίστας και τραγουδιστής από την Ιταλία, Raphael Gualazzi, έρχεται το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο Gazarte, στο πλαίσιο των “Get Up, Stand Up Fridays”, παρέα με το πιάνο του για ένα swing-pop party!

O Pepper 96.6 θα βρίσκεται εκεί όπως σε κάθε Get Up, Stand Up event, παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη στο κοινό με μία live συνέντευξη, ενώ αμέσως μετά το live show ακολουθεί πάρτι στο Cocktail-Restaurant του 1ου ορόφου με τους παραγωγούς του σταθμού.

Ο 30χρονος μουσικός-φαινόμενο έχει τραβήξει διεθνώς την προσοχή για τον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την παράδοση, αναμιγνύοντας την jazz και την soul με την παραδοσιακή ιταλική pop. Η ικανότητα του να συνθέτει δημοφιλείς μελωδίες, σε συνδυασμό με την ελαφριά βραχνάδα στη φωνή του, καθιστούν τον Raphael Gualazzi έναν από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του.

Για τους λάτρεις της χρυσής εποχής της ιταλικής pop, είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με τους Lucio Dalla, Paolo Conte και Adriano Celentano. Παρά το γεγονός όμως, ότι ο Raphael Gualazzi, είναι λάτρης της παράδοσης, την ίδια στιγμή βρίσκεται τόσο μέσα στην εποχή του και αυτό είναι που κάνει τον νεαρό μουσικό τόσο μοναδικό. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η τεράστια αποδοχή που έχει από το κοινό, ενώ τα τραγούδια “Reality & Fantasy” και “Madness of Love” έχουν γίνει ήδη παγκόσμιες επιτυχίες.

Ο Raphael Gualazzi μεγάλωσε στο Urbini της Ιταλίας, περιοχή ενταγμένη από την UNESCO στον κατάλογο των πόλεων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και γενέτειρα πολλών μεγάλων δημιουργών όπως ο ζωγράφος Raphael. Η επαφή του με την τζαζ ξεκίνησε κάνοντας βουτιά στους ήχους των αρχών του 20ου αιώνα,  ανακαλύπτοντας τη μουσική των Scott Joplin, Jelly Roll Morton, Fats Waller, Art Tatum,  Mary Lou Williams, ενώ λίγο αργότερα μυήθηκε στην μουσική των Duke Ellington, Django Reinhardt και Ray Charles. «Μου αρέσει πολύ η τζαζ εκείνης της εποχής γιατί ήταν mainstream και ο κόσμος χόρευε πολύ. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σοφιστικέ μουσικό είδος και αυτό θέλω να το αλλάξω, δημιουργώντας μία νέα και πιο επικοινωνιακή μουσική φόρμα» λέει ο ίδιος.  

Ο τελευταίος του δίσκος, Α Happy Mistake, περνάει από τα καμπαρέ του Παρισιού και φτάνει μέχρι τα swing club της Νέας Υόρκης και τα jazz bar της Νέας Ορλεάνης, κάνοντας στάση στις μελωδίες του Βέρντι με ένα cover στο “Questa O Quella Per Me Pari Non Sono” από το  “Rigoletto”, ενώ σε ένα τραγούδι συνεργάζεται με την Camille, την γνώριμη σε όλους μας φωνή των Nouvelle Vague.

Αμέσως μετά το live ακολουθεί πάρτι στο Cocktail-Restaurant του 1ου ορόφου με τους παραγωγούς του Pepper 96.6.

Get Up, Stand Up Fridays
Κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, το GAZATRTE σηκώνεται και… ξεσηκώνεται παρέα με τον  Pepper 96.6, και τα πιο φρέσκα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής! Τα καθίσματα φεύγουν (με εξαίρεση τον εξώστη) και η πλατεία παραδίδεται στο πιο ένθερμο κοινό αυτό που θα βρίσκεται «παρών» στο ξεκίνημα των αυριανών πρωταγωνιστών! Χωρίς μουσικές παρωπίδες, με γνώμονα το ταλέντο, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα, το «νέο αίμα» της διεθνούς μουσικής σκηνής θα περάσει από το live stage του GAZARTE, όπου για μία φορά το μήνα θα είμαστε όλοι όρθιοι! Η βραδιά περιλαμβάνει ζωντανή συνέντευξη του καλλιτέχνη, μπροστά στο κοινό, από τον διευθυντή του σταθμού, Γιώργο Μουχταρίδη, live show και after party στον πρώτο όροφο του GAZARTE με τους παραγωγούς του σταθμού να μιξάρουν τις πιο… πιπεράτες μουσικές! Μία βραδιά αφιερωμένη σε νέα ακούσματα και νέους δημιουργούς από κάθε μουσικό χώρο!

Info:
Raphael Gualazzi |  Σάββατο 29 Νοεμβρίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 33€ | Β ζώνη: 25€ | Όρθιοι: €12
Ταμείο: A ζώνη: 36€ | Β ζώνη: 28€  | Όρθιοι: €15

Προπώληση εισιτηρίων: Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876

Online sales: www.public.gr | www.viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
www.gazarte.gr
www.facebook.com/Gazarte
  • SHARE
  • TWEET