Lee Konitz Quartet

Αθήνα @ Half Note

Lee Konitz Quartet Αθήνα @ Half Note
Συγκροτήματα Lee Konitz Quartet
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 20,25,30 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης Halfnote.gr, Viva.gr
Διοργανωτής -

Lee Konitz Quartet live στο Half Note

Ο Lee Konitz, ένας σύγχρονος τζαζ θρύλος, έρχεται με το κουαρτέτο του στη σκηνή του Half Note για λίγες εμφανίσεις από την Παρασκευή 21 έως τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014.

Η περίπτωση του είναι από αυτές όπου, κυριολεκτικά, η ιστορία έχει τον λόγο. Το όνομα του Lee Konitz είναι θρυλικό και κοσμεί κάθε σελίδα της τζαζ, από την cool των ‘50’s ως τη σύγχρονη στις μέρες μας. Το άλτο σαξόφωνό του ήχησε στα ‘40’s διαφορετικά από αυτό του Charlie Parker και πήρε τον δικό του δρόμο πλάι σε μορφές όπως του Stan Kenton, του Miles Davis, του Lennie Tristano. Ο Lee Konitz ανήκει σε μια «σχολή» που κυριολεκτικά άνοιξε τους ορίζοντες της τζαζ προς άλλες δημιουργικές κατευθύνσεις, ο ίδιος όμως παραμένοντας μελωδικός και σαφής στις καινοτομίες του ήχου του. Η cool jazz δισκογραφία του των ‘50’s συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα – και οι επανεκδόσεις των άλμπουμ του είναι συνεχείς. Ο Lee Konitz όμως δεν έμεινε στο «ένδοξο» παρελθόν – έβλεπε και πήγαινε πάντα μπροστά, συνεργαζόταν με νέους μουσικούς και ανανέωνε τις δικές του μουσικές προσεγγίσεις. Περνώντας κάποια μικρά διαστήματα «ανασύνταξης» στα ‘60’s και ‘70’s, ο Lee Konitz παρέμεινε και παραμένει ένας από τους πιο ενεργητικούς, δραστήριους και πολυάσχολους βετεράνους της τζαζ κυκλοφορώντας συνεχώς σπουδαίους καινούριους δίσκους με εταιρίες όπως η ECM, η Enja, η Sunnyside κ.ά. και με συνεργάτες μουσικούς όπως οι Brad Mehldau, Bill Frisell κ.ά. Ο Lee Konitz έρχεται στην Αθήνα στο Half Note Jazz Club με το νέο του κουαρτέτο που αποτελείται από τους Dan Tepfer (πιάνο), Jeremy Stratton (μπάσο), George Schuller (ντραμς) και φυσικά τον ίδιο στο άλτο σαξόφωνο.

Ο Lee Konitz, ένας πραγματικός θρύλος της τζαζ, ένας μετρ της cool και εξαίσιος σαξοφωνίστας που έχει δημιουργήσει δική του σχολή έρχεται στο Half Note Jazz Club. Οι νύχτες από 21 έως 22 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club θα είναι cool.

* O αυθεντικός jazz master Lee Konitz με την εμπειρία σχεδόν επτά δεκαετιών (!) στο υψηλότατο επίπεδο της μουσικής, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα - θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για σαξοφωνίστες αλλά και κάθε μουσικό ή τραγουδιστή που ασχολείται σοβαρά με την τζαζ - με τίτλο «Η τέχνη του Αυτοσχεδιασμού». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Half Note Jazz Club την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014  και ώρα 14.30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις : τηλ. 210 9213310 & στην ιστοσελίδα www.halfnote.gr

Πληροφορίες:
Τοποθεσία: HALF NOTE JAZZ CLUB, Τριβωνιανού 17, Μετς

Ημερομηνία: Παρασκευή 21 έως Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Ώρες έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο 22.30 – Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Bar 20€, Β΄ Ζώνη 25€, Α΄ Zώνη 30€

Πληροφορίες – κρατήσεις: Τηλ.: 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
  • SHARE
  • TWEET