One Leg Mary, Cruel Anagrams, I Saw 43 Sunsets

Αθήνα @ Beton 7

One Leg Mary, Cruel Anagrams, I Saw 43 Sunsets Αθήνα @ Beton 7
Συγκροτήματα One Leg Mary, Cruel Anagrams, I Saw 43 Sunsets
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Beton 7
Διεύθυνση Πύδνας 7, Βοτανικός
Τηλέφωνο 210-7512625
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής Χίμαιρες

3ο Φεστιβάλ Χίμαιρες 3-4 & 5/10/2014 (Le Festival Chimeres 2014)

Ένα φεστιβάλ προϊόν ασφυξίας. απόπειρα για μεγαλύτερη εκπνοή, ελπίδα για μεγαλύτερη εισπνοή. ανάσα για εμάς και για σένα.

10 χρόνια χίμαιρες!
10 χρόνια μετά την γέννησή της, μια ανήσυχη ομάδα ανθρώπων, επιχειρεί (ξανά) να συγκεντρώσει όλα όσα κυνηγά σε 3 ημέρες. μέσα από performances, προβολές, εκθέσεις, workshops, lives & dj sets. Βρείτε και εσείς τί είναι αυτό που μιλά στη δική σας καρδιά!

3, 4 και 5 Οκτωβρίου - στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 - ξεκινά το κυνήγι της χίμαιρας.

Ποιοι είμαστε:
Η ομάδα Χίμαιρες κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2004 ένα fanzine. Από τότε έχει φτάσει στα 30 τεύχη με το 30ο να κυκλοφορεί στη διάρκεια του φεστιβάλ. Από το 2005 αποκτά διαδικτυακή παρουσία στο chimeres.gr και το 2009 ξεκινά το δικό της webradio. Αυτό που συνεχίζει να ενώνει αυτήν την ομάδα είναι η συνεχής αναζήτηση για κάτι δημιουργικό και η διάθεση να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες. Ταυτόχρονα, είναι ανοιχτή σε νέα μέλη τα οποία μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε οποιαδήποτε από τις πτυχές των χιμαιρών.
chimeres.gr [fanzine/webradio/blog]

Χώρος του φεστιβάλ:
Beton7 (υπόγειο-φουαγιέ-γκαλερί-1ος όροφος)
Πύδνας 7, Βοτανικός (5 λεπτά από τη στάση του μετρό "Κεραμεικός")
www.beton7.com

Είσοδος ελεύθερη σε όλα τα events!
*Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση απόρων οικογενειών. Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με το Στέκι Μεταναστών.

Πρόγραμμα

Παρασκευή:
• Προβολές
19.00 Gummo (Harmony Korine)
21.00 Hard Eight (Paul Thomas Anderson)
• Performance
20.00 Untitled (ρΥτιΔεΣκαΙχΤενΕς)
• lives
21.00 δεσποινίς Τρίχρωμη
22.00 Τεφλόν
23.00 Μαρία Λατσίνου
• dj sets
22.00 Ιντερ Μέδιο (darkwave)
23.30 Βασίλης Καπαγιαννίδης (electronica)

Σάββατο:
• προβολές
19.00 Sexy Sadie (Mathias Glasner)
21.00 Boy Meets Girl (Leos Carax)
• workshop
20.00 Λόγος-Σώμα-Έκφραση (Μαρία Χελιδώνη)
• lives
21.00 i saw 43 sunsets
22.00 Cruel Anagrams
23.00 One Leg Mary
• προβολή βωβών ταινιών με dj sets
22.00 comzeradd & kioy (avant garde I)
23.00 filthy pagan & ιντερ μέδιο (avant garde II)
00.00 back 2 back dj set

Κυριακή:
• προβολές
19.00 How I Killed a Saint (Teona Strugar Mitevska)
21.00 Platform (Zhangke Jia)
• performances
20.00 Αυτά τα χέρια (Ξυλοκόποι των Άστρων)
21.00 THEASIS (THE POL|NES)
• lives
21.00 Fetamerigani
22.00 Sky Valley
23.00 T.I.M.E.
• dj sets
22.00 Chupa Chap (indie)
23.30 Γιώργος Μανάδης (electro - hip hop)

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, η έκθεση "10 χρόνια fanzine Chimeres" θα είναι ανοιχτή από τις 18.00

Συντελεστές
(Τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους... ψάξ' τους)

Lives

δεσποινίς Τρίχρωμη (Παρασκευή 3/10 21.00)
Η δεσποινίς Τρίχρωμη τραγουδάει με μπάντες στην Αθήνα εδώ και κάποιο καιρό. Πρόσφατα, έβγαλε στο internet το μουσικό album «Πού πάνε τα μπαλόνια;» το οποίο είναι εμπνευσμένο από το μικρό βιβλίο (της ίδιας) «Εφτά ερωτήσεις και μία», το οποίο (το δεύτερο) έχει κυκλοφορήσει και αυτό κάπου εκεί έξω με σκοπό να συναντήσει το πρώτο. Και τα δύο μαζί ίσως κάτι τρίτο. Πιθανότατα.
http://despoinistrixromi.bandcamp.com/

Τεφλόν (Παρασκευή 3/10 22.00)
Δημιουργήθηκαν το 2007, και πήραν τη σημερινή τους μορφή το 2009. Από τότε, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους one hour before the trip, snooze loop, νίκο χαλβατζή, μανώλη αγγελάκη, λάμδα κ.ά...
Εδώ και λίγους μήνες κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος, που περιέχει τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο 2007-2010.
www.tfln.gr

Μαρία Λατσίνου (Παρασκευή 3/10 23.00)
Η φωνή της Μαρίας Λατσίνου έκανε αισθητή την παρουσία της την περασμένη σεζόν με αρκετά και σημαντικά lives που δημιούργησαν ένα πιστό και φανατικό κοινό.
Ανανεωμένη μετά την ηχογράφηση του ντεμπούτου άλμπουμ της που έγινε το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε, επιστρέφει στη σκηνή με ένα σετ τραγουδιών που παρεμβαίνει δυναμικά στο μουσικό γίγνεσθαι της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, με στίχο και μουσική που συνομιλεί με το σήμερα και οδηγεί το κοινό στην αισθητική απόλαυση ενός ήχου, που αν και νέος ακούγεται σα να ήταν πάντα εκεί… στις καρδιές και τα χείλη.
Το, προς το παρόν άτιτλο, άλμπουμ της που βρίσκεται στο στάδιο των μίξεων, περιέχει τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου και αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Puzzlemusik μέσα στους επόμενους μήνες.
Το συγκρότημα που συνοδεύει τη Μαρία Λατσίνου απαρτίζεται από τους μουσικούς: Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο/πλήκτρα), Αντώνης Σταύρου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (ντραμς).
https://soundcloud.com/puzzlemusik/maria-latsinou-h-giorti

i saw 43 sunsets (Σάββατο 4/10 21.00)
Οι i saw 43 sunsets δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα και ξεκίνησαν σαν ακουστικό τρίο, παίζοντας κυρίως διασκευές ενώ παράλληλα άρχισαν να δουλεύουν δικά τους τραγούδια. Το 2010 στη μπάντα προστέθηκαν δυο νέα μέλη, σε μπάσο και τύμπανα, ώστε ο ήχος τους να γίνει πιο γεμάτος και ολοκληρωμένος. Σε αυτό το μοτίβο, προστέθηκε και το 6ο και τελευταίο μέλος της μπάντας το 2011, γεμίζοντας τα τραγούδια με τρομπέτα και μαντολίνο.
Έτσι, το 2010 ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους EP και ένα χρόνο μετά, το promo EP τους είναι έτοιμο και διατίθεται από τους ίδιους δωρεάν μέσω bandcamp.
Στo τέλος του 2011, έρχεται να προστεθεί η ακουστική διασκευή των "Nightcall" και "Under your spell" από το OST του Drive, η οποία πήρε πολύ καλές κριτικές παγκοσμίως ακόμα και από τους ίδιους τους δημιουργούς, Kavinsky και Desire αντίστοιχα.
Σαν λάτρεις των διασκευών, το καλοκαίρι του 2012, με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Keith Richards, ηχογράφησαν το "Paint it Black", μια πολύ διαφορετική και πιο σκοτεινή έκδοχή του.
Έτσι, στο τέλος του 2012, έχοντας τελειώσει τις ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του promo EP τους και των νέων τραγουδιών τους, βρίσκονται στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου με δικιά τους παραγωγή και μίξη, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014.
http://isaw43sunsets.tumblr.com/

Cruel Anagrams (Σάββατο 4/10 22.00)
Oι Cruel Anagrams σχηματίστηκαν κάποια στιγμή το 2010 σαν project του Ανδρέα Ιωάννου (κιθάρα, μπάσο) και της Ιο L (φωνή, synth, μείκτης). Η μουσική τους έχει επηρεαστεί από πολλά ετερόκλητα είδη. Είτε πρόκειται για shoegaze είτε για cold wave είτε για goth είτε για 80s synth pop, πολλά είναι τα στοιχεία που ενσωματώνονται στις συνθέσεις τους. Oι ίδιοι εξάλλου, προτιμούν να αντιμετωπίζουν την κάθε σύνθεση σαν μια καινούρια περιπέτεια που μπορεί να τους οδηγήσει σε νέους δρόμους.
Οι στίχοι τους μιλάνε για τον έρωτα, για ανεκπλήρωτες αγάπες, για την αναζήτηση της ψυχής και τον πόνο της ύπαρξης. Τα φωνητικά συχνά φτάνουν στα αυτιά παραμορφωμένα. Ο σκοτεινός ρομαντισμός και οι κιθάρες που παραπέμπουν στη δεκαετία του '80 μπλέκονται με club bits και ήχους video games των '00s.
Σκοπός τους είναι να φτιάχνουν μουσική που να υπερβαίνει τις ταμπέλες και τις δεκαετίες. Και να μιλάνε στους στίχους τους για την αγάπη και τη ζωή, είτε για τη σκοτεινή είτε για τη φωτεινή τους πλευρά.
https://soundcloud.com/cruel-anagrams

One Leg Mary (Σάββατο 4/10 23.00)
Οι One Leg Mary είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αθήνα με επιρροές από τον ευρύτερο χώρο του post-hardcore / mathrock.
Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕP και στους επόμενους μήνες αναμένεται η δεύτερη κυκλοφορία τους.
http://onelegmary.bandcamp.com/
Fetamerigani (Κυριακή 5/10 21.00)
Οι Fetameriganoi είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε το 2003 από την Καλαμάτα και αποτελείται από πέντε παιδικούς φίλους. Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές στην Καλαμάτα και στην Αθήνα (hard rock cafe, K44) και έχουν ηχογραφήσει αρκετές πρωτότυπες συνθέσεις τους με τη βοήθεια του παραγωγού τους. Το 2012 η δουλειά τους εκδόθηκε σε βινύλιο με τίτλο "Different Ways", το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό 111 αντιτύπων από την anazitisi records. Έχουν έντονα κοινωνικό στίχο και οι επιρροές τους περιλαμβάνουν συγκροτήματα όπως οι Depeche Mode, Radiohead, Muse, Hard fi, A-ha, Qotsa κ.α. Αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό για το επόμενο EP τους. Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε δωρεάν όλα τα τραγούδια τους στο παρακάτω link:
www.soundcloud.com/fetameriganoi

Sky Valley (Κυριακή 5/10 22.00)
Μετά από μια πορεία πέντε περίπου ετών και με πολλές διακοπές (λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, σπουδών στο εξωτερικό και γενικού χρονικού ασυγχρονισμού μεταξύ των μελών) κατάφεραν να συνθέσουν κομμάτια αλλά και να δώσουν 13 gigs, σε Αθήνα, Πάτρα και Καβάλα.
Το καλοκαίρι του 2010 ο Ηλίας Μπάλας αποχωρεί από τους Sky Valley, επιλέγοντας διαφορετικά μουσικά μονοπάτια. Τα εναπομείναντα μέλη των Sky Valley, Άγγελος Γκούμας (τύμπανα) και Άγγελος Παπαδόπουλος (κιθάρα), εν μέσω δημιουργικής αναζήτησης και πειραματισμού με νέα ηχοχρώματα, συνευρίσκονται με τον μπασίστα Δημήτρη Μπερεβέσκο. Καταθέτουν τις μουσικές τους απόψεις, ξεκινούν την αλχημεία και η μαγιά τελικά δένει. Έτσι μπαίνουν στη διαδικασία τόσο της "επανασύνθεσης" παλιών κομματιών όσο και της σύνθεσης νέων. Πάνω στο δημιουργικό αυτόν οργασμό, έρχονται και μπαίνουν άλλοι δύο μουσικοί πυρήνες. Η μπάντα γίνεται πλέον πενταμελής έχοντας στα πλήκτρα τον "απρόβλεπτο" Σταύρο Τσελεπή, και στο σαξόφωνο τον "Syd Barrett" της παρέας, Γιώργο "Τούβλα". Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ψυχεδελικό. Συστατικά του, όπως θα μπορούσαν να είναι γραμμένα πολύ απλά σα συνταγή:
"A pinch of psychedelic moments, stirred with blues' transitions and boiled in a stoner atmosphere until it's done. Served best with a progressive slice of jazz or a sip of rock…"
https://www.youtube.com/watch?v=JPCM6GJe53k

Τ.Ι.Μ.Ε. (Κυριακή 5/10 23.00)
Οι Τ.Ι.Μ.Ε. (The Improvisation Modal Ensemble) είναι ένα σχήμα στο χώρο του λεγόμενου radical free improvisation, δηλαδή ελεύθερος αυτοσχεδιασμός χωρίς καμία συνθήκη ή προσυνεννόηση.
Δημιουργήθηκαν το 2012 και μετά απο ένα χρόνο εσωτερικής τριβής, επικοινωνίας και πειραματισμού ένιωσαν έτοιμοι να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ανακαλύψεις τους. Λειτουργούν με την φιλοσοφία της κολεκτίβας, υπάρχει ένας βασικός πυρήνας ατόμων, αλλά πολλές φορές, ακόμα και στις ζωντανές εμφανίσεις, συμπράττουν με άλλους, μουσικούς ή μη, ακόμα και με μικρά παιδιά!
Το 2014 ήταν μια έντονα δημιουργική χρονιά για τους Τ.Ι.Μ.Ε., καθώς κάνανε 10 εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία, διοργάνωσαν ένα φεστιβάλ, συμμετείχαν σε άλλα δύο, ηχογράφησαν και κινηματογράφησαν κάποια projects, και διεύρυναν τον ήχο τους με νέα μέλη και στόχους.
www.facebook.com/t.i.m.e.rfi
performances/workshops

Untitled (Παρασκευή 3/10 20.00)
Προσωρινή Ομάδα: ρΥτιΔεΣκαΙχΤενΕς
Σύνοψη: Πειραματισμοί πάνω σ’ αγαπημένα κινηματογραφικά κείμενα.

Workshop: Λόγος-Σώμα-Έκφραση με τη Μαρία Χελιδώνη (Σάββατο 4/10 20.00)
«Η γλώσσα είναι άλλος ένας τρόπος για να κάνουμε μουσική»
Μία σύντομη εισαγωγή σε αυτό το workshop που έχει ξεκινήσει από τη Φινλανδία και η Μαρία το έφερε και στην Ελλάδα. Η Μαρία Χελιδώνη εμπνέεται από δύο βασικές μεθόδους, αυτή του Action Theatre Improvisation όσον αφορά στην έκφραση και της Μίρκας Γεμεντζάκη όσον αφορά στη φωνή, και συνθέτει έναν τρόπο εξάσκησης / εκπαίδευσης του ηθοποιού και γενικότερα του καλλιτέχνη.
«Μέσα απ’ τη δουλειά μου προσπαθώ να γυρίσω πίσω στην αρχή του δράματος (της δράσης) και να ανιχνεύσω τα βασικά στοιχεία του "υποκρίνεσθαι". Πιστεύω ότι η υποκριτική και γενικότερα η οποιαδήποτε πράξη / παράσταση επί σκηνής, βασίζεται σε απλές αρχές, όπως ένα καλά γυμνασμένο σώμα και μια εξίσου καλά εκπαιδευμένη φωνή.»
Σε αυτό το δίωρο θα παίξουμε με τη φωνή και το σώμα μας, με ήχους και ρυθμούς που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι από εμάς τους ίδιους. Θα τραγουδήσουμε και θα κινηθούμε πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια (από Ελλάδα, Αφρική, Αμερική/spirituals) έτσι όπως μας υπαγορεύει το σώμα μας και το ένστικτό μας, εξερευνώντας μέσα από κάποιες ασκήσεις τις δυνατότητές μας γι’αυτό!
To workshop απευθύνεται σε όσους δουλεύουν στις παραστατικές τέχνες (εμπρός και πίσω από την κάμερα, πάνω και πίσω από τη σκηνή και σε όσους απλώς θέλουν να δοκιμάσουν…)
Μ. Χελιδώνη – Ηθοποιός / Δασκάλα Θεάτρου | Action Theatre
www.actiontheater.com

Αυτά τα χέρια (Κυριακή 5/10 20.00)
Οι "ξυλοκόποι των άστρων" παρουσιάζουν μία ιδιότυπη ποιητική performance, μια σύζευξη ποίησης, μουσικής και χορού.
Ποίηση - απαγγελία: Νίκη Ανδρικοπούλου
Κόντρα μπάσο: Νέστορας Φανάρας
Synth - Soundscapes: Μιχάλης Μάζης
Κινητικός αυτοσχεδιασμός: Αναστασία Λόλα

THEASIS (Κυριακή 5/10 21.00)
Το THEASIS είναι μία performance από 4 καλλιτέχνες που ζητά τα "μάτια" εκείνα που θα σταθούν μπροστά να νιώσουν, να περάσουν από μία κατάσταση σκέψεων, συναισθημάτων ή αναμνήσεων.
Δεν απευθύνεται σε λογικό κοινό. Πρόκειται για αντιδράσεις και συναισθήματα που θα προκύψουν στον θεατή μία ανύποπτη στιγμή, μετά την performance. Μια φευγαλέα σκέψη την επόμενη ημέρα.
Μία σειρά από επιτελέσεις που αντιμετωπίζουν με διάφορες προσεγγίσεις την τέχνη του performance: video, κίνηση/ακινησία, somatic installations, δημόσια performance συνδυαστικά με την έκθεση που θα φιλοξενεί ο χώρος του festival. Μέσα με τα οποία εκφράζεται ο προβληματισμός σε μία δράση που πραγματεύεται την επικοινωνία με το ευρύτερο κοινό.

  • SHARE
  • TWEET