Scott McCloud

Αθήνα @ Ρινόκερως

Συγκροτήματα Scott McCloud
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ρινόκερως
Διεύθυνση Ασκληπιού 22
Τηλέφωνο 210-3389877
Τιμή εισιτηρίου -
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής Alive Art Perfomances

Scott Mc Cloud
Legendary frontman of Girls Vs Boys, Paramount Styles

Παρ 31 Οκτ. – Ρινόκερως Bar - Αθήνα

Special ακουστικά shows σε όλη την Ελλάδα!!!

Αυτή η τεράστια πραγματικά μορφή του Underground Αμερικάνικου post punk της Νέας Υόρκης των 90’s έρχεται για πρώτη φορά να περιοδέυσει σε 9 πόλεις σε όλη την χώρα. Παρουσιάζοντας ειδικές σόλο ακουστικές εμφανίσεις για τους Ελληνες φανατικούς οπαδούς του αρπάζοντας την ευκαιρία να επισκεφθεί ακόμη μια φορά την ΄χωρα που τόσο πολύ αγαπά. Ο μεγάλος performer των θρυλικών Girls Vs Boys και των ξεχωριστών Paramount Styles είναι επιστρέφει με εντυπωσιακό τρόπο για ακόμη μια φορά!!!!

Ο Scott McCloud, λίγους μήνες μετά την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του στο Plissken Festival με τους GVSB, δηλώνει και πάλι ‘Μετά από την πρώτη μας μεγάλη συναυλία στην Αθήνα το 1996, έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την Ελλάδα. Την έχω επισκεφτεί και έχω κάνει εμφανίσεις πολλές φορές. Έχω πολλούς καλούς φίλους. Στην Ελλάδα, αυτόν τον καιρό, αισθάνομαι μια ενέργεια στους δρόμους και στη νυχτερινή της ζωή, που καμιά φορά μου θυμίζει τη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Και γι’ αυτό, θα μπορούσα να πω ότι είναι το καινούργιο κέντρο της γης. Για άλλη μια φορά, είναι τιμή μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Ανυπομονώ και εγώ για αυτές τις εμφανίσεις αφού πρώτη φορά θα εχώ την ευκαιρία να δώ και άλλα μέρη της χώρας και να γνωρίσω κι άλλους οπαδούς.

Πρόκειται για μια σειρά από εμφανίσεις που σπάνια πραγματοποιεί. Οι ακουστικες solo εμφανίσεις του είναι ελάχιστες μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια των Girls vs. Boys και των Paramount Styles σε ακουστικές εκτελέσεις, αλλά και διασκευές σε αγαπημένα του τραγούδια από συγκροτήματα της αμερικάνικης hardcore punk σκηνής (Misfits, Black Flag, Minor Threat, Husker Du κ.α.).

Η βραδιά αναμένεται φορτισμένη, με τον McCloud να αποδίδει ακουστικά το πρώιμο και όψιμο μουσικό παρελθόν του, αλλά και γεμάτη εκπλήξεις, καθώς οι  εμφάνισεις του αυτές του δίνουν την ευκαιρία να ξαναεπισκεφθει δικές του αλλά και αγαπημένες συνθέσεις μεσα από καινούργια μονοπάτια, με όπλο μια κιθάρα και κάποια πετάλια αλλα και τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδά ή αφηγείται τα κομμάτια με την αναγνωρίσιμή πλέον φωνή του.  

Εδώ και κάποια χρόνια, ο McCloud συνεχίζει την πορεία του με το σχήμα των Paramount Styles. Μαζί του και ο, συνοδοιπόρος του από την εποχή των Girls vs. Boys, Alexis Fleisig. Έχουν κυκλοφορήσει δύο πολύ αξιόλογα albums και οι εμφανίσεις τους που πια έχουν αραιώσει είναι πλέον θρυλικές.

Οι συναυλίες των Girls Against Boys και των Paramount Styles που έχουν γίνει στην Ελλάδα  όλα αυτά τα χρόνια είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ. Πιστεύουμε φανατικά και τηρουμένων των αναλογιών- το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για όλες τις εμφανίσεις της περιοδείας αυτής, η οποία έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ξεκινησε για πλάκα και ευκαιρία για συνάντηση με 2 ‘η 3 το πολύ σταθμούς και καταλήξαμε να συζητάμε για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου!!!

Όπως λέει και ο ίδιος ‘οι σόλο ακουστικές εμφανίσεις μου θυμίζουν αρκετά τις πρώτες περιοδείες που έχω κάνει. Να κάνω κάτι που αγαπώ και να έχω την αίσθηση ότι είναι σωστό, ακόμα και αν υπάρχουν αρκετές δοκιμασίες και βάσανα να υπομείνεις. Είναι σαν μια επιστροφή σε έναν κόσμο που συνήθιζα να γνωρίζω πολύ καλά. Έχω την αίσθηση ότι τίποτα και τα πάντα έχουν αλλάξει, την ίδια στιγμή, ότι απλά τα κάνω όλα πάλι από την αρχή’

Η αρχή έγινε με τους Soulside, post – hardcore συγκρότημα το οποίο ιδρύθηκε το 1986 και καθόρισε μεταξύ άλλων τον ξερό, μετα πάνκικο ήχο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Προλάβανε να κυκλοφορήσουν 3 δίσκους πριν διαλυθούν 3 χρόνια αργότερα και τα ¾ της μπάντας (Scott McCloud, Johnny Temple, and Alexis Fleisig) δημιούργησαν τους GVSB στις αρχές του 1990. Φαίνεται όμως πως η κιθάρα του Scott McCloud ποτέ δεν έπαψε να «βασανίζει» την Ανατολική Ακτή οπότε οι μοναδικοί Soulside επανενώνονται τον Δεκέμβριο του 2014  για 3 ημερομηνίες εντός έδρας (Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον).

Οι θρυλικοί πλέον Girls Vs Boys δημιουργήθηκαν το 1988, στην Ουάσινγκτον από τον Eli Janney και τον ντράμερ των Fugazi Brendan Canty. Οι Scott McCloud, Johnny Temple, and Alexis Fleisig προσχώρησαν το 1990 στη μπαντα αφού αποχώρησε ο Brendan Canty. Κατόπιν, βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, έβγαλαν αρκετούς δίσκους σε μια ξέφρενη πορεία στα 90’s, έχουν περιοδεύσει με τους Jesus Lizard, Rage Against The Machine, Garbage και πολλούς άλλους, και έχουν παίξει live σχεδόν σε όλο τον πλανήτη! Μετά διαλύθηκαν, ενώθηκαν, γύρισαν όλο τον κόσμο ξανά και επέστρεψαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία τους φορά, με αφορμή το Plissken Festival, για να δείξουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και δίνοντας την καλύτερη μακράν performance του festival!   Οι Girls Against Boys έχουν αποδείξει πλέον ότι δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως μια «υπολογίσιμη δύναμη της διεθνούς μουσικής σκηνής».

Δεν έχει σημασία αν βρίσκεται σε μικρή ή μεγάλη σκηνή, με ακουστικά ή με ηλεκτρικά όργανα στα χέρια του αλλά ο McCloud διατηρεί την ικανότητά του να σε συνεπαίρνει, παρ’ ότι οι σκοτεινές μελωδίες τους λίγο έχουν να κάνουν με τα τον ηλεκτρισμό που εξέπεμπαν τα περισσότερα τραγούδια της κάθε μπάντας του. Ο Scott McCloud είναι παλιάς κοπής rocker, ένας σαρωτικός performer επί σκηνής όπως έχουμε διαπιστώσει αρκετές φορές πια,  ένας τρομερός μουσικός και τραγουδιστής με τα γνώριμα, εκφραστικά και... υποχθόνια, φωνητικά του όπου εξακολουθούν να έχουν φανατικούς θαυμαστές, σε όλο τον κόσμο.

Σημασία μεγάλη έχει ότι είναι μοναδικός αλλά πολυδιάστατος και ξεχωριστός.  Ένας ιδιαίτερος και αυθεντικός καλλιτέχνης, με  μεγάλη αγωνία και μεγάλη χαρά. Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του αμερικάνικου σκληρού ήχου ο οποίος έχει εμπνεύσει και επηρεάσει ορδές νέων μουσικών και δημιουργών, σίγουρα θα εμφανίζεται σε κάποια πόλη κοντά σας στο τέλος του Οκτώβρη!!!

Tour Booking: Alive Art Performances
  • SHARE
  • TWEET