Christian McBride Trio

Αθήνα @ Gazarte

Christian McBride Trio Αθήνα @ Gazarte
Συγκροτήματα Christian McBride Trio
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gazarte
Διεύθυνση Βουταδων 32, Γκάζι
Τηλέφωνο 210 3460347
Τιμή εισιτηρίου 17-38 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Γερμανός, Gazarte, gazarte.gr, tickethour.com
Διοργανωτής Gazarte

CHRISTIAN McBRIDE TRIO
Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Από τα θρυλικά music hall και jazz club της Νέας Υόρκης, το κορυφαίο trio του Christian McBride έρχεται, για πρώτη φορά, στην Αθήνα!

Με τρία βραβεία Grammy και συνεργασίες με θρυλικές μορφές της Jazz, το τρίο του κορυφαίου μπασίστα της jazz, Christian McBride, έρχεται στο GAZARTE, στις 25 Οκτωβρίου, για να παραδώσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και αρτιότητας σε ένα session που αποτελεί εμπειρία ζωής!

Αν και μόλις 42 ετών, ο Christian McBride έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές, εν ζωή, φιγούρες της jazz με σήμα κατατεθέν την πολύπλευρη μουσική του προσωπικότητα και την ικανότητά του να γεφυρώνει μακρινούς, εκ πρώτης όψεως, μουσικούς χώρους. Μία μουσική ιδιοφυία που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ασκήσει επιρροή στο χώρο της παγκόσμιας jazz σκηνής!

O Christian McBride απέκτησε κλασική παιδεία στο Julliard School της Νέας Υόρκης γεγονός που δεν τον εμπόδισε να συνεργαστεί με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη.

Αξιοθαύμαστες είναι οι συνεργασίες του με τους «μεγάλους» της jazz, Freddie Hubbard, Sonny Rollins, J.J. Johnson, Ray Brown, Milt Jackson, McCoy Tyner, Roy Haynes, Chick Corea, Herbie Hancock, Pat Metheny, ενώ από τον κόσμο του R&B έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Isaac Hayes, Chaka Khan, Natalie Cole, Lalah Hathaway αλλά και με τον ένα και μοναδικό James Brown!

Η δραστηριότητα του επεκτείνεται και στο χώρο της pop/rock όπου δεν έχει διστάσει να συνεργαστεί με τον Sting, την Carly Simon, τον Don Henley και τον Bruce Hornsby, ενώ έχει περάσει και από τους δρόμους του Hip-Hop μέσα από συνεργασίες με τους Roots, D’Angelo και Queen Latifah. Την ίδια στιγμή, περνάει με την ίδια ευκολία στο χώρο της όπερας και συνεργάζεται στενά με την διάσημη σοπράνο Kathleen Battle, τον βιρτουόζο του μπάσου, Edgar Mayer, τους Shagai Quartet και τους Sonus Quartet.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο “Out There” και πρόκειται για μία τελείως διαφορετική προσέγγιση των μουσικών εμπειριών του, δοσμένη μέσα από τη σύμπραξη του βιρτουόζου με τον νεαρό πιανίστα και ανερχόμενο ταλέντο, Christian Sands και τον κορυφαίο ντράμερ Rodney Green, ο οποίος μετράει συνεργασίες με τους Kenny Barron, Shirley Scott, Dianne Reeves, Nicholas Payton και άλλους.

Τα τελευταία χρόνια το jazz trio του McBride κάνει το γύρο του κόσμου παρουσιάζοντας, σε επιλεγμένους χώρους, μία εκδοχή της jazz που μαγεύει λόγω της εσωτερικότητας, της ενέργειας και της ποικιλίας των ήχων και των ρυθμών της.

Info:
Christian McBride Trio
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: A ζώνη: 35€ | Β ζώνη: 25€ | Όρθιοι: 17€
Ταμείο: A ζώνη: 38€ | Β ζώνη: 28€ | Όρθιοι: 20€

Προπώληση εισιτηρίων:
www.gazarte.gr
www.tickethour.com
Καταστήματα Γερμανός
Gazarte

Περισσότερες πληροφορίες:
www.gazarte.gr
www.facebook.com/Gazarte

  • SHARE
  • TWEET