Winston McAnuff & Fixi

Αθήνα @ Gazarte

Συγκροτήματα Winston McAnuff & Fixi
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gazarte
Διεύθυνση Βουταδων 32, Γκάζι
Τηλέφωνο 210 3460347
Τιμή εισιτηρίου 15-33 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Winston McAnuff & Fixi
live at GazArte
11/10

O νονός της Reggae-Soul Winston McAnuff (παλαιότερα γνωστός ως Electric Dread), ενώνει τις δυνάμεις του με τον Γάλλο παραγωγόFixi και έρχεται για να μας μεταφέρει σε ένα κόσμο όπου η μουσική σημαίνει ελευθερία και αισιοδοξία. Τραγούδια όπως το αγαπημένο “Paris Rocking” και ο ύμνος “Garden of Love”, μας μεταφέρουν στην Jamaica μέσα από τον εκστατικά μελωδικό δρόμο της Soul, των Blues και της Afrobeat. Αν δεν έζησες το καλοκαίρι όπως ήθελες, ετοιμάσου να το ζήσεις τώρα. 11 Οκτωβρίoυ, στη σκηνή του Gazarte.

Λίγα λόγια για τους Winston McAnuff & Fixi

Ο McAnuff γεννήθηκε στην Jamaica και μεγάλωσε σε οικογένεια ιερέων. Ως εκ τούτου, ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα τραγουδώντας Gospelστη χορωδία της εκκλησίας, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στο μέλλον σημαντικότατη σπουδή για το τζαμαικανό μουσικό. Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του με τίτλοPick to Hits πραγματοποιήθηκε το 1978, ενώ δύο χρόνια αργότερα το δεύτερο προσωπικό Album του WinstonWhat the Man "a" Deal Wid χάρισε στο κοινό του εκπληκτικά τραγούδια, ανάμεσα στα οποία το Malcolm X, το οποίο ηχογραφήθηκε ως ντουέτο, παρέα με τον αξεπέραστο Earl Sixteen.

Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε δυναμικά από την Jamaica, ενώ με τον καιρό η φήμη του άρχισε να διαδίδεται στην Ευρώπη και να κερδίζει φανατικούς θαυμαστές στην παγκόσμια Reggae, dub και Soul κοινότητα. Έμεινε για ένα διάστημα στη Γαλλία, όπου ο ήχος του απέκτησε ευρωπαικά στοιχεία και αποτυπώθηκε σε ιστορικά album, όπως το A Drop με τον Camille Bazbaz και φυσικά το Paris Rocking με την αφρόκρεμα της Γαλλικής μουσικής σκηνής.

Η συνέχεια, λίγο πολύ γνωστή. Η συνεργασία του Winston McAnuff με τον βιρτουόζο ακορντεονίστα Fixi δημιούργησε μία μοναδική μουσική πρόταση, της οποίας ο λυρισμός και η ένταση ταξιδεύει ανά τον κόσμο κάνοντας τους πάντες να μιλούν για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία, ενώ προκαλεί τη Guardian να τους χαρακτηρίζει ως μία απροσδόκητη μουσική σύγκρουση.

Info:

11 Οκτωβρίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 30€ | Β ζώνη: 23€ | Όρθιοι: 15€
Ταμείο: A ζώνη: 33€ | Β ζώνη: 26€ | Όρθιοι: 18€

  • SHARE
  • TWEET