Φοίβος Δεληβοριάς

Σέριφος @ Θέατρο Σερίφου

Φοίβος Δεληβοριάς Σέριφος @ Θέατρο Σερίφου
Συγκροτήματα Φοίβος Δεληβοριάς
Ημερομηνία
Πόλη Σέριφος
Χώρος Θέατρο Σερίφου
Διεύθυνση Κάτω Χώρα, Σέριφος
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 21:15
Σημεία προπώλησης Άνεμος, Στου Στράτου, Θέατρο Σερίφου, serifosfestival.gr
Διοργανωτής Linos.Pro

Φεστιβάλ Σερίφου 2013

Μια παραγωγή της LINOS.PRO

Έναρξη παραστάσεων / Concerts Begin: 21.15, στο Θέατρο Σερίφου, Κάτω Χώρα, Σέριφος / 9:15 pm at the Serifos Theater, Kato Chora, Serifos.

Προπώληση εισιτηρίων / Purchase tickets:
καφέ «Άνεμος» (Λιβάδι), / Café Anemos (Livadi) – tickets available during café open hours

καφέ «στου Στράτου» (Χώρα) / Café Stou Stratou (Chora) – tickets available during café open hours

στην είσοδο του θεάτρου (μια ώρα πριν την παράσταση) / At the Serifos Theater one hour before concert

στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.serifosfestival.gr / At the Serifos Festival website: www.serifosfestival.gr

Γενική είσοδος / General Admission: 10 €

Ο Λίνος (αρχ. Λῖνος) είναι πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας, γνωστός για τις μουσικές του ικανότητες και φερόμενος ως εφευρέτης της μελωδίας και του ρυθμού. Αναφέρεται ως τέκνο του Οίαγρου ή του θεού Απόλλωνα και της Μούσας Καλλιόπης (εναλλακτικά αναφέρεται και η Τερψιχόρη), ενώ αδελφός του υπήρξε ο Ορφέας, στον οποίο δίδαξε μουσική και λύρα. Ο Λίνος δίδαξε και τον Ηρακλή, ο οποίος τον σκότωσε, οργισμένος για τις επικρίσεις.
Ο Λίνος ως τραγούδι ακουγόταν συνήθως στη διάρκεια του τρύγου από ένα παιδί που έπαιζε και κιθάρα, ενώ ταυτόχρονα χόρευαν άλλα παιδιά.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

26/7 Χρήστος Θηβαίος
27/7 Θανάσης Νικόπουλος - Νίκος Τουλιάτος
28/7 Qua'SH - Κουαρτέτο των Αισθήσεων …και Παραισθήσεων
29/7 Θοδωρής Οικονόμου
30/7 Γεράσιμος Ανδρεάτος
31/7 Μανώλης Φάμελλος
01/8 Κατερίνα Πολέμη
02/8 Γιώργος Καζαντζής - Αντρέας Καρακότας
03/8 Ηλίας Λιούγκος - Δανάη Παναγιωτοπούλου
04/8 5ο Φεστιβάλ Σουραυλιού Σερίφου
05/8 Φοίβος Δεληβοριάς
06/8 Gina and the Leaning Power
07/8 Τατιάνα Ζωγράφου
08/8 Α. Μπακιρτζής - Κ. Βόμβολος - Θ. Ρέλλος
09/8 Andre Maia Band
11/8 Νότης Μαυρουδής
12/8 Μίλτος Λογιάδης - Χρήστος Ζερμπίνος
13/8 Angelee
17/8 Δημήτρης Μαραμής
18/7 Βαγγέλης Κορακάκης
19/8 Δημήτρης Μητσοτάκης - Ευδαίμονες unplugged
20/8 Δημήτρης Παπαδημητρίου
Πρόγραμμα μουσικοθεατρικών δρώμενων

26 / 7 Χρήστος Θηβαίος
Μυροβόλος Άνοιξις

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία μαζί με το συγκρότημα “Συνήθεις Ύποπτοι”, ο Χρήστος Θηβαίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών! Έχει γράψει και ερμηνεύσει δημοφιλέστατα τραγούδια (“Ημερολόγιο’”, “Μέρες Αδέσποτες”, “O Γορίλας κ.ά.), καθιερώνοντας ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ποιητικό ύφος. Παράλληλα, καθιερώθηκε και ως κορυφαίος ερμηνευτής, στο ταλέντο του οποίου, σημαντικοί συνθέτες βρήκαν τον ιδανικό εκφραστή των τραγουδιών τους. (“Πόσο Πολύ Σ’ Αγάπησα” Βασίλης Δημητρίου, “Μικρή Πατρίδα” Γιώργος Ανδρέου, “O Άμλετ Της Σελήνης” και “Δεν Είμαι Άλλος’” Θάνος Μικρούτσικος).
Ερμηνευτής υψηλών προδιαγραφών, ο Χρήστος Θηβαίος ανοίγει πανηγυρικά το Φεστιβάλ Σερίφου 2013!

Χρήστος Θηβαίος: κιθάρα, τραγούδι
Βάσω Δημητρίου: κιθάρες
Μάξιμος Δράκος: πιάνο

27 / 7 Θ. Νικόπουλος – Ν. Τουλιάτος
Τραγούδια του Έρωτα και της Θάλασσας

Ο Θανάσης Νικόπουλος στο πιάνο και ο Νίκος Τουλιάτος στα κρουστά, δύο εξαιρετικοί μουσικοί, δύο «δάσκαλοι», ο καθένας στο είδος του, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα καθηλωτικό μουσικό δρώμενο με μυητικό χαρακτήρα! Στα όρια του αυτοσχεδιασμού, με απαράμιλλη τεχνική μαεστρία, αξιοποιούν την ευρύτητα του ήχου και του λόγου, δημιουργώντας ιερές δονήσεις, ικανές να μας οδηγήσουν στην έκσταση!
Έργα αγαπημένων συνθετών (Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου, Θανάση Νικόπουλου), ντύνονται τη σαγηνευτική φορεσιά της ελληνικής ποίησης και μιλούν την αθάνατη γλώσσα του έρωτα.
Συνένοχος στη μυητική αυτή πανδαισία η εξαιρετική Πέλα Πλαγιανάκου.

Θανάσης Νικόπουλος: πιάνο
Νίκος Τουλιάτος: κρουστά
Πέλα Πλαγιανάκου: τραγούδι

28 / 7 Qua'SH - Κουαρτέτο των Αισθήσεων …και Παραισθήσεων
…και η Τζοκόντα χαμογελά ξανά

"Κουαρτέτο των αισθήσεων και... παραισθήσεων'', εν συντομία "Qua'SH"!
Ο πολυφωνικός χαρακτήρας των "ετερόκλητων" οργάνων (πιάνο, κανονάκι, μπαγιάν, κοντραμπάσο) δίνει τη δυνατότητα στο μικρό αυτό σύνολο να ερμηνεύσει ορχηστρικά αριστουργήματα όπως “Tο χαμόγελο της Τζοκόντας" του Χατζιδάκι ή το "Après la pluie" του Aubry. Έργα κλασσικά που, συνήθως, απαιτούν πολυπληθή ή εξειδικευμένα σύνολα κι έτσι εκτελούνται σπάνια! Απολαύστε, λοιπόν, το προνόμιο ενός σπάνιου, εξαιρετικού ακούσματος από τους βιρτουόζους του είδους. Οι μεταγραφές είναι του Θόδωρου Κοτεπάνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Μάνου Χατζιδάκι και τριών σημαντικών "επιγόνων": Nicola Piovani, René Aubry και Michael Kamen.

Θόδωρος Κοτεπάνος: πιάνο
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Κώστας Ράπτης: μπαγιάν
Γιώργος Αρνής: κοντραμπάσο

29 / 7 Θοδωρής Οικονόμου
Η Πόλις

Ο Θοδωρής Οικονόμου συμμετείχε και στο Α΄ Φεστιβάλ μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και τον Κώστα Θωμαϊδη, φέτος όμως θα μοιραστεί μαζί μας τα προσωπικά του μελωδικά όνειρα! Θα ξεδιπλώσει μέσα από τις πρόσφατες δημιουργίες του, που έχει συνθέσει για το θέατρο (Οδύσσεια, Τρίτο Στεφάνι, Η Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε κ.α.) τις μουσικές της ψυχής του και θα μας παρουσιάσει κάτι, που μέχρι τώρα κρατούσε κρυφό: Έναν κύκλο τραγουδιών πάνω σε 9 ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη.! Ο Θοδωρής αφήνει το φινάλε της συναυλίας ανοιχτό στη έμπνευση και τη μαγεία της στιγμής!

Θοδωρής Οικονόμου: πιάνο, τραγούδι

30 / 7 Γεράσιμος Ανδρεάτος

Μια ιδιαίτερη φωνή, μια ξεχωριστή παρουσία, ένας μοναδικός άνθρωπος! Οι εμφανίσεις του μένουν αξέχαστες για την πολυχρωμία των συναισθημάτων που εκφράζει, τη μοναδική επαφή που έχει με τους θεατές και το αστείρευτο ταλέντο του. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, από τον πρώτο προσωπικό δίσκο “Πικρό φιλί” με τον Βαγγέλη Κορακάκη, μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς και ξεχωρίζει τόσο για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του, όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς επιλογές και αναζητήσεις του. Με το εκλεκτό μουσικό επιτελείο του, θα μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της πλούσιας δισκογραφίας του.

Γεράσιμος Ανδρεάτος: μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Μουχλιανίτης: πιάνο
Βασίλης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

31/7 Μανώλης Φάμελλος
Τί υπάρχει πιο πέρα;

“Τί υπάρχει πιο πέρα;” …Υπάρχει μια σειρά τραγούδια, η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Μανώλη Φάμελλου, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά από το δημιουργό της! Ο εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης μάς ξεναγεί μουσικά στους σκοτεινούς διαδρόμους του μέλλοντος, ένα μέλλον που κρύβεται, συνήθως, στις ρωγμές του παρελθόντος. Στην παράσταση συμμετέχει και ο νέος τραγουδοποιός Γιώργος Perou, του οποίου ο πρώτος δίσκος του "Δύο Κόσμοι" μόλις κυκλοφόρησε. 
Οι δυο  καλλιτέχνες θα παίξουν μαζί αρκετά γνωστά τραγούδια αγαπημένων τους δημιουργών… Οι ενορχηστρώσεις τους, προσπαθώντας πάντα να δώσουν έμφαση στην ουσία, είναι απλές και λιτές, βασισμένες σε ακουστικά όργανα ώστε να αναδεικνύουν τα βασικά συστατικά των τραγουδιών.


Μανώλης Φάμελλος: κιθάρες, μαντόλα, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Γιώργος Perou: Ακουστική κιθάρα, κιθαρόνι, μαντόλα, γιουκαλίλι, φωνητικά, τραγούδι

01/8 H Κατερίνα Πολέμη, το Swing-o-Brazilian Quartet
Gypsy Swing και η βραζιλιάνικη βραδιά

Η Κατερίνα Πολέμη με την κιθάρα της θα ερμηνεύσει αγαπημένα βραζιλιάνικα και jazz κομμάτια, ιδιαίτερες gypsy διασκευές ελληνικών τραγουδιών, αλλά και τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο "Spread the Music Not the Name". Το στιλ της; Θεατρικό Gypsy Swing. Μαζί της, σε αυτό το ξέφρενο γλέντι, ξεχωριστοί Έλληνες μουσικοί.
Από βραζιλιάνα μητέρα και πατέρα Έλληνα, η Κατερίνα τιμά τις ρίζες της. Πέρυσι, έκανε την πρώτη εμφάνισή της στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, γράφοντας μουσική για την παράσταση "Ευρυδίκη", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ενώ φέτος, συνθέτει τη μουσική για την ταινία “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη.

Κατερίνα Πολέμη: τραγούδι, κιθάρα
Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος: ντραμς
Στέλιος Χατζικαλέας: τρομπέτα

02/8 Γιώργος Καζαντζής – Αντρέας Καρακότας
Εκτός από τα «forte» υπάρχουν και τα «piano»!

Ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής σε μία συναυλία, όπου πέρα από τα «forte» θα ακουστούν και τα «piano» της μουσικής! Όλα όσα χάνονται, αν και είναι το αλάτι της Μουσικής, μέσα στη φασαρία και τις άγονες εντάσεις: οι παύσεις, οι ανάσες των τραγουδιστών, το τρίξιμο του δοξαριού στη χορδή, το πάθος του μουσικού! Ο Ανδρέας Καρακότας (τελευταίος τραγουδιστής του Χατζιδάκι και ερμηνευτής τραγουδιών του Γιώργου), μας ταξιδεύει με την εξαίσια φωνή του, ενώ η Ναντίνα Κυριαζή και η Δέσποινα Σκέντου συμπληρώνουν με την αισθαντικότητά τους τη μουσική πανδαισία!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και νεότερων δημιουργών.

Γιώργος Καζαντζής: πιάνο
Αντρέας Καρακότας: τραγούδι
Κώστας Ματσίγκος: κιθάρες, μαντολίνο
Δέσποινα Σκέντου: βιολί, τραγούδι
Ναντίνα Κυριαζή: τραγούδι

03/8 Ηλίας Λιούγκος - Δανάη Παναγιωτοπούλου
Τα «τραγούδια της Αρσινόης» και η πρόσκληση στη Δανάη

Αμετανόητα ονειροπόλος και ρομαντικός, ο Ηλίας Λιούγκος δανείζεται γι’ ακόμα μια φορά το παραμυθένιο φεγγάρι της Σερίφου, για να μας μαγέψει τόσο ο ίδιος, όσο και οι εκλεκτοί συνεργάτες του!
Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά «Τα τραγούδια της Αρσινόης», που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα και προσκαλεί τη Δανάη Παναγιωτόπουλου- την οποία θαυμάζει ιδιαιτέρως- να συνυπογράψει τη μαγική συνταγή της βραδιάς με τα δικά της! Στη συνέχεια, θα τραγουδήσουν μαζί ό, τι θεωρούν καλύτερο για την περίσταση, για να καταλήξουν στον Μάνο Χατζιδάκι, -η κοινή τους μεγάλη αγάπη!
Μαζί τους, στο πιάνο αλλά και στο τραγούδι, η Δέσποινα Στεφανίδου.

Ηλίας Λιούγκος: κιθάρα, ηπειρώτικο ντέφι, τραγούδι
Δανάη Παναγιωτοπούλου: κιθάρα, τραγούδι
Δέσποινα Στεφανίδου: πιάνο, τραγούδι

04/8 5ο Φεστιβάλ Σουραυλιού Σερίφου
Τελενίκειος ηχώ

Το σουραύλι είναι ένα πανάρχαιο πνευστό όργανο από καλάμι. Συνήθως, συνοδεύεται από το τουμπί. Το σουραύλι μιλά τη γλώσσα της ελληνικής φύσης κι ανοίγει, με τον ιδιαίτερο ήχο του, τις πόρτες της ψυχής!
O ερασιτέχνης ερευνητής – λαογράφος Θοδωρής Γ. Λιβάνιος, το 2009, δημιούργησε το μοναδικό στην Ελλάδα, Φεστιβάλ Σουραυλιού! Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Σερίφου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Σεριφίων και τους συλλόγους «Τελένικος», «Συκαμιά» και «Ανδρομέδα». Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες.
Λαογραφική έρευνα, επιμέλεια και παρουσίαση: Θοδωρής Γ. Λιβάνιος (Δημ. Σύμβουλος & Πρόεδρος επί των Πολιτιστικών του Δήμου Σερίφου)

Είσοδος ελεύθερη

05/8 Φοίβος Δεληβοριάς
με τον Σπύρο Μάνεση και τον Πέτρο Κλαμπάνη
Τραγούδια Μεγάλου Μήκους

Ο Φοίβος Δεληβοριάς φιλοξενεί δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νεότερης γενιάς, τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση και τον κοντραμπασίστα Πέτρο Κλαμάνη.
Σε μια σύμπραξη, ειδικά προετοιμασμένη για το Φεστιβάλ μας, θα παίξουν με τρόπο απρόσμενο και “χειροποίητο” με τις ιστορίες του ίδιου του τραγουδοποιού, αλλά και με τραγούδια του Βαμβακάρη, του Χατζιδάκι, του Σαββόπουλου, των Ημισκούμπρια, του Brassens κ.α.. Κοινό χαρακτηριστικό τους, ο αφηγηματικός χαρακτήρας τους, που ζωντανεύει εικόνες, σχεδόν κινηματογραφικά!
Πιάνο, κιθάρα, κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά, φωνές στην υπηρεσία μιας εικόνας που ακούγεται κι ενός ήχου που μπορείς να τον κοιτάξεις! Ακούστε να δείτε, λοιπόν, μια αξέχαστη βραδιά!

Φοίβος Δεληβοριάς: τραγούδι, κιθάρα, λούπες, κρουστά
Σπύρος Μάνεσης: πιάνο
Πέτρος Κλαμπάνης: κοντραμπάσο

06/8 Gina and the Leaning Power
Twice Told Tales

Ένα πρωτότυπα μεθυστικό, δροσιστικά ανατρεπτικό, απολαυστικά γλυκόπιοτο μουσικό κοκτέιλ! Το μουσικό σχήμα Gina and the Leaning Power από την Πίζα, αναμειγνύει με μαεστρία και πρωτοτυπία τα φαινομενικά ετερόκλιτα υλικά του: Μια τριπλή δόση jazz, είκοσι σταγόνες blues, φρέσκο χυμό από bossa nova, τρεις μεζούρες folk, εσάνς pop και όλα on the rocks! Το αποτέλεσμα; Mεθυστικό, αφού οι Gina and the Leaning Power αφηγούνται μουσικές ιστορίες που τους έχουν γoητεύσει, προσπαθώντας να υφάνουν κάθε φορά ένα διαφορετικό όνειρο, με jazzy τρόπο. Πιείτε γουλιά-γουλιά τη μουσική και το τραγούδι τους!

Gina Giani: τραγούδι, Doady Giuliano: πιάνο, Fabrizio Sodini: μπάσο, κιθάρα, Michele Pileri: ντραμς, Gigi Rombi: κιθάρα, ακορντεόν, Georges Carantonis: κιθάρα, μπάντζο, φυσαρμόνικα.

07/8 Τατιάνα Ζωγράφου
Η Παράξενη Χορωδία του Δάσους
και άλλες ιστορίες για την αγάπη
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου

Η συνθέτρια και δασκάλα μουσικής του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, Τατιάνα Ζωγράφου, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου, Μαργαρίτα Σμπρίνη-Πολίτη, με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου, σχεδίασαν αυτή την πρωτότυπη μουσική παράσταση!
Α΄ μέρος: Παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού «Ο Τζικι-τζίκ, ο Κρικι-κρίκ και η Παράξενη Χορωδία του Δάσους» του Κώστα Μάγου με την εμπνευσμένη εικονογράφηση της χαρισματικής Κατερίνας Χαδουλού, και με μουσική και στίχους της ταλαντούχας Τατιάνας Ζωγράφου! Ενορχήστρωση: Δημήτρης Μπουζάνης
Β΄ μέρος: Επιλογή τραγουδιών για σολίστ και παιδική χορωδία από τη δισκογραφία, που επιμελήθηκε η Τατιάνα Ζωγράφου.

08/8 Α. Μπακιρτζής - Κ. Βόμβολος - Θ. Ρέλλος

Ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Κώστας Βόμβολος και ο Θοδωρής Ρέλλος, 25 χρόνια συνεργάτες στους «Χειμερινούς κολυμβητές», έρχονται στη Σέριφο για καλλιτεχνικές βουτιές στις καταγάλανες θάλασσές της!
Έχουν σκοπό να ξεσηκώσουν τους πάντες με ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, που δεν θα του λείπει τίποτα! Θα έχει, δηλαδή, τραγούδια από το μουσικό θέατρο, ιταλικά λαϊκά τραγούδια, κομμάτια του Γιώργου Κατσαρού, του Μάρκου Βαμβακάρη, δημοτικά αλλά και μια σειρά από διασκευές τραγουδιών του συγκροτήματος σε στίχους Σαίξπηρ και Αργύρη Μπακιρτζή, και, βεβαίως, ό, τι άλλο προκύψει!

Αργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνο

09/8 Andre Maia Band

Τα Fados είναι η ηχητική απεικόνιση της πορτογαλικής ψυχής! Η αίσθηση μυστηρίου, προσμονής και γλυκιάς μελαγχολίας που αναδίδουν, τους εξασφάλισαν μια εξέχουσα θέση στις λεγόμενες Μουσικές του Κόσμου!
Οι André Maia Band ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν 2,5 χρόνια με την έμπνευση του προικισμένου Πορτογάλου ηθοποιού και τραγουδιστή André Maia και προτείνουν ένα καινούργιο τρόπο προσέγγισης σε αυτό το μουσικό είδος! Η παράσταση επιχειρεί μια περιπλάνηση στους ήχους των Fados και στις μουσικές και τα τραγούδια της Πορτογαλίας, μέσα όμως από ένα πρωτότυπο ηχόχρωμα οργάνων, όπως: το κανονάκι, το λαούτο, το μπεντίρ και το μπαγιάν.

Την Andre Maia Band αποτελούν οι
André Maia: τραγούδι, Έφη Ζαϊτίδου: κανονάκι, Ξένια Τσέλιγκα: μπαγιάν (ακορντεόν ορχήστρας), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: κιθάρα, πολίτικο λαούτο, Κώστας Σταυρόπουλος: κοντραμπάσο.

11/8 Νότης Μαυρουδής
Με το φως της νύχτας…

Με τον Γιώργο Τασικιάν και τον Νότη Μαυρουδή στις κιθάρες και με τη συνοδεία της αισθαντικής φωνής της Μόρφως Τσαϊρέλη, ο αγαπημένος συνθέτης μας ταξιδεύει στους δικούς του μουσικούς ωκεανούς!
Σαν έμπειρος θαλασσόλυκος, τραβά κουπί με την κιθάρα του, περιπλανιέται στο χρόνο, φορτώνει διαχρονικές μουσικές μνήμες, γεμίζει νοσταλγικές μελωδίες τ’ αμπάρια του και μας τις αφήνει να κυλήσουν, γενναιόδωρα στα πόδια μας.
Με τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ, τραγούδια δικά του αλλά και ξένα - από τη μεγάλη δεξαμενή του ελληνικού αλλά και του λατινοαμερικάνικου ρεπερτορίου - ο Νότης Μαυρουδής και οι συνεργάτες του υποδέχονται το αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Νότης Μαυρουδής: κιθάρα
Γιώργος Τοσικιάν: κιθάρα
Μόρφω Τσαϊρέλη: τραγούδι

12/8 Μίλτος Λογιάδης - Χρήστος Ζερμπίνος
Νυχτερινές εξομολογήσεις

Οι μοναδικοί σολίστ συναντιούνται για να μας μαγέψουν με δυο σπουδαία έργα, προϊόντα της δημιουργικής συνεργασίας τους: την “Εαρινή Ισημερία” (Παραδοσιακά) και το “Από τα πλήκτρα στην καρδιά” (Χατζιδάκις). Ο Μίκης Θεοδωράκης τους τιμά λέγοντας: «Η προσπάθεια του Μίλτου Λογιάδη και του Χρήστου Ζερμπίνου, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, βοηθά να ξαναγυρίσουμε τόσο στις ρίζες της εθνικής μας μουσικής όσο και στο ίδιο το δέντρο, που το πότισαν και το γιγάντωσαν τόσοι και τόσοι άξιοι Έλληνες δημιουργοί και ερμηνευτές». Η επεξεργασία και η ερμηνεία των τραγουδιών είναι κατάθεση ψυχής! Μοιάζει να έχουν γίνει όλα με τη δημιουργική παρέμβαση του Μάνου Χατζιδάκι!

Μίλτος Λογιάδης: πιάνο
Χρήστος Ζερμπίνος: ακορντεόν

13/8 Angelee
A night in the Blue

Ο Angelee Gerovasiliou ή Angelee, όπως είναι γνωστός στο αμερικανικό κοινό αλλά και στους έλληνες φίλους του, είναι λάτρης της Σερίφου! Ένας κατ΄ επιλογήν Σεριφιώτης, ο οποίος διαδίδει την αγάπη του για το νησί, με τρόπο θεαματικό! Κι επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ο Angelee έφτιαξε ένα πανέμορφο videο clip με θέμα τη Σέριφο!
Ακολουθήστε τον Angelee και τον εκλεκτό καλεσμένο του Παρασκευά, σε μια βραδιά με μπαλάντες και ευρηματικά εκτελεσμένες διασκευές, που διηγούνται ιστορίες βγαλμένες μέσα από την ζωή. Βυθιστείτε στο απέραντο «Blue» της καρδιάς τους και αφήστε τους ήχους να χαϊδέψουν την ψυχή σας!

Angelee Gerovasiliou: τραγούδι, κιθάρα, φυσαρμόνικα
Παρασκευάς Καρακώστας: κιθάρα

17/8 Δημήτρης Μαραμής
Erotokritos in Blues / Shakespeare in Love

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, παίρνοντας στοιχεία από τη σύγχρονη τζαζ και τη μουσική μπλουζ ζωντανεύει ένα από τα αριστουργήματα του 17ου αιώνα: τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου! Το έργο παρουσιάστηκε στο Sani Festival της Χαλκιδικής και μέρος του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Μαραμής έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει βραβευτεί για την πρωτοποριακή δουλειά του.
Το «Shakespeare in Love» (Ερωτευμένος Σαίξπηρ) συμπληρώνει το πρόγραμμα με μελοποιημένους στίχους από τα αριστουργήματα, «Όπως σας Αρέσει», «Τρικυμία» και «Σονέτα», καθώς και ερωτικά τραγούδια εμπνευσμένα από το σαιξπηρικό έργο. Μαζί του, δύο ταλαντούχοι ερμηνευτές: η Κορίνα Λεγάκη και ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Δημήτρης Μαραμής: πιάνο
Κορίνα Λεγάκη & Θοδωρής Βουτσικάκης: τραγούδι

18/8 Βαγγέλης Κορακάκης

Ο Βαγγέλης Κορακάκης με το μπουζούκι του και την ξεχωριστή φωνή του ακολουθεί με συνέπεια εδώ και 25 χρόνια το δρόμο που χάραξαν οι “μεγάλοι” του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού!
Ως άξιος συνεχιστής της σπουδαίας μουσικής παράδοσης, ο συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης με την ορχήστρα του -εξαιρετικοί μουσικοί και γνήσια λαϊκοί τραγουδιστές-, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μητσάκη, Καλδάρα, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, αλλά και δικά του, όπως ‘Η σκέψη της τρελλής’, ‘Μάνα που ζω’, ‘Πρώτο φθινόπωρο’ κ.ά..
Ο Βαγγέλης Κορακάκης εκφράζει, με τις απαράμιλλες πενιές του, ένα κομμάτι της αθάνατης ελληνικής ψυχής!

Βαγγέλης Κορακάκης: μπουζούκι, φωνή, Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι, φωνή, Μαρία Σουλτάτου: φωνή, Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν, Νίκος Γύρας: κιθάρα, φωνή.

19/8 Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια)
και οι Ευδαίμονες unplugged

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ευδαίμονες unplugged παρουσιάζουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην καινούργια δισκογραφική δουλειά τους «Ο Μπερντές».
Ο στιχουργός, συνθέτης, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Ενδελέχεια, με τη νέα του πλέον, επί σκηνής, ιδιότητα ως ερμηνευτής, δεν θα παραλείψει κομμάτια κι από την προηγούμενη δουλειά του, τους «Ευδαίμονες», με την οποία μας είχε συστήσει τη νέα του μουσική παρέα. Θα ακουστούν τραγούδια όπως τα εμβληματικά «Φοβάμαι» και «Αθήνα» και παλιότερες συνθέσεις από την εποχή των Ενδελέχεια, -από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα-, προσαρμοσμένες στο νέο ήχο του δημιουργού. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν επιλεγμένες διασκευές ελληνικών τραγουδιών.

Δημήτρης Μητσοτάκης: τραγούδι, κιθάρα
Ευδαίμονες unplugged:
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο, κιθάρες
Εύα Λαύκα: τραγούδι
Θανάσης Σολούκος: ακορντεόν

20/8 Δημήτρης Παπαδημητρίου
Τοπία

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θεωρείται ο σύγχρονος εκφραστής της μελοποιημένης ποίησης και του λόγιου ελληνικού τραγουδιού. Έχει συνθέσει κλασική μουσική, μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση, και πολλά τραγούδια σε στίχους μεγάλων ποιητών. Έχει τιμηθεί με 15 ελληνικά και διεθνή μουσικά-κινηματογραφικά βραβεία, δύο τηλεοπτικά, δύο δισκογραφικά, με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους! Έργα του έχουν παρουσιαστεί από μεγάλες ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο άξιος κιθαριστής Χρυσόστομος Καραντωνίου θα προσεγγίσει το έργο του συνθέτη με διασκευές για σόλο κιθάρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πιάνο θα παρουσιάσει το μουσικό του έργο “Τοπία”.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: πιάνο
Χρυσόστομος Καραντωνίου: κιθάρα

  • SHARE
  • TWEET