Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Universal Trilogy, Biotech, Sancho 003

Ελατοχώρι (Πιέρια Όρη) @ Πάρκο Μουσών

Συγκροτήματα Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Universal Trilogy, Biotech, Sancho 003
Ημερομηνία
Πόλη Ελατοχώρι (Πιέρια Όρη)
Χώρος Πάρκο Μουσών
Διεύθυνση 2ο χλμ. Ελατοχωρίου - Χιονοδρομικού
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 8/10 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Θεσσαλονίκη: Ticket House, Ιανός, Σαρωθρον, Έντεχνον / Κατερίνη: Βιβλιοπωλείο Σαββίδης
Διοργανωτής Kazan db, A Hellas Sound Records

H A Hellas Sound and Records και η kazandB παρουσιάζουν το
ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΩΝ

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ - ΠΙΕΡΙΑ ΟΡH
17 – 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Η A HellasSound&Records και η KazandB παρουσιάζουν το 2ο Φεστιβάλ Μουσών στο Ελατοχώρι - Πιέρια Όρη 17 - 22 Ιουλίου 2013 στο πάρκο των Μουσών.

Η μυθική γη των Πιερίων, ένας τόπος υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, αποτελεί μια ιδανική απόδραση στη φύση όλο το χρόνο. Οι καταπράσινες πλαγιές, τα ορειβατικά μονοπάτια, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα καλόγουστα, όλων των ανέσεων, πετρόχτιστα οικήματα που ξεπροβάλουν στις πλαγιές, τα μνημεία, το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου που δεσπόζει στην περιοχή συνθέτουν ένα μοναδικό πανόραμα. Το Ελατοχώρι είναι μια εξαιρετική ταξιδιωτική πρόταση κάθε εποχή του χρόνου. Βρίσκεται στα 850 υψόμετρο στον ορεινό όγκο των Πιερίων αγναντεύει τον Όλυμπο και τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής. Ένας ευλογημένος τόπος όπου μπορεί κανείς να χαίρεται τη θάλασσα και το βουνό, να συναντά τον πολιτισμό, να ταξιδεύει στο βουνό των Θεών τον Όλυμπο, να περπατά στα Πιέρια όρη στο βουνό των Μουσών έχοντας την αίσθηση ότι ακούει το γέλιο των Μουσών και τους ήχους της άρπας του Απόλλωνα.

Το όνομα του Φεστιβάλ προήλθε από τις 9 Μούσες που μυθολογικά κατοικούσαν στα Πιέρια όρη.Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου, του Δασικού Συνεταιρισμού, του Αθλητικού Συλλόγου Ελατοχωρίου, του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Ελατοχωρίου, του Χιονοδρομικού κέντρου και των επαγγελματιών του Ελατοχωρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B MOVIES

Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο από επιτυχημένες συναυλίες σ’όλη τη χώρα αλλά και ηχοχραφήσεις για τον καινούριο τους δίσκο με τίτλο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Παύλος Παυλίδης και οι Β – Movies θα δώσουν και φέτος το παρόν, στα καλοκαιρινά συναυλικά δρώμενα.

Έρχονται για να μας παρουσιάσουν το καινούριο τους υλικό αλλά και μια αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και και από την μεταγενέστερη δισκογραφική του διαδρομή .

Μαζί του εμφανίζονται, όπως άλλωστε και όλα τα τελευταία χρόνια, οι μόνιμοι συνοδοιπόροι του B-Movies που «ερμηνεύουν» μοναδικά και με τον δικό τους τρόπο κάθε φορά τα τραγούδια του.

Οι B-Movies είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα), Θανάσης Τζίνγκοβιτς (ηλ. κιθάρα)

UNIVERSAL TRILOGY
https://www.facebook.com/pages/Universal-Trilogy/142228795844592
https://myspace.com/universaltrilogy

BIOTECH
https://www.facebook.com/pages/Biotech/144521335647457

Οι BIOTECH κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ “Alive we Die” από τη Sony Music.

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό συγκροτημάτων του ωδείου Φίλιππος Νάκας το 2009, μπαίνουν στο studio και δουλεύουν σκληρά για μια πραγματικά καλή παραγωγή.

Μέσα από τους στίχους, τη μουσική και το artwork, συνθέτουν ένα concept για το νεκροζώντανο κοινωνικό γίγνεσθαι που χαρακτηρίζει την σημερινή εποχή του υπερτιμημένου δυτικού πολιτισμού. Alive we die…καταφέρνουμε να πεθαίνουμε πνευματικά ενώ ακόμα ζούμε, μέσα από την πτώση των αξιών, την έλλειψη νοήματος, αλυσοδεμένοι στην υλιστική ευδαιμονία και στην παραπληροφόρηση της μάζας.

Γύρω απ'το concept αυτό, χτίζουν έναν εναλλακτικό, φυσικά δυναμικό, ήχο βασισμένο σε κιθάρα, μπάσο,ντραμς, φωνή και πειραματίζονται, "παντρεύοντας" ανά στιγμές, ελληνικά παραδοσιακά κρουστά, arpegiators, παλιά αναλογικά synthesizers, παραμορφωμένους ηλεκτρονικoύς ήχους και μελωδικά κρουστά, όπως βιμπράφωνο και μεταλόφωνο.

Αlternative, Rock, ψυχεδελικό, Pop,πειραματικό, μικρή σημασία έχει το πώς θα χαρακτήριζε κανείς τον ήχο τους. Αυτό που έχει σημασία, είναι η αρμονία του συνόλου και της συγκερασμένης διαφορετικότητας. Το άλμπουμ απέσπασε μόνο καλές κριτικές και τα κομμάτια παίζουν πολλοί FM και web ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Oι BIOTECH έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους και μεγάλα φεστιβάλς σε όλη την Ελλάδα όπως το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, το Troll Festival στο Gagarin 205, το Art Apart Festival στην Πάτρα και το Αστρος Κυνουρίας, το φεστιβάλ Δημητρίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής σε Αθήνα, Πάτρα και Πύργο, στο Ziria Festival στην Ορεινή Κορινθία, το Nova Sound Festival στη Τεχνόπολη και πάρα πολλά άλλα με φίλους αλλα και γνωστά ονόματα όπως οι : Birdy Nam Nam (France), N.O.H.A(Spain), Illegal Operation, Lolek, Myze, Chewing Gun, Atria, Travel Mind Syndrome, Μανώλης Αγγελάκης, Cyanna, Transistor, Κοllectiva,c.o.d.e, Mustard Inspectah, Σπυριδούλα, και αρκετούς άλλους.

Aυτόν τον καιρό συνεχίζουν τα live, μέσα απ'τα οποία εξελίσσουν και το καινούργιο τους υλικό για τον 2ο δίσκο, όπως έκαναν και για το "Alive We Die"...

SANCHO 003
Οι Sancho 003 δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 από τους Θεσσαλονικείς, Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα). Και οι δυο τους είναι γνωστοί για τις μουσικές τους συνεργασίες (ο Φώτης έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Αγγελάκα και ο Κώστας υπήρξε μέλος των Πίσσα & Πούπουλα και έχει συνεργαστεί επίσης με Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα) αλλά το project των Sancho 003 είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε έχουν κάνει στο παρελθόν.

Οι Sancho 003 παράγουν ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας τη τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πειραματικό και ενώ δύσκολα περιγράφεται με λέξεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κινηματογραφικό.

Το πρώτο τους album, “We Buy Gold”, κυκλοφόρησε το 2009 από την ανεξάρτητη Quetempo.

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν παίξει σε φεστιβάλ (Sync Festival, Video Dance Festival, Festival Adriatica, Loop Festival Λευκωσίας) αλλά και μικρούς χώρους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης έχουν γράψει τη μουσική για 2 παραστάσεις της ομάδας χορού Sinequanon.To 2012 κυκλοφορεί το δεύτερο album τους, με τίτλο “Muzga”, από την Inner Ear.

https://www.facebook.com/Sancho003
https://myspace.com/sancho003

  • SHARE
  • TWEET