Χρήστος Θηβαίος & Mr. Highway Band, Encardia, Ital Light

Αθήνα @ Γεωπονική

Συγκροτήματα Χρήστος Θηβαίος & Mr. Highway Band, Encardia, Ital Light
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γεωπονική
Διεύθυνση Ιερά Οδός 54 (στάση μετρό Ελαιώνας)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -

Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή, 23 Ιουνίου
@ Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Αθήνα

Ωρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: Ανεργοι - 2 ευρώ | Γενική είσοδος - 5 ευρώ | 3ήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ

http://www.resistancefestival.gr

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στις 21, 22 και 23 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η 6η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, Resistance Festival.

Στα 6 χρόνια που μετράει μέχρι σήμερα, το Resistance Festival έχει γίνει τόπος συνεύρεσης, δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών κινημάτων και οργανώσεων, τόσο σε ελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα πρόκειται για μια μεγάλη πολιτιστική συνάντηση. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες, Έλληνες και από το εξωτερικό, που θα πλαισιώσουν μουσικά το φετινό φεστιβάλ. Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα των φετινών συναυλιών.
Ραντεβού τον Ιούνιο, στις 21, 22 και 23 του μήνα!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κεντρική Σκηνή

Παρασκευή 21/6
Nightstalker
The Last Drive
Dj set Polly B

Σάββατο 22/6
Baba Zula
Lemonostifel

Κυριακή 23/6
Χρήστος Θηβαίος & Mr. Highway Band
Encardia
Ital Light

NIGHTSTALKER
Από τη μια η γνήσια rock ‘n roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια, τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Μαζί με το σεβασμό των απανταχού φίλων του stoner rock και του rock γενικότερα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσαν το στίγμα τους, και με την κυκλοφορία του πρώτου album ‘SideFx’ (Hitch Hyke) έκαναν μεγάλη αίσθηση στην rock σκηνή.

Η μεγάλη καταξίωση ήρθε με το δεύτερο album ‘Use’ (FM Records), η οποία τίναξε στα ύψη την δημοτικότητα της μπάντας. Το 2000 η μπάντα κυκλοφόρησε το “The Ritual”, το τρίτο κατά σειρά και πλέον σκοτεινό ψυχεδελικό άλμπουμ που έχουν ποτέ συνθέσει. Λίγα χρόνια μετά, το 2004, ακολούθησε το πετυχημένο άλμπουμ ‘Just a Burn’ (Mad Prophet/Nasoni), το οποίο τους χάρισε την αναγνώριση και πολύ περισσότερους fan. Το 5ο άλμπουμ τους, με τίτλο "Superfreak", κυκλοφόρησε το 2009 από την αμερικάνικη ‘cult’ εταιρία Meteorcity.

Η ωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs και οι ψυχεδελικές τους κορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για 20 περίπου χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε από το αμερικανικό label “Small Stone” το καινούριο άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο ‘Dead Rock Commandos’.

THE LAST DRIVE
Ένα χρόνο από την κυκλοφορία του E.P. “News from Nowhere” και τα εκρηκτικά live που ακολούθησαν, οι Last Drive έρχονται στο Resistance Festival με νέο κιθαρίστα, έπειτα από τη φιλική αποχώρηση του Θάνου Αμοργινού. Πρόκειται για τον Στέφανο (Screaming Fly, Keep Shelly in Athens), εξαιρετικό μουσικό και δραστήριο μέλος της underground σκηνής, που έρχεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να συμπληρώσει την ξεχωριστή χημεία της μπάντας.

Ο κόσμος των Last Drive είναι σκοτεινός, rock, sexy, και μαζί διασκεδαστικός, τα τραγούδια είναι γεμάτα εικόνες κόσμων που σβήνουν και κόσμων που ανατέλλουν. Οι κιθάρες τους είναι δυναμίτες που ηλεκτρίζουν, οι garage rock συνθέσεις σε κρατάνε καθηλωμένο, τα φωνητικά σε υπνωτίζουν.

Εξοπλισμένοι λοιπόν με τη γνωστή σκυλίσια επιμονή τους, ακατάβλητη όρεξη για θόρυβο και τραγούδια που έχουν γίνει πια κομμάτι της «άλλης» ιστορίας της πόλης, αναλαμβάνουν να συστήσουν το νέο μέλος τους στην Drive Tribe, ανανεώνοντας την πίστη μας στην μαγεία του rock n roll και τη μοναδική ικανότητά του να σε βοηθάει να ζεις και να εμπνέεσαι σε δύσκολους καιρούς.

BABA ZULA
Το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικής avant-garde σκηνής, οι BaBa ZuLa θα βρεθεί στη σκηνή του Resistance Festival.

Ο ήχος τους; Μια μίξη παραδοσιακής τουρκικής μουσικής με ηλεκτρονικούς ήχους, dub και reggae. Παίζουν και darbuka αλλά και ηλεκτρικό saz, ή αλλιώς κάτι σαν το τούρκικο μπουζούκι, ένα όργανο-σύμβολο της τουρκικής μουσικής παράδοσης, που πάει τόσο παλιά πίσω στο χρόνο, όπως πάνω-κάτω το ney για τους Σούφι, ή το κλαρινέτο για τους τσιγγάνους της Τουρκίας. Όλα αυτά συνθέτουν τον ήχο που έχει χαρακτηριστεί ως “istanbul psychedelia”, ένα είδος oriental dub μουσικής, που παραπέμπει περισσότερο στα τέλη των sixties, παρά σε σημερινά ιδιώματα.

Οι συναυλίες των BaBa ZuLa αποτελούν, ωστόσο, ένα οπτικοακουστικό χαρμάνι από διάφορες σχολές της τέχνης, αφού συχνά πλαισιώνονται από χορεύτριες της κοιλιάς, εμφανίζονται με περίτεχνα και ευφάνταστα κοστούμια, διαβάζουν ποίηση και θέατρο αλλά και ζωγραφίζουν live, κατά τη διάρκεια του show.

LEMONOSTIFEL
Στην Φρουτοπία υπήρχαν κι οι... κακοί της υπόθεσης, δύο εργοστάσια: Κομποστάλ, το ένα απ’ αυτά, εκεί όπου τα φρούτα γίνονταν κομπόστες... Στο Lemonostifel γίνονταν αναψυκτικά...

Και το ταξίδι ξεκινά, με φόντο την Καστοριά. O Γαβρίλος βρίσκει τον Χάρη και με παρέα το τσέλο της Εύης γίνεται το πρώτο demo. Επειδή όμως στους τρεις, ενίοτε και τέταρτος χωρά, η παρέα μεγάλωσε με την κιθάρα του Νέστορα. Κι όπως τα χρόνια περνούν και φεύγουν, μα πάντα κάτι μας αφήνουν, έτσι πέρασαν κι ο Γιώργος Τόλιος (τύμπανα), ο Χρήστος Τσαπράζης (κόντρα μπάσο), ο Δημήτρης Μπασλάμ (ακουστικό μπάσο), ο Θάνος Σιδέρης (μπάσο κλαρίνο) αφήνοντάς μας αναμνήσεις κι εμπνεύσεις. Σύντομη παύση εργασιών και τα φουγάρα του Lemonostifel ζωντανεύουν και πάλι, αυτή τη φορά με τους Πάνο Μάνου (μπάσο), Χάρη Βορεάδη (τύμπανα), Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Νίκο Μαγνήσαλη (κρουστά), Νέστορα Καποδίστρια (κιθάρα) και Γαβρίλο Χρυσικόπουλο (κιθάρα, τρομπέτα, μπουζούκι).

Live έρχονται, θεατρικά φεύγουν κι ο άνεμος των Lemonostifel οδηγεί στην Λάρισα, όπου με ηχολήπτη τον Χρήστο Μέγα ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος, στο στούντιο του Θ.Παπακωνσταντίνου. Το καλοκαίρι φεύγει, παίρνοντας μαζί του τον Μιχάλη και φέρνοντας τον Νίκο Παπαϊωάννου στο τσέλο, τον Βαγγέλη Βραχνό στην τρομπέτα και καινούρια κομμάτια που περίμεναν τον Τίτο Καρυωτάκη και το Χρήστο Χαρμπίλα για να γίνει η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου με την εταιρία τους, all together now. Συναυλίες, θεατρικά έργα, video clip, ο τρίτος δίσκος στα σκαριά και τα φουγάρα συνεχίζουν να καπνίζουν φέρνοντάς μας τα φρούτα των Lemonostifel έτοιμα να μας δροσίσουν. Τραγούδια χωρίς λόγια και μουσικές ιστορίες με μεσογειακο-βαλκανικά στοιχεία που μπλέκονται με ροκ, πάνκ και τζαζ ατμόσφαιρες, όλα αυτά στο Resistance Festival!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ & MR HIGHWAY BAND
O Χρήστος Θηβαίος και οι Mr Highway Band θα συνεχίσουν στο Resistance Festival το πειραματικό ταξίδι τους, κινούμενοι σε εναλλακτικές μουσικές λεωφόρους. Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδοποιός με την καινούρια του παρέα, τους ταλαντούχους κι ανερχόμενους Mr Highway Band, παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια παράσταση όπου τα αγαπημένα από όλους μας τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου μπλέκονται αρμονικά και με πρωτότυπο τρόπο με country, blues και rock μελωδίες.

Ο Χρήστος Θηβαίος, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, σε μια περίοδο αναζητήσεων και πειραματισμών, δίνει βήμα σε μια μπάντα που, αν και βρίσκεται στα πρώτα της μουσικά βήματα, μετρά ήδη αρκετές διακρίσεις. Οι διαχρονικές επιτυχίες του, παιγμένες με το ύφος των Mr Highway Band, τραγούδια απ' την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, "Is that myself," και ενδιαφέρουσες διασκευές κλασικών κομματιών της ξένης rock, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο παζλ που αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα.

ENCARDIA
Οι Encardia, ξεπερνώντας όπως πάντα τα όρια της γιορτής αλλά και των εκπλήξεων, υπόσχονται μια μοναδική βραδιά.

Ασυγκράτητοι μουσικοί και αεικίνητες χορεύτριες, τραγουδούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν μοναδικά μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας. Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα και νταούλια, με τραγούδια, χορούς και θρύλους του ιταλικού Νότου, οι Εncardia υπόσχονται μία εκρηκτική νύχτα γεμάτη κέφι, χορό, συγκίνηση και ψυχή…

ITAL LIGHT
Μια φορά κι έναν καιρό…

...Εξι πολυφωνικοί και πολυρυθμικοί νοματαίοι, από τελείως διαφορετικές μουσικές και γεωγραφικές προελεύσεις, αψηφούν τη βορειοδυτική βροχή και καταχνιά των Ιωαννίνων και φέρνουν τον ήλιο με το ζόρι, αποφασίζοντας την άνοιξη του 2010 να φτιάξουν μια Roots Reggae μπάντα!!!

Τρία χρόνια, πολλές συναυλίες, συνεργασίες και συμμετοχές μετά, ακόμη αλωνίζουν τη χώρα φορτωμένοι με τα όργανα και τον εξοπλισμό τους, σε αμάξια που χαλάνε στη μέση από καλαμποκοχόραφα και φορτηγάκια με σπασμένα τα τζάμια, φορώντας χαβανέζικα.

Φέρνουν όμως μαζί τους μια τρελή μουσική γιορτή, πολλά χαμόγελα και πολλά θετικά grooves και vibes.

Σε μια περίοδο όπου όλα φαίνεται να έχουν χάσει την αξία τους, που κυριαρχεί ο φόβος, ο θυμός και η κατάθλιψη, οι Ital Light τραγουδούν με όλη τη φωνή τους, ότι δεν θα παίξουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια της σύγχρονης Βαβυλωνίας, ότι ο δρόμος που διαλέξαμε είναι άγριος, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω, και ότι η αγάπη είναι ο μοναδικός δρόμος και χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Αυτοί είναι οι Ital Light.

  • SHARE
  • TWEET