Opera Chaotique

Λάρισα @ Stage Club

Opera Chaotique Λάρισα @ Stage Club
Συγκροτήματα Opera Chaotique
Ημερομηνία
Πόλη Λάρισα
Χώρος Stage Club
Διεύθυνση Ήρας και Φιλίππου 8
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 8 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Παπασωτηρίου, Snuff Tobacco Store
Διοργανωτής Alive Art Performances

OPERA CHAOTIQUE
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Stage Club, Λάρισα

Εκλεκτοί Καλεσμένοι:
Αστέριος Τσέτσιλας: Τενόρος
Στελίνα Ζακάρ: Χορεύτρια

Χορογραφίες:
Φαίη Σούκου / Στελίνα Ζακάρ

Κοστούμια:
Ελένη Ψύρρα

Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ!
"Either kill me or take as i am, because i'll be damned if i ever change"

Στη μεγάλη επετειακή μας συναυλία στο Κηποθέατρο της Λάρισας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Opera Chaotique δεν ήταν το μεγάλο όνομα της βραδιάς αλλά ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση, έκλεψαν το χειροκρότημα από το μεγάλο όνομα της βραδιάς τους Nouvelle Vague, με την τρομερή τους εμφάνιση!!! Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι μας φάνηκε έτσι ή ότι έτυχε. Μάλλον όχι. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Γκάζι στην Τεχνόπολη δυο βράδια αργότερα όταν τρεις χιλιάδες κόσμος τους παρακαλούσε να μην σταματήσουν και να συνεχίζουν να παίζουν και τους χειροκροτούσε ασταμάτητα. Για ακόμη μια φορά λοιπόν, η Λάρισα τους αγκάλιασε όπως συμβαίνει από την πρώτη φορά που ήρθαν τον Ιανουάριο του 2011. Άλλωστε η Λάρισα είναι και η αγαπημένη τους πόλη για παραστάσεις στην Ελλάδα, όπως και οι ίδιοι δηλώνουν. Έτσι πέρα από τις παραστάσεις που ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Faust Bar της Αθήνας μέχρι τέλος του χρόνου, οι Opera Chaotique επέλεξαν την Λάρισα για να παρουσιάσουν το καινούργιο τους σόου με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ, στο Stage Club της Λάρισας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013..

Πάντα με εκλεκτούς καλεσμένους στη Λάρισα, έτσι κι αυτή τη φορά με τον αγαπημένο υπερ-ήρωα τενόρο Αστέριο Τσέτσιλα και την αιθέρια χορεύτρια των εφτά ουρανών Στελίνα Ζακάρ έρχονται να μας παρουσιάσουν το ολοκαίνουργιο τους χαοτικό – σουρεαλιστικό ταξίδι με κεντρικό ήρωα τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ!

Αυτήν την φορά ανακατεύουν την τράπουλα ακόμη πιο προκλητικά ακόμη πιο έξυπνα εμπλέκοντας την φιλοσοφία και το σεξ, με κοινωνικές και πολιτικές ουτοπίες μέσα από μια σουρεαλιστικη ιστορία με χιούμορ, όπως πάντα. Οι Opera Chaotique παρουσιάζουν ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό που αρνείται να αφήσει αδιάφορο οποιονδήποτε θεατή.

Με την γνωστή αισθητική που τους χαρακτηρίζει, ο Tenorman & ο Voodoo Drummer μέσα στην ίδια συνταγή αναμιγνύουν περισσότερα και διαφορετικά είδη τέχνης μεταξύ τους αυτήν την φορά. Η όπερα συναντάει το πανκ, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα, πρωτότυπες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί με μελοποιήσεις ποιημάτων και γραπτών των Ντε Σαντ, Σέξπιρ και Ε.Α. Πόε, ευφάνταστες διασκευές, σε ένα χαοτικό show.

Τι από όλα αυτά είναι άραγε οι Opera Chaotique; Τίποτα από αυτά και όλα μαζί ταυτόχρονα. Πραγματικά το εξαιρετικό ντούο δεν μπορείς να το περιγράψεις εύκολα. Όσοι βέβαια τους έχουν απολάυσει επί σκηνής , σπεύδουν να τους ξαναδούν γιατί κάθε παράσταση είναι μοναδική με τους αυτοσαρκασμούς τους, το χιούμορ και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Ακόμη και για τους ίδιους είναι ένα ερωτηματικό το πως θα εξελιχθεί η κάθε βραδιά. Άφθονο γέλιο και εξαιρετική μουσική βγαλμένα με ψυχή. Ένα μοναδικό, χαοτικό ταξίδι με αρχή και τέλος!

Οι Opera Chaotique δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2011 από τον Tenorman (φωνητικά, πιάνο και μυστήριο) και τον Voodoo Drummer (τύμπανα, κρουστά και κόλπα κάθε είδους) και ήδη έδωσαν μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Βερολίνοκαι το Παρίσι και σε μεγάλα φεστιβάλ όπου διέπρεψαν, όπως το Secret Garden Party του Λονδίνου, ενώ έχουν συνεργαστεί με τους Jolly Jumper (NR), Louisiana Red, Bob Brozman, Blaine Reininger και Angela Brown (US). Το συγκρότημα τα τελευταία 2 χρόνια έχει κερδίσει την εύνοια του Ευρωπαϊκού Τύπου, σχεδόν από τα πρώτα βήματα. "Μια μουσική εμπειρία ολοκληρωτικά αυθεντική, προσεγμένη και από καρδιάς δοσμένη", (Where y'at magazine, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ). “Τζαζ, όπερα, εναλλακτικό ροκ, Αφρικανική μουσική και καμπαρέ συγκρούονται σε αυτήν την εκκεντρική παράσταση” (TimeOut, London mag. U.K.). "μέσω λυρισμού, τζαζ και καμπαρέ"(Lylo Mag, Γαλλία). “μια μυθιστορηματική τζαζ – όπερα εμπειρία"(Exberliner Mag, Γερμανία). "με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε κάτι πραγματικά αυθεντικό..." (BCN MES, πολιτιστικό περιοδικό, Βαρκελώνη, Ισπανία). "μια σκοτεινή καμπαρέ όπερα"(Radio Cultura, Αργεντινή). Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης" (TIP BERLIN MAG).

Το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους με τίτλο “Death of the Phantom of the Opera”. Πρόκειται για ένα concept album, όπου αφηγούνται την σουρεαλιστική ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας, το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη και οδηγείται σε μία θυελλώδη σχέση με τη Voodoo Queen με τραγική κατάληξη…. Πρίν λίγο καιρό δημιούργησαν ένα καταπληκτικό βίντεο για την εντυπωσιακή διασκευή που έκαναν στο ‘Rollin in the Deep’’ της Adele!

Η συνέχεια περιλαμβάνει πολλες συναυλίες στην Ελλάδα κυρίως σε πόλεις που δεν έχουν επισκεφθεί ξανά και συναυλίες σε Ιταλία και Γερμανία.

Οι Opera Chaotique επιστρέφουν στη Λάρισα και στο Stage Club στις 27 Οκτωβρίου αυτήν την φορά με διαφορετική παρέα, αγκαζέ με τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ, την Μαρία τη Μαγδαληνή και τον Σεηξπηρ και άλλους θεότρελους στο πιο εναλλακτικό και χαοτικό καμπαρέ του κόσμου. Έρχονται ακόμη μια φορά για να μεγαλουργήσουν, να παρασύρουν σε άνομες πράξεις και αμαρτωλές σκέψεις και να προβληματίσουν και τον πιο δύσπιστο. Ας μετανοήσουν όσοι προλάβουν και οι γονείς κλειδώστε τις θυγατέρες σας και καταπιείτε το κλειδί γιατί έρχονται αδίστακτοι και ανελέητοι να σκορπίσουν κάθε προδοκία και να διαλύσουν πάσα αμφιβολία. Μην τους χάσετε, δεν συγχωρούν κανέναν!!!

LINKS:
• http://www.operachaotique.com
• http://www.facebook.com/operachaotique
• http://www.youtube.com/watch?v=VuuOok7EnME
• https://www.facebook.com/aliveconcertpromoters

Είσοδος κοινού: 21:30
Ώρα Έναρξης: 22:00
Τιμή Εισιτηρίου: 8€ Κρατήσεις - Πληροφορίες: 2413008226 (μεταξύ 19:00 – 22:00)

Προπώληση εισιτηρίων:
• Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326
• Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410 531 750

Διοργάνωση: ALIVE Art Performances

  • SHARE
  • TWEET