«10»: Τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πας στο This Is Hell

Οι μπάντες του φεστιβάλ προτείνουν δέκα άλμπουμ για προθέρμανση

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 16/01/2018 @ 11:21

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα), τέσσερις μπάντες του ακραίου ήχου της εγχώριας σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα live που αναμένεται καταιγιστικό.

Οι Vermingod, Foray Between Ocean, Aetherian και Blessed By Perversion θα καταλάβουν τη σκηνή του Temple και υπόσχονται να «δημιουργήσουν μία μικρή ηχητική κόλαση που μοιραία θα οδηγήσει σε παροξυσμικό headbanging και αδυσώπητο moshing».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων σκοπεύουν να παρευρεθούν στη συναυλία οι μπάντες από κοινού επέλεξαν τα δέκα άλμπουμ που προτείνουν να ακούσετε ως προθέρμανση και εξηγούν τους λόγους της επιλογής τους.

This Is Hell

1
Cannibal Corpse
"The Bleeding"
[picked by Blessed By Perversion]
Cannibal Corpse - The Bleeding
Διότι είναι ένας από τους δίσκους που μας μύησε στο death metal και είναι μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του είδους μέχρι σήμερα.
2
Iron Maiden
"Seventh Son Of A Seventh Son"
[picked by Blessed By Perversion]
Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son
Γιατί είναι Maiden και γαμάει.
3
Alice In Chains
"Dirt"
[picked by Foray Between Ocean]
Alice In Chains - Dirt
Από τις πέντε κορυφαίες μπάντες της Grunge σκηνής, που φέραν τον νέο εναλλακτικό ήχο, από την αουτσάιντερ πόλη της Αμερικής (Seattle) σε όλο τον κόσμο, με έναν δίσκο που κατατάσσετε πολύ εύκολα στο τοπ 50 των κορυφαίων δίσκων της δεκαετίας του ’90. Οι Alice in Chains και το Dirt έβαλαν τα θεμέλια για την δημιουργία δεκάδων μπαντών αργότερα, που επηρεάστηκαν στον απόλυτο βαθμό.
4
Pantera
"Vulgar Display Of Power"
[picked by Foray Between Ocean]
Pantera - Vulgar Display Of Power
Ο ultimate Crossover δίσκος της εποχής, μετά το Cowboys from Hell. Σε αυτόν τον δίσκο οι Pantera ξέφυγαν από το Heavy - Speed Metal και κάναν το μεγάλο άλμα της Crossover σκηνής και φέραν τα πάνω κάτω. Ο Anselmo έκανε μια στροφή 180 μοιρών στα φωνητικά του, ο Dime δε, έκανε την υπέρβαση γράφοντας τα καλύτερα riff στην δισκογραφική ιστορία των Pantera. Τον επιλέγουμε αυτόν τον δίσκο διότι είναι το σημείο 0 αυτής της μπάντας, μετά από αυτόν αλλάξαν πολλά...
5
Carcass
"Heartwork"
[picked by Foray Between Ocean]
Carcass - Heartwork
Ακούγοντας πρώτη φορά τα φωνητικά του Jeffrey Walker νιώσαμε τη μελωδία της ευτυχίας σε πιο ροκ έκδοση. Το timing σε μια μπάντα, παίζει ίσως έναν από τους σημαντικότερους λόγους για να ανθίσει απότομα. Σε αυτήν την περίπτωση οι καρποί της επιτυχίας για αυτόν τον δίσκο αποδόθηκαν στους Carcass αρκετά χρόνια αργότερα. Αν μπορούσες να μεταφράσεις την λέξη pioneer θα έβαζες δίπλα το Heartwork. Αν ο Michael Amott έδινε μεγαλύτερη προσοχή στους Carcass, όπως έδωσε στους Arch Enemy, θα μιλάγαμε σήμερα για μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στο είδος της.
6
Amon Amarth
"With Oden On Our Side"
[picked by Aetherian]
Amon Amarth - With Oden On Our Side
Ανατριχιαστικές επικές μελωδίες,βαρύς ήχος,αμεσότητα χωρίς αχρείαστα στολίδια κάποια από τα στοιχεία που περιγράφουν αυτό το  αξεπέραστο άλμπουμ το οποίο σε κάνει να θές να πεθάνεις στην μάχη και να πιεις μπίρες με τους θεούς στην Valhalla.
7
Insomnium
"Across The Dark"
[picked by Aetherian]
Insomnium - Across The Dark
Ωδή στην μελαγχολία.Οι φινλανδοί εμπλουτίζωντας το κλασσικό σουηδικό melodic death metal με γερές δόσεις μελαγχολίας και ατμόσφαιρας ,παντρεύοντας το με το doom metal και με τη παραδοσιακή μουσική τους και ντύνοντας το με σκοτεινή ποίηση δημιούργησαν αυτό το διαμάντι του είδους.
8
Suffocation
"Despise The Sun EP"
[picked by Vermingod]
Suffocation - Despise The Sun EP
ΕP σταθμός για το death metal απο τους Τεράστιους Suffocation. H ανατριχίλα και το δέος που νιώθεις κάθε φορά που ακούς αυτα τα 5 κομμάτια, είναι αυτό το συναίσθημα που προσπαθούμε να πετύχουμε κάθε φορά με την μπάντα.
9
Gojira
"The Way Of All Flesh"
[picked by Vermingod]
Gojira - The Way Of All Flesh
Aτμόσφαιρα, τεχνική αλλά και στίχος, συνδιασμένα με όμορφο και μεγαλειώδη τρόπο ώστε να σε φέρνουν σε μια ψυχολογική κατάσταση ανύψωσης και απελευθέρωσης του εαυτου σου απο οτιδήποτε αρνητικό σε καταβάλλει εκείνο το διάστημα που ακούς τον συγκεκριμένο δίσκο.
10
Slipknot
"Iowa"
[picked by Vermingod]
Slipknot - Iowa
To ξύλο και η groovα προσοπωποιημένη σε αυτό το διαμάντι. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, εάν θες να ξεδώσεις....θα ακούσεις το Ιοwa...!
  • SHARE
  • TWEET