«10»: Τα αγαπημένα άλμπουμ των Fool In The Box

Οι Fool In The Box εμφανίζονται ζωντανά στο Temple και μας μιλάνε για τα αγαπημένα τους άλμπουμ

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 30/03/2018 @ 14:01

Οι Fool In The Box παρουσιάζουν την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Temple, την τρίτη δισκογραφική τους δουλειά κι επί τη ευκαιρία βρήκαν τον χρόνο να μας μιλήσουν για δέκα από τα πιο αγαπημένα τους άλμπουμ.

Fool In The Box

1
Mad Season
"Above"
Mad Season - Above
Είναι ο δίσκος που συμπυκνώνει όλο αυτό που βιώσαμε μουσικά και όχι μόνο στις αρχές των 90s. Μελωδικός, γεμάτος ήχος, υπέροχες συνθέσεις ντυμένες με τη μοναδική φωνή του Layne Staley και του Mark Lanegan. Το "Long Gone Day" είναι το soundtrack μιας μουσικής παρέας που έχει σχεδόν ξεκληριστεί.
2
Queens Of The Stone Age
"Songs For The Deaf"
Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf
O Josh Homme  δείχνει  το  δρόμο και γράφει τον καλύτερο δίσκο του με τους Queens. Βέβαια ακόμα συνεχίζει τις καλλιτεχνίες του αλλά αυτός είναι ο πιο σημαντικός και πάντα έρχεται πρώτος στο μυαλό. "A Song For The Deaf" ισοπέδωση. 
3
Jeff Buckley
"Grace"
Jeff Buckley - Grace
Από τους πιο σημαντικούς δίσκους στη ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Η φωνή του Buckley τα έχει όλα και συναγωνίζεται το ταλέντο του στη σύνθεση. "Οh That Was So Real"
4
Pearl Jam
"Ten"
Pearl Jam - Ten
Ένας από τους δίσκους που έχουμε ακούσει περισσότερο από κάθε άλλο. Η ενέργεια κομματιών όπως τα "Alive", "Even Flow", "Porch" σε συνδυασμό με το συναίσθημα των "Black" και "Garden" δημιουργούν ένα άλμπουμ που ακούγεται χωρίς σταματημό από το πρώτο έως το τελευταίο κομμάτι του.
5
Iron Maiden
"Iron Maiden"
Iron Maiden - Iron Maiden
Δε γίνεται να λείπουν οι Maiden βεβαίως αφού αυτοί είναι από τους βασικούς λόγους που ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική. Ο ομώνυμος πρώτος τους δίσκος έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας με τον ακατέργαστο ήχο και την απλότητα του. "The Prowler" και γράφτηκε η πιο μεγάλη metal ιστορία.
6
Pink Floyd
"Dark Side Of The Moon"
Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
Ο δίσκος που δε λείπει από καμία συλλογή. Το συγκρότημα που επηρέασε σχεδόν όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής και χωρίς αμφιβολία και μας. "Time" και το ταξίδι ξεκίνησε.
7
Rage Against The Machine
"Rage"
Rage Against The Machine - Rage
Ένα από το πιο επιδραστικά album στην σύγχρονη μουσική ιστορία δεν γινόταν να μην επηρεάσει και εμάς. Οι RATM πήγαν το rock ένα βήμα παραπέρα δείχνοντας πως δεν υπάρχουν καλούπια και σύνορα στη μουσική και πως το να πειραματίζεσαι είναι αυτό που σε κάνει διαχρονικό. "Wake up"
8
The Dead Weather
"Sea Of Cowards"
The Dead Weather - Sea Of Cowards
Με τους White Stripes έκανε την αίσθηση αλλά με τους  Dead Weather o Jack White προσφέρει ό,τι καλύτερο στο rock σήμερα. Φοβερός ήχος, φαζαρισμένα βαριά blues και ηλεκτρισμένες φωνές. "Gasoline" και "Old Mary" αγαπημένα tracks.
9
Radiohead
"In Rainbows"
Radiohead - In Rainbows
O πιο ενδιαφέρον δίσκος των Radiohead. Drum beats που σε κρατούν σε τσίτα πίσω από υπνωτικές μελωδίες και φωνητικά. Η εξέλιξη αυτής της μπάντας είναι οδηγός για κάθε μουσικό και γενικότερα δημιουργικό άνθρωπο. "15 Step" και "Jigsaw Falling Into Place" ακούγονται στο repeat.
10
Guns N' Roses
"Apetite For Destruction"
Guns N’ Roses - Apetite For Destruction
Το soundtrack των νιάτων μας! Σχολείο ακόμα... με μπλουζάκια, βινύλια και κασέτες GNR και την μύηση μας στο rock που θα μας ακολουθούσε στην υπόλοιπη ζωή μας. "Welcome to the jungle".
  • SHARE
  • TWEET