«10»: Τα άλμπουμ που επηρέασαν τον ήχο των Wish Upon A Star

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Eurifest, η μπάντα επιλέγει τους δίσκους που διαμόρφωσαν τον ήχο της

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 07/09/2017 @ 12:48

Υπάρχουν φορές που ένα σχήμα κοπιάρει ξεδιάντροπα ένα άλλο. Κάποιες άλλες, οι επιρροές ενός είναι τόσο ξεκάθαρες που απλά δεν γίνεται να μη τις προσέξεις. Ελάχιστοι προσμειγνύουν τις δικές τους στη μαρμίτα τους και οδηγούνται στη δημιουργία ενός λιγότερο ή περισσότερο προσωπικού ήχου. Οι Wish Upon A Star και το αμερικανοτραφές punk-o-rock 'n' roll τους, μπορεί να μη τετραγωνίζουν τον κύκλο, το έμπειρο αυτί όμως θα προσέξει πως γράφουν τα τραγούδια τους χρησιμοποιώντας πάνω από ένα, πότε ετερόκλητα και πότε πιο προβλεπόμενα (βάσει του μουσικού είδους που έχουν επιλέξει) στοιχεία από το παρελθόν. Μία λίστα με τα δέκα άλμπουμ που επηρέασαν τον ήχο τους, απέβη -αν μη τι άλλο- διαφωτιστική ως προς τα παραπάνω και οι ίδιοι, λίγες μέρες πριν τη συμμετοχή τους στο Eurifest που λαμβάνει χώρα τη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας, με τους Vodka Juniors, Blame Canada, Nochnoy Dozor και Rebel Dogs, δεν αρνήθηκαν να μας τη παραδώσουν, εμπλουτίζοντάς την μάλιστα με κάποιες αρκετά... ιντριγκαδόρικες επιλογές.

Eurifest

1
The Offspring
"Smash" (1994)
 
Ένας δίσκος που συνόδεψε μεγάλο κομμάτι της εφηβείας μας. Κομμάτια δυναμίτες που δεν σταματάμε να ακούμε και να μας επηρεάζουν μέχρι και σήμερα. Ίσως άμα ρωτούσατε και τους 4 μας ξεχωριστά «ποιος είναι ο αγαπημένος σου punk rock δίσκος;» να σου δίναμε και οι τέσσερις την ίδια απάντηση. "To Smash!".
2
NOFX
"Punk In Drublic" (1994)
 
Μπορεί το skatepunk να είναι αρκετά μακριά από τον ήχο μας ως WUAS αλλά οι NOFX είναι εκεί, είτε σε κάποια κιθαριστική αρμονία, ή στον τρόπο έκφρασης ενός στίχου ή μιας μελωδίας φωνής.
3
Against Me!
"New Wave" (2007)
 
Μία μπάντα, σημείο αναφοράς στην νεότερη ιστορία του punk rock. Ο συγκεκριμένος δίσκος έχει πιο punk rock χαρακτήρα από άλλους και είναι ότι πιο κοντά στο δικό μας ήχο. 
4
Nirvana
"Nevermind" (1991)
 
Ένας δίσκος που επηρέασε εμάς, τους φίλους μας και γενικότερα μία ολόκληρη γενιά. Μεγαλωμένοι στα '90s, το "Νevermind" αναπόφευκτα είναι ο λόγος που κάποιοι από εμάς είτε έπιασαν την κιθάρα και άρχισαν να παίζουν είτε τους γεννήθηκε η επιθυμία να ξεκινήσουν μία μπάντα. 
5
Bad Religion
Discography
 
Θα κλέψουμε. Οι Bad Religion είναι όλοι τους οι δίσκοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, μαζί με τα «μέτρια». Μελωδικό punk rock, κάποιες φορές πιο κοντά στο rock απ’ ό,τι στο punk, στίχοι με τεράστιο βάθος και μια δισκογραφία γεμάτη punk ύμνους. Κάποτε μιλούσαμε για τους BR και λέγαμε «οι πατέρες». Ε, ακόμα το λέμε.
6
Turbonegro
"Ass Cobras" (1996)
 
Αν και δεν είναι ένας δίσκος που μουσικά επηρέασε το ιδίωμα, ξεχωρίζει για το καυστικό «χιούμορ» των Turbonegro που στα μέσα των '90s έδειξαν την απέχθεια τους στην ομοφοβία και σε κάθε είδος διάκρισης.
7
Dead Kennedys
"Give Me Convenience Or Give Me Death" (1987)
 
Είναι μια κυκλοφορία γεμάτη με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στους στίχους, αλλά και με γκαζωμένο rock 'n' roll, που επηρέασε πολλές μπάντες που ακολούθησαν αυτό το μοτίβο στο μέλλον.
8
Iron Maiden
"Seventh Son Of The Seventh Son" (1988)
 
Καμιά φορά μας λένε «στο τάδε κομμάτι σας, αυτό είναι λίγο metal». Οι Iron Maiden είναι ο λόγος. Κι αν δεν ήταν το "Seventh Son...", θα ήταν το "Piece Of Mind".
9
Hot Water Music
"Caution" (2002)
 
Οι Hot Water Music είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του punk rock ιδιώματος στο οποίο ανήκουμε.  Όλες οι μπάντες που ο ήχος τους κατευθύνεται προς το Florida punk rock έχουν τους HWM στις φλέβες τους. Εμείς είμαστε μία από αυτές. 
10
Social Distortion
"Sex Love And Rock N' Roll" (2004)
 
Μπορεί να μην είναι από τις αγαπημένες μπάντες όλων των WUAS αλλά και να θέλαμε να το κρύψουμε τα "Social" περάσματα σε κάποια τραγούδια μας είναι εμφανέστατα.
  • SHARE
  • TWEET