«10»: Οι Torche είναι υπερβολικά cool

Γιατί αυτό το συγκρότημα ξεπερνάει για πλάκα κάθε hipster και δήθεν μοντέρνα ψευτομπάντα

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 24/11/2015 @ 11:27
Ιδού μερικοί λόγοι γιατί αυτή η μπάντα αξίζει της προσοχής σας. Διαβάστε δέκα λόγους που δείχνουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι υπερβολικά χαλαροί, διασκεδάζουν αυτό που κάνουν και εφευρίσκουν μοναδικά τεχνάσματα, κυρίως με τις μουσικές τους, για να γίνουν προσιτοί και αρεστοί σε πολύ κόσμο, χωρίς καμία ένδειξη ψευτιάς, δηθενιάς και απαράμιλλης μόστρας. Μαθέ μέσα από αυτά τα δέκα σημεία καλύτερα, την μπάντα, την σκέψη τους και τις δραστηριότητές τους. Διαπίστωσε γιατί ένα συγκρότημα δεν χρειάζεται να την πολυψάχνει για να είναι μέσα στα πράγματα, αρκεί αυτό που κάνει να το γουστάρει και να το νιώθει πραγματικά.

Αγαπήστε τους ελεύθερα.

Torche  
1   Βασικός κορμός
 

Οι Steve Brooks (κιθάρες, φωνές), Jonathan Nuñez (μπάσο) και Rick Smith (τύμπανα), είναι από την πρώτη μέρα μαζί. Σταθεροί και ενωμένοι. Φίλοι κολλητοί και συνοδοιπόροι. Παρότι το 2008 έχασαν από την μπάντα τον Juan Montoya δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν σαν τριάδα και σιγά σιγά, είτε περιστασιακά, είτε τελικά με τον Andrew Elstner, o οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί και κολλήσει εκπληκτικά με τους υπολοίπους, ξαναγέμισαν το roster τους. Διαπιστώστε και από τα λόγια του, πόσο ένα είναι πλέον με την μπάντα και αυτός.

 


Torche - Meanderthal  
2   Hydra Head Records
 

Πρόλαβαν κι έγραψαν σε μια από τις πιο ιστορικές και τίμιες δισκογραφικές του χώρου. Ο δίσκος "Meanderthal" ήταν παράγωγη του Kurt Ballou (Converge, Genghis Tron) και αφού πάτησε κορυφή στην λίστα του Decibel Magazine για τα Extreme Albums της χρονιάς, χτύπησε άνετα και 8,2/10 στο Pitchfork, εποχές που μετέπειτα hipster μπάντες ονειρεύονταν κάτι τέτοιο με τα σάλια στο πάτωμα. H Hydra Head μεταθάνατον, επίσης υμνείτε από λοιπούς δήθεν προοδευτικούς μεταλλάδες και καταλήγει να γίνεται μετά από δεκαετίες hipster trend. Οι Torche ήταν από τότε, απλά δεν το ήξερες. Από εκεί και πέρα, διόλου ευκαταφρόνητο είναι ότι δίσκοι τους έχουν κυκλοφορήσει υπό την σήμανση των Robotic Empire, Volcom, Daymare και Relapse. E δεν σου φτάνουν;

 


Robotic Empire - Whatever Nevermind  
3   Nirvana
 

Τόλμησαν να διασκευάσουν, και το έκαναν φανταστικά, τους θρύλους του grunge στο κομμάτι "In Bloom". Δεν χωράνε λόγια, μιας και αποδεικνύει ότι οι τύποι μπορούν να παίξουν τα πάντα και να το κάνουν άριστα. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Κάθε σύνθεσή τους και όλοι τους οι δίσκοι τόσα χρόνια αποδεικνύουν ότι, παίζουν μουσική, χωρίς σύνορα, χωρίς ειδικά όρια και χωρίς πολλές πολλές σάλτσες.

Τοrche - "In Bloom"

 


Torche  
4   Pop Metal
 

Βγάζουν μουσικές που ακούγονται πανεύκολα από διαφορετικά κοινά και καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον εντελώς διαφορετικών μουσικά, στυλιστικά και κοινωνικά, ανθρώπων. Το metal τους είναι βατό και το rock τους είναι σκληρό. Είναι η πιο pop μπάντα στο sludge και η πιο hipster στο stoner, χωρίς την παραμικρή μόστρα και προσπάθεια επίδειξης. Πάντα λένε ότι φτιάχνουν την μουσική που τους αρέσει, χωρίς να επηρεάζονται από μόδες και υποδείξεις οπαδών και καιρών. Τελικά καταφέρνουν να βγάλουν σκληρή μουσική που δεν χαλάει κανέναν. Ίσα ίσα, φτιάχνουν πολλούς.

 


Torche  
5   Super Live Band
 

Είναι μια μπάντα που χαίρεται απίστευτα τις ζωντανές εμφανίσεις και κερδίζει όσο λίγες, εις βάρος των στουντιακών δουλειών της. Οι λίγοι μυημένοι (τότε) που τους πρόλαβαν στο Rockwave του 2009, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άψογους, καλοστημένους, ευχάριστους και πωρωμένους μουσικούς-ανθρώπους, που απολαμβάνουν ακομα και σε δύσκολες συνθήκες, κάθε δευτερόλεπτο οποιαδήποτε εμφάνισης τους.

 


TORCHE VS. ROBOTS: Annihilation Affair  
6   Video Game
 

Έχουν βγάλει το "TORCHE VS. ROBOTS: Annihilation Affair", ένα game app για την φορητή συσκευή σου, στο οποίο με την βοήθεια των μελών του συγκροτήματος προσπαθείς να σώσεις την πόλη εξολοθρεύοντας τα ρομπότ. Δεν ξέρω τι προσπάθεια marketing μπορεί να κρύβεται από πίσω και γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν κολλάνε σε επιταγές και συμβουλές από τις δισκογραφικές, αντιλαμβάνομαι ότι ακόμα κι αυτό πέρασε από το μυαλό τους εντελώς χαλαρά και σίγουρα με διάθεση για πλάκα.

Play / iTunes

 

 


Torche  
7   Free Stream / Sharing
 

Δίνουν συνήθως ελεύθερα τις κυκλοφορίες τους για ακρόαση χωρίς κανένα κόστος και περιορισμό. Ακούστε τον τελευταίο τους δίσκο εδώ. Δείχνουν ακομπλεξάριστοι και δεν τους έχει επηρεάσει αρνητικά η πειρατεία, η ελεύθερη διακίνηση και το μοίρασμα μουσικής μεταξύ ανθρώπων. Ίσα ίσα, από τα λεγόμενα τους, φαίνεται να το αντιλαμβάνονται μόνο σαν κέρδος και ούτως ή άλλος, δείχνει να τους κάνει ακόμα πιο γνωστούς σε όλα τα μήκη του πλανήτη.

 


Torche t-shirt  
8   Τ-shirt
 

Έχουν κυκλοφορήσει μερικά από τα καλύτερα σχεδία σε μπλουζάκια στον χώρο. Ναι, όλη η σκηνή δημιουργεί όμορφα εξώφυλλα και poster και μπλούζες, αλλά οι Torche έχουν μερικά από τα καλύτερα, γιατί συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με το δίσκο, την αισθητική του artwork ή το είδος μουσικής τους. Είναι εναλλακτικά, διαφορετικά και πέρα από κάθε συνηθισμένο τύπο σχεδίου και μπλούζας, που θα περίμενες από μια metal μπάντα. Δείτε μερικά εδώ.

 


Kurt Ballou  
9   Kurt Ballou
 

Ο μάγος έχει παίξει κιθάρες στον δίσκο τους "Meanderthal". Όσοι δεν τον ξέρετε να αναφέρω άπλα ότι λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες του ακραίου metal (παίζει στους Converge) και οι δουλειές του στην ηχογράφηση και την παραγωγή, στα περίφημα (δικά του) Godcity Studios σε Cave In, Isis, Old Man Gloom, Orchid, Trap Them, Kvelertak, Every Time I Die και High On Fire, μεταξύ πολλών άλλων, τον έχουν κάνει αυθεντία στο είδος και στον ήχο. Στους Torche βοήθησε στην ηχογράφηση στα "Meanderthal", "Harmonicraft" και "Restarter".

 


Miami  
10   Magic City
 

Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Μπορεί να θεωρείτε ο παράδεισος των συνταξιούχων, άλλα το Miami είναι μια μαγική πόλη γεμάτη με ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη και στοιχειά Καραϊβικής, Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης. Τα ψευδώνυμα της, «Magic City», «The Gateway to the Americas» και «Capital of Latin America» δεν είναι καθόλου τυχαία. Η σκηνή της πόλης μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι δεμένη και επηρεάζει φυσικά και τον ήχο των Torche. H μουσική τους μπορεί αν είναι εν γένει, σκληρή, αλλά σαν την πόλη τους, ακούγεται χαρούμενη, ηλιόλουστη και μοντέρνα.

 

* Οι Torche θα εμφανιστούν στις 3 Δεκεμβρίου 2015, στο An Club στα Εξάρχεια.
  • SHARE
  • TWEET